Tökéletes kókuszjoghurt házilag

Avatar Gadam | 2022.06.26. 825 Views 0 Likes 0 Ratings

825 Views 0 Ratings Rate it

kókuszjoghurt házilag

A házilag készíthető tökéletes kókuszjoghurt receptjéhez a Minimalist baker cikkét vesszük alapul. Ezzel a könnyű, 3 összetevős recepttel kb 1 óra alatt elkészülsz.

Kókuszjoghurt házilag (Videó)

A Minimalist baker a házirecept elkészítési folyamatáról profi videót is készített. Itt találod. Ha azonban inkább egyből belevágnál a receptkészítésbe, görgess lejjebb.

 

Kókuszjoghurt Készítése házilag recept

Hozzávalók:

 • 1 (414 ml) doboz teljes zsírtartalmú kókusztej
 • 2 kapszula vegánbarát probiotikum (kapszula legyen, ne tabletta)

Opcionálisan hozzáadhatók:

 • Juharszirup, stevia vagy agavé nektár az édesítéshez
 • Vaníliakivonat vagy vaníliarúdpor
 • Gyümölcs vagy Gyümölcskompót

Az elkészítés:

 1. Fontos, hogy olyan kókusztejet válassz, amely krémes és sima (nem szemcsés vagy csomós), hogy a joghurt krémes és sima legyen. Rázd fel jól a kókusztejet. Ezután bontsd ki, és öntsd egy tiszta, száraz üvegedénybe vagy tálba.
 2. Dobd a probiotikus kapszulákat a joghurtba, és kavard meg. Fontos. A keveréshez használj fa- vagy műanyag kanalat, ne fémet, mivel a fémkanál negatívan reagálhat a probiotikumokkal. Keverjd krémesre és simára, a probiotikumot a kanál oldalával nyomkodd felfelé, hogy egyenletesen eloszlasd.
 3. Fedd le a keveréket sajtvászonnal (vagy egy nagyon vékony, tiszta konyharuhával – valami olyannal, ami beengedi a levegőt, de távol tartja a bogarakat), és rögzítsd gumiszalaggal.
 4. Hagyd a joghurtot legalább 24, de legfeljebb 48 órán át (néha tovább – nekem 48 óra az ideális a vastagság és a zamat szempontjából) meleg helyen. Minél tovább pihen, annál aktívabb lesz a joghurt. Melegebb éghajlaton és nyáron könnyű joghurtot készíteni, ha a ház meleg (23 C és afölött) van. Hűvösebb éghajlaton vagy évszakban mindenképp tedd a joghurtot a sütőbe, felkapcsolt lámpák mellett (de a sütőt ne kapcsold be!), ahol a megfelelő hő keletkezik ahhoz, hogy a joghurt igazán aktiválódhasson.
 5. Ha a joghurt elérte az ízlésednek megfelelő savasságot és vastagságot (mindenképpen kóstold meg fakanállal), fedd le szorosan egy fedővel, és tedd hűtőszekrénybe, amíg kihűl. A hűtés hatására a joghurt még jobban besűrűsödik, majdnem görög joghurt állagúvá válik (attól függően, hogy milyen márkájú kókusztejet használtál)!

  Ha még sűrűbb joghurtot szeretnél, bélelj ki egy finom hálós szűrőt két réteg sajtvászonnal, és tedd egy keverőtál fölé. Öntsd bele a joghurtot, majd lazán fedd le egy fedővel vagy műanyag fóliával, és tedd a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de több mint 12 órára.

  A házilag készített kókuszjoghurtot fogyaszthatod simán, vagy gyümölcsökkel, gyümölcskompóttal is. Akár kevéske édesítőszert vagy aromát is adhatsz hozzá, például juharszirupot és/vagy vaníliakivonatot.

  Több napig tárolhatod a hűtőszekrényben (a cikkíróé 7 napig állt el). Akkor fogod tudni, hogy megromlott, ha a szaga kellemetlenné válik, vagy penészes lesz.

 

Receptforrás: How to Make Coconut Yogurt | Minimalist Baker Recipes


825 Views 0 Ratings Rate it