Klinikai szempontok: Szívizomgyulladás mRNS COVID-19 vakcinák után

Avatar admin | 2021.05.28. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Összegzés

2021 áprilisa óta fokozott myocarditis és pericarditis esetekről számoltak be az Egyesült Államokban az mRNS COVID-19 oltást követően (Pfizer-BioNTech és Moderna), különösen serdülőknél és fiatal felnőtteknél. A Janssen COVID-19 vakcina (Johnson & Johnson) kézhezvétele után nem volt hasonló jelentés.

A legtöbb esetben azok a betegek, akik orvosi ellátás céljából jelentkeztek, jól reagáltak a gyógyszerekre és pihentek, és a tünetek azonnali javulást mutattak. A jelentett esetek főleg férfi serdülőknél és 16 éves vagy annál idősebb fiatal felnőtteknél fordultak elő. Az mRNS COVID-19 oltást követően általában néhány napon belül jelentkezett, és a második dózis után gyakrabban fordultak elő esetek, mint az első dózis után. A CDC és partnerei megvizsgálják ezeket a myocarditis és pericarditis jelentéseket az mRNS COVID-19 oltást követően.

A CDC továbbra is ajánlja COVID-19 oltás mindenki számára, 12 éves vagy annál idősebb, figyelembe véve a COVID-19 betegség és a kapcsolódó, esetleg súlyos szövődmények, például hosszú távú egészségügyi problémák, kórházi ápolás és akár halál kockázatát is.


Forrás link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok