Karamellás vajas torta fudgy csokoládé cukormázzal.

Avatar admin | 2021.02.19. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Old School stílusú karamellás vaj torta fudgy csokoládé cukormázzal. Visszalépve nagymamánk fiatalságába ezzel a KÍNÁLATOS vajas süteménnyel. Képezzen egy vajas vaníliás süteményt, amelynek közepén gazdag, fudgyos, csokoládé cukormáz van. Ezután a legkellemesebbek tetején forgassa vissza a szemét – barna és cukros cukormáz, édes és krémes, karamelljegyekkel keverve. Nagyon sok szeretni való itt! Minden falat édes, sós, extra csokoládé és igazán finom. Tökéletes sütemény a hét bármely napján, „ünnepi” okok nélkül.

karamellás vajas torta fölött készült fotója fudgy csokoládé cukormázzal

Visszatekintve a régi iskolákba ezzel a tortával … vagy legalábbis nekem ez az érzésem! Anyám felnőve vallásos módon készített süteményeket. Jöjjön péntek este, és minden kétséget kizáróan frissen sütött süteményt, süteményt vagy valamilyen más desszertet szeretnénk a pulton. Ő volt a péntek esti desszert királynője.

Nem számít, mi volt a desszert, mindig sütöttük őket egy kicsit melegben és kacsában. Ja, és mindig egy hideg pohár tejjel. Péntek este a konyhában sütni anyukával olyan különleges idő volt. A testvéreim többször lennének MIA-k, tehát csak anya és én voltunk. Olyan kedvesek és tökéletesek az emlékeim ezekről a péntek éjszakákról. A mai napig ezek a kedvenceim.

Fudgy csokoládé cukormáz
Fudgy csokoládé cukormáz az első süteményen

Anyám gyakran sütött klasszikus csokoládétortát, ez mindenki kedvence volt. Amit azonban nem sütött meg, az bármilyen vanília torta volt. Csak nem az ő dolga volt. De, a nagyim viszont? Bármilyen sütemény-ízt sütött … csokoládét vagy vaníliát, egyszerűen könnyűnek kellett lennie.

Bár nem emlékszem, milyen süteményeket sütne Nonnie, ez olyan érzés, mintha valami boldogan elkészítette volna. Valami vaníliás vajas sütemény, szuper könnyű (titkos összetevő) csokoládé cukormázzal, és egy édes barna cukor jegesedéssel csak számomra „old school” érzés.

Mint valami, amit a Jobb Otthonok és a Kert Magazinja egyikében megtalálhatott a nap folyamán. Most szó szerint le tudom képzelni a kitépett magazin oldalt …

Hányan vannak szuper, szuper régi magazin kivágásokkal, amelyeket anyukád receptekkel adott neked? Kérjük, ápolja azokat MINDIG. Bárcsak több lenne belőlük!

Karamellás vajas torta fudgy csokoládé cukormázzal  halfbakedharvest.com

Amikor unokatestvérem, Maggie tegnap megemlített egy vajas süteményt, nagyon kíváncsi voltam az ötletre. Aztán elgondolkodtam és imádtam valamilyen „old school” stílusú sütemény elkészítését.

Tehát itt vagyunk!

És mindenki? Ez a torta JÓ, sőt nagyon egyszerű.

zár-megjelöl fénykép karamellás vaj torta fudgy csokoládé cukormáz

Itt vannak a részletek, kezdje a tortával.

Kezdje a vaníliás vajas süteménnyel. Valahogy ezt alapoztam meg tiramisu torta, de néhány kiigazítással. Akárhogy is, könnyű … egyszerűen verje össze a nedves hozzávalókat, adja hozzá a szárazakat, majd verjen hozzá egy írót.

A tortáimmal mindig nehezen viselem a vaníliát. KULCS, ezért ne spóroljon vele.

Új!  Old School stílusú karamellás vajas torta fudgy csokoládé cukormázzal.  Minden falat édes, sós, extra csokoládé és igazán finom.  Recept: https://www.halfbakedharvest.com/caramel-butter-cake/

A csokoládé cukormáz.

Amíg a torta hűl, elkezdheti elkészíteni a csokoládé fudge cukormázat. Most ez valóban VAN régi iskola. Ez egyszerűen csak olvasztott csokoládé chips és tejföl. Espresso port is tettem hozzá, ami nagyon kiemeli a csokoládét.

Mivel csak három összetevője van, ez a legvarázslatosabb cukormáz. Nagyon krémes, gazdag és fudy. Szeretem, hogy nem túl édes, de éppen elég édes.

Most kenje meg a cukormázat a torta egyik rétegére. Hozzáadjuk a legfelső réteget, majd lehűtjük a tortát, miközben elkészítjük a barnacukor habot.

Karamellás vajas torta fudgy csokoládé cukormázzal  halfbakedharvest.com

Utolsó dolog … a barna cukormáz.

Ezt a receptet elloptam a sajátomtól chai cupcakes barna cukormázzal. Ugyanaz a recept, csak ez olvasztódik többé habként / mázzá … ami igen, szintén nagyon érzi magát régi iskola.

Az olvadt barna cukor meleg melaszra utal, és nagyon elmélyíti az ízét, hogy tökéletesen gazdag és karamellaszerű jegesedést hozzon létre. És amikor hozzáad egy kis vaníliát és tengeri sót? Nos, nehéz nemet mondani egy második darabra. Nagyon ajánlom, hogy több habon tegyen egy habot, mint gondolná a tortájának.

Ezenkívül még meleg állapotban érdemes kavargatni a jegesedésen, ha lehűl, megmerevedik.

Karamellás vajas torta fudgy csokoládé cukormázzal  halfbakedharvest.com

Befejezésül a süteményemet csokoládé fürtökkel és tengeri sóval tettem fel a sós-édes befejezés érdekében.

És ez az. Őszintén szólva ezt a tortát nagyon egyszerű összeállítani. Három „lépés” van, de ezek mind nagyon egyszerűek. És nagyon jó. Minden falatot édes vaníliás vajas sütemény, habos csokoládé cukormáz és édes karamellaszerű barnacukor hab.

Minden nap sütemények legjobb fajtája, nem szükséges ok. Bár ma van apám születésnapja … de nem nagy az ünnepe!

Karamellás vajas torta fudgy csokoládé cukormázzal a tortából kivett falattal

Más könnyű téli desszerteket keres? Íme néhány kedvenc:

Barna vaj malátás csokoládé darab sütik

Házi Vegán Snickers

Sózott perec varázsrudak

Végül, ha ezt a karamellás vajas süteményt fudgy csokoládé cukormázzal készíti, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Karamellás vajas torta fudgy csokoládé cukormázzal  halfbakedharvest.com