Kontaktlencse folyadék házilag? Ezért lehet veszélyes!

Avatar Gadam | 2022.11.24. 259 Views 0 Likes 0 Ratings

259 Views 0 Ratings Rate it

kontaktLencse foLyadék háziLag

Vajon lehetséges kontaktlencse folyadékot készíteni házilag? Tudd meg a választ, és olvasd el a legégetőbb tippeket.

A rövid válasz, hogy soha ne próbálj meg saját kontaktlencse folyadékot készíteni.

Hogy miért lehetetlen házilag kontaktlencse folyadékot készíteni?

A kereskedelmi forgalomban kapható kontaktlencse-oldatok minden összetevője steril környezetben készül. Házi környezetben képtelen vagy létrehozni azt a steril környezetet, ami szükséges lenne.

Nem tudsz megfelelő kontaktlencseoldatot készíteni egyszerűen úgy, hogy sós vizet adagolsz a szokásos háztartási vízhez vagy akár desztillált vízhez. A kereskedelmi forgalomban kapható kontaktlencseoldatban a só és a víz nagyon meghatározott arányban van jelen. És a só nem az a fajta só, amelyet az élelmiszerboltokban találsz meg. Magától értetődik, hogy sós oldatot nem lehet az óceánból származó sós vízzel sem készíteni.

Különböző típusú kontaktlencse folyadék, ha nem is éppen házilag

SÓOLDAT

A sóoldat egy sós vizes oldat, amelyet a kontaktlencsék leöblítésére használnak. A nap folyamán kontaktlencsék porosodhatnak vagy felhalmozódhatnak olyan szerves törmelékek, amelyek irritálják a szemet. Amikor ez megtörténik, kiveheted a kontaktlencsét, és biztonságosan kiöblítheted sóoldattal, amely utánozza a szemében lévő nedvességképződést. Vegyed figyelembe, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható sóoldat pH-kiegyenlített és steril.

TÖBBCÉLÚ TISZTÍTÓOLDAT

A többcélú tisztítóoldat olyan kémiai készítmény, amely ténylegesen megtisztítja a kontaktlencsét. A kontaktlencsék felhalmozhatnak baktériumokat vagy más káros elemeket, amelyek irritálják és/vagy veszélyesek a szemre. A többcélú tisztítóoldat bizonyos tisztítószereket tartalmaz, amelyek elpusztítják a baktériumokat, hogy sterilizálják a kontaktlencsét.

A kontaktlencse-tisztító oldat nem drága. Mindig jól ismert márkájú kereskedelmi kontaktlencse-tisztító oldatot használj.


259 Views 0 Ratings Rate it