Kérdések, amelyeket feltesz a gyógyszerészének, amikor vényt kezd

Avatar admin | 2021.06.27. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció az 5 kérdés című cikkhez, amelyet minden alkalommal fel kell tennie gyógyszerészének, amikor új receptet kezd

Fénykép: SofikoS (Shutterstock)

Egy új vényköteles gyógyszer megkezdése nem tűnhet nagy gondnak, de ha belegondol, új anyagot vezet be a szervezetébe, és a lehető leginformáltabb módon kell bemennie. Ideális esetben az Ön egészségügyi szolgáltatója átnézte volna Önnel a gyógyszer esetleges mellékhatásait, de ennél többről is tudatában kell lennie – és nem minden van kiírva a recept címkéjén.

Ezért jó, ha új recept felvétele esetén beszéljen gyógyszerészével. Ez az alkalom arra, hogy kihasználja szakértelmét – ezért amikor kérdeznek, ha bármilyen kérdése van, folytassa és kérdezze meg.

De mi van akkor, ha elméd elmúlik, és nem vagy biztos benne, mit kérdezz? A Lifehacker-nek küldött e-mailben Susan Peppers, az RPh gyógyszerésze és a Express Scripts Gyógyszertár, öt alapvető kérdést osztott meg, amelyeket feltenni kellene gyógyszerészeinknek, mielőtt új gyógyszert kezdenének. Itt van, amit tudni kell.

Kérdések, amelyeket feltesz a gyógyszerészének, ha új receptet vesz fel

Ha a lehető legtöbbet szeretné kihozni a gyógyszerészével töltött idejéből – különösen akkor, ha új gyógyszert kezd el -, a Peppers a következő kérdések feltevését javasolja:

1. Lehet-e kölcsönhatásba lépni a vitaminokkal és a kiegészítőkkel?

Amikor megbeszéli új gyógyszerét gyógyszerészével, ne felejtse el megemlíteni az összes / összes vitamint és étrend-kiegészítőt, amelyet jelenleg szed. “Beszéljen gyógyszerészével az összes alkalmazott gyógyszerről, különösen akkor, ha bármilyen új gyógyszert írnak fel Önnek, hogy megerősítse, hogy a vény nélkül kapható gyógyszerek vagy kiegészítők zavarják a gyógyszereket” – mondja Peppers.

2. Több gyógyszert szedek. Mit kell tudnom?

Ugyanez itt: A gyógyszerész nem tud a legpontosabb információt nyújtani új receptjéről, ha nem közli velük, mit szed. “Ha krónikus állapot (ok) miatt több gyógyszert szed, akkor bármikor beszéljen gyógyszerészével, ha a gyógyszeres kezelés megváltozik, hogy ellenőrizze a lehetséges gyógyszer-kölcsönhatásokat, a gyógyszerek átfedését vagy az ellátás hiányosságait” – magyarázza Peppers .

3. Lehet, hogy ez a recept bizonytalan lesz a lábamon?

Fontos tudni, hogy az új gyógyszer szédülést vagy álmosságot okozhat-e. És ez még nem minden: “Vannak más veszélyek is az otthonban, amelyek zuhanást okozhatnak, különösen, ha az ember öregszik, és éjszaka gyakran fel kell kelnie” – jegyzi meg Peppers. “A gyógyszerész otthoni biztonsági tanácsokkal szolgálhat a balesetek elkerülése érdekében.”

4. Néha elfelejtem bevenni a gyógyszereimet. Mi az emlékeztető, ami működik?

Mindenkinek megvannak a maga előnyben részesített módszerei a dolgok figyelemmel kísérésére, de ha nehézségei vannak emlékezni a gyógyszerek szedésére, Peppers azt mondja, hogy gyógyszerésze digitális eszközöket javasolhat, például emlékeztető alkalmazást, hogy megakadályozza, hogy elfelejtse bevenni a gyógyszereket. .

5. Van-e megfizethetőbb lehetőség a vényemre?

A vényköteles gyógyszerek rendkívül drágák lehetnek – különösen egészségbiztosítás nélkül. Tehát, ha nem tudja megfizetni a vényt, kérdezze meg gyógyszerészét, van-e más lehetőség – például generikus gyógyszerek, olcsóbb gyógyszerkészítmények vagy kedvezményes kód.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok