Két kötelező feladat az e-mail marketingesek számára

Avatar admin | 2021.01.30. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Itt van a hideg igazság: Minden nap, amikor figyelmen kívül hagyja az e-mailes marketingprogram adatainak tisztítását, még egy nap olyan kár, amelyet az e-mail küldő hírnevének okozhat.

Azt mondtuk, hogy hideg van!

Az e-mail küldő hírneve a bevált gyakorlatok követésétől függ. Csak akkor küld e-mailt az embereknek, ha beleegyeznek az e-mail fogadásába? Törli a rossz adatokat, például a visszapattanó címeket? Olyan címeket használ, amelyek nem mutatnak elkötelezettséget ésszerű időn belül?

Az e-mail és az adatok elválaszthatatlanul összekapcsolódnak, és ha 2021-et a jobb lábán kezdi, akkor az e-mailes marketingadatoknak tisztának kell lenniük. Miért? Mivel a beérkező levelek miatti figyelem nagyobb, mint valaha, az e-mailek mennyisége rekordmagasságú, és nem engedheti meg magának, hogy a rossz küldő hírnevének következményei legyenek kitéve. Végül is nem akar blokklistára kerülni, és nulla e-mail cím nem éri el a címzetteket …


Tehát itt van a két fő dolog, amire ügyelnie kell, mielőtt megúsznánk a téli álmokat – mert ha nem, akkor versenyezni fog, hogy utolérje versenytársait.

1. Dobja el a rossz címeket

Sok elutasított e-mailt vesz észre? Ezek pattogások. Ezek lehetnek kemény visszapattanások (állandó, nem érkeznek levelek) vagy halk visszapattanások (próbálkozzon újra, ha szerencsésnek érzi magát, punk!).


A visszapattanások olyan okok miatt történnek, amelyek nem tartoznak az Ön kezébe.

Ha képet szeretne kapni arról, hogy miért pattog a levél, megnézheti az e-mail szolgáltató (ESP) adatain keresztül visszajelzett hibakódokat, vagy használhatja a Google Postmaster Tools alkalmazást. De ha sok e-mailed pattog, valószínűleg adatprobléma merül fel.

Futtassa a címeket egy listaellenőrző eszközön keresztül (pl. BriteVerify) a rossz címek azonosítására. Ez nem akadályozza meg az e-mailek mindenfajta visszapattanását, de remek hely az e-mail feladó hírnevének javításához és védelméhez.

2. Napnyugtassa alacsony aktivitású előfizetőit

Hozzájárul a postázáshoz. Jó. De mikor kapta meg az említett beleegyezést? Ezek a címzettek még mindig megnyitják az ön levelét?

A jó feladóvá válás útja nem áll meg abban, hogy hozzájárulást kapjon előfizetőinek e-mailjeihez. A jó hírnévhez kulcsfontosságú az e-mail kézbesítési mutatók aktív figyelése. Nézze át listáit, és ismerje meg, mely címek nem léptek kapcsolatba az Ön e-mailjével egy adott idő alatt. A használt időkeretnek üzleti céljaitól kell függenie, de tegyük fel, hogy valaki hat hónapja nem nyitott meg tőled e-mailt. Itt az ideje, hogy folytasson újbóli elköteleződési kampányt – amelyben Ön e-mailt küld, amelyben kifejezetten arra kéri őket, hogy erősítse meg újra beleegyezését -, vagy törölje őket a listáiról.

Ha továbbra is olyan címzetteknek küld, akik nem tesznek semmit az Ön e-mailjével kapcsolatban, panaszkodik az e-mailről, a postaládák szolgáltatói (MBP-k) észreveszik és intézkednek. Sőt, ha továbbra is e-mailt küld, ezek a címek spam csapdákká válnak, és egyértelmű negatív jeleket küldenek az MBP-knek. Ez egy olyan játék, amelyet nem akarsz játszani.

* * *

Az e-mail címek eltávolítása ijesztő lehet. Gyakran nehezen nyertek, és nyilvánvalóan közvetlen vonalat jelentenek az ügyfelek és a potenciális ügyfelek számára. De a kockázat ebben az esetben nem éri meg a jutalmat. Még olyan apró tényezők is, mint például a továbbra sem küldött címek postázása, lassan elcsúfíthatják a szállíthatóságot, és rossz helyre kerülhetnek (psst: blokklista).

Kezdje a lehető legfrissebben, és élvezze munkája gyümölcsét: több elkötelezett előfizető, kevesebb negatív (nem) interakció és annak a nyugalom, hogy tudja, hogy kézben tartja az e-mail sorsát.


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok