Kötelezően olvasható környezeti könyvek gyerekeknek

Avatar admin | 2021.04.22. 25 Views 0 Likes 0 Ratings

25 Views 0 Ratings Rate it

Mivel az éghajlatváltozás továbbra is forró téma a vitákra, minden eddiginél fontosabb, hogy rábeszéljük gyermekeinkre, hogyan lehetünk jó gondnokai ennek a Földnek. Mi a jobb módszer erre, mint elolvasni egy jó könyvet (vagy kettőt!)? Ezek a gyerekeknek szóló környezeti könyvek tökéletes egyensúlyt teremtenek a fontos igazság és a gyerekbarát történetek között.

Környezetvédelmi könyveket kell olvasnia gyerekeknek

A fiam születése óta olvasok. Mindig nagyon jó kötődési élmény volt számunkra, de egyúttal módja volt beszélgetések megkezdésének olyan témákról is, amelyek kissé elsöprőnek tűnhetnek. Annak ellenére, hogy nagyon fiatal volt, könyveket olvastunk érzésekről, vallásról, tudományról, politikáról, kultúráról és természetről. Nagyra értékelem azokat a szerzőket, akik időt szánnak ezekre a nagy témákra a fiatal elmék számára vonzó és érdekes módon.

Most, hogy megtanul olvasni, reggel gyakran be kell vonszolnom az iskolába, vagy el kell húznom őket a könyveitől. Vicces dolog azt mondani: „oké, itt az ideje, hogy abbahagyjuk az olvasást, menjünk ki!”

A gyerekem is tudja ezt Szerző vagyok. Átnézte a könyveimet, és kedvelik a képeket, de nem találja annyira érdekesnek a tartalmat. Mégis, tudom, hogy érdekli a környezet, mert SOKKÉT kérdést tett fel nekem, és nagyon sok időt tölt velem a természetben. Együtt kertészkedünk, ő segít a férgek kezelésében a vermikomposzt kukájában, és a kertünkben megjelenő rovarokkal, madarakkal és vadon élő állatokkal látogatunk el.

Alig néhány napja odaszaladt hozzám, mondván: „Anya, anya darázs van a fürdőkádban”. Bementem a fürdőszobába, hogy elfogjam és elengedjem a darazsat, de láttam, hogy az már meghalt. Aztán megnéztem a fiam arcát, és láttam, milyen szomorú. Ez egy gyerek, akinek nem futott ki a félelme, hanem szaladt, hogy elmondja, hogy az egyik szabadtéri barátunk elhunyt. Természetesen a darazsat rovargyűjteményünkkel megőriztük, így továbbra is élvezhetjük és megismerhetjük őket.

Néhány évvel ezelőtt részt vettünk itt, Vancouverben. Akkor megpróbáltam elmagyarázni neki, miért csináljuk, de ez egy nagyszerű koncepció az ő korának. Még mindig hatással volt rá a hangod meghallgatása. Néhány évvel később sétáltunk és beszélgettünk a méhek helyzetéről. Azt javasolta, tegyünk táblákat, hogy az emberek tudják, hogy védik a méheket, és vonuljunk fel ezekkel a jelekkel a környékünkön.

Környezetvédelmi könyvek gyerekeknek: 8 remek olvasmány

Színes könyveken keresztül folytatom a beszélgetést, gyönyörű műalkotásokkal és erős üzenetekkel, vonzó módon. A Föld napja tiszteletére szeretnék megosztani veletek néhány ilyen csodálatos, gyermekeknek szóló környezetvédelmi könyvet! Itt van egy lista a 8 nagyszerű könyvről a fiatal olvasók számára a földről, amelyet megoszthatsz apróságaikkal.

Ja, és adok egy négy könyvből álló készletet, úgyhogy irány a bejegyzés vége, és nézd meg, hogyan lehet belépni!

Mentsük meg bolygóerdőinket

1. Mentsük meg bolygónkat: Erdők: Fedezze fel a tényeket. Inspiráltnak lenni. Változtatni.

Jess French írta és Alexander Mostov illusztrálta

Az olvasók kezdhetik a különböző erdőtípusok felfedezését szerte a világon, és felfedezhetik, mi teszi mindegyiket értékessé és egyedivé, mielőtt megnéznék az erdőirtás okait, hatásait és megoldásait. Az utolsó szakasz azt vizsgálja, hogy az olvasók mit tehetnek a segítségükért. Ez útmutatóval, tippekkel és tanulságokkal rendelkezik a hangjának használatához és szokásainak megváltoztatásához. Ez a leginkább inspiráló környezetvédelmi könyv, amely segít az olvasóknak megtanulni, hogyan tudnak változtatni.

A klímaváltozás története, környezetvédelmi könyv gyerekeknek

2. Az éghajlatváltozás története: Első könyv arról, hogyan segíthetünk bolygónk megmentésében

Catherine Barr és Steve Williams, Amy Husband és Mike Love illusztrálják

Kombinálás történelem a tudománnyal, ez a könyv feltérképezi a változásainkat A Föld éghajlata, a bolygó kezdeteitől és légkörétől kezdve az ipari forradalomig és a gépek hajnaláig. Megtudhat mindent a a klímaváltozás okai, mint például a gyári gazdálkodás és a szennyezés. Ráadásul az éghajlatváltozás hatása az emberekre és az állatokra világszerte.

Valamint a globális felmelegedés, ez is az egyik legpraktikusabb környezetvédelmi könyv. Gyermeke felfedezi gyakorlati módon együtt dolgozhatunk a megoldásában. Ez a felhasználástól függ megújuló energia étrendünkben a hús zöldségre cseréjéhez.

A Környezet Felfedezése, létrehozása és kivizsgálása

3. Környezet: Fedezze fel, hozza létre és vizsgálja ki!

Jonathan Litton, Paulina Morgan illusztrálta

Mi a csuda? A környezet egy egyszerű első bevezetés a környezetbe – a levegő, a talaj, a víz, a növények és az állatok. Hogyan nyílhatunk meg emberként a körülöttünk lévő természetes világban, és cselekedeteink hogyan hatnak a környezetre? Mit tehetünk a Földön?

A könyv három különböző típusú oldalt tartalmaz: Felfedezés, Vizsgálat és Létrehozás. Ez a struktúra gyermekvezérelt és gyakorlati módot nyújt a gyermekek számára, hogy megismerjék a körülöttük lévő világot. Ezek az oldalak szórakoztató kézművességből és tevékenységekből állnak, amelyek lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek a játékra és a szórakozásra a tanulás során.

Greta és az óriások

4. Greta és az óriások: Greta Thunberg világmegváltó álláspontja ihlette

Zoë Tucker írta és Zoe Persico illusztrálta

Ez az inspiráló képeskönyv elmeséli Greta Thunberg, a Nobel-békedíj jelölt történetét –a svéd tinédzser, aki globális mozgalmat vezetett, hogy felhívja a figyelmet a világ éghajlati válságára – az allegória segítségével ezt a fontos témát hozzáférhetővé teszi a kisgyermekek számára.

Greta egy kislány, aki egy gyönyörű erdőben él, amelyet Óriások fenyegetnek. Amikor az Óriások először az erdőbe értek, fákat vágtak, hogy házakat készítsenek. Aztán újabb fákat vágtak ki, és még nagyobb otthonokat csináltak. A házak városokká nőttek, a városok pedig városokká nőttek, mindeddig alig maradt erdő. Greta tudja, hogy segítenie kell az erdőben élő állatokat, de hogyan? Szerencsére van egy ötlete Grétának …

Kis emberek NAGY ÁLMOK Greta Thunberg

5. Kis emberek, NAGY ÁLMOK: Greta Thunberg

Írta: Maria Isabel Sanchez Vegara és Anke Weckmann

Amikor a fiatal Greta megtudta az éghajlati válságot, abbahagyta a beszélgetést. Nem tudta megérteni, miért nem tettek hatalmon lévő emberek semmit a Földünk megmentéséért. Egyik nap a svéd parlament előtt kezdett tiltakozni, létrehozva az „Iskola sztrájkot az éghajlatért”. Hamarosan sokkal több fiatal csatlakozott hozzá egy globális mozgalomhoz, amely felnőtteket és politikusokat egyaránt megrázott.

Megtalálta a hangját, és arra használja, hogy az embereket cselekvésre ösztönözze hatalmas üzenetével: „Senki sem olyan kicsi, hogy változtasson.”

Kis Emberek, NAGY ÁLMOK egy legkeresettebb könyv- és oktatójáték-sorozat hogy fedezze fel a kiemelkedő emberek életéta tervezőktől és művészektől a tudósokig és aktivistákig. Mindannyian hihetetlen dolgokat értek el, mégis mindegyik gyermekként álommal kezdte az életét. Itt van egy másik, amit szeretek …

Kisemberek NAGY ÁLMOK Jane Jane Goodall

6. Kis emberek, NAGY ÁLMOK: Jane Goodall

Maria Isabel Sanchez Vegara, Beatrice Cerocchi illusztrálta

Amikor Jane kicsi volt, apja egy Jubilee nevű játékcsimpánst adott neki. Ez inspirálta az állatok egész életen át tartó szeretetét, és amint lehetett, elment tanulmányozni őket a vadonban. Jane csimpánzokkal élt természetes élőhelyükön, és úttörő kutatási megközelítéséről vált híressé. Most oktatja a nyilvánosságot az állatvédelemről.

Ez a mozgó könyv jellemzői stílusos illusztrációk és extra tények hátul, beleértve a életrajzi idővonal történelmi fotókkal és a primatológus életének részletes bemutatásával.

A baba bolygónk ABC-jét szereti

7. A baba szereti a földet: bolygónk ABC-je

Jennifer Eckford írta és Teresa Bellon illusztrálta

Ez egy környezetvédelmi könyv, amely még fiatal csecsemők számára is tökéletes! E az elefánt, T a fa, W a felmelegedés és X az eXtinct ebben a gyönyörű ABC-könyvben, amelyet arra terveztek, hogy nagyon kisgyermekeknek tanítsa meg a földet és annak változását. A Baby Loves az óvodai ABC-könyvek egy új sorozata, amely átadja a fontos trendeket. Lenyűgözően, fehérre szabott esztétikával illusztrálva, minden zsebméretű könyv tökéletes bevezetés a csecsemők számára kulcsfontosságú témához

ABC for Me ABC földbarát a cselekvéstől a nulla hulladékig

8. ABC for Me: ABC Earth-Friendly Me: A cselekvéstől a nulla hulladékig, íme 26 dolog, amit egy gyerek tehet a Föld gondozásáért!

Christiane Engel

A tartalmat felhatalmazza a kisgyermekeket, megmutatva nekik, hogy még az a kis választások nagy különbséget jelentenek. A vonzó illusztrációk, a szórakoztató rímes szöveg és az egyszerű fogalmak a környezetbarát életmódot vezetik be a gyerekeknek. Ennek érdekében a gyerekek virágokat ültethetnek be a méhek beporzásához, több gyümölcsöt és zöldséget fogyaszthatnak, megoszthatják vagy felcserélhetik a régi játékokat, segíthetnek szüleiknek a ruhanemű szárazon szárításában, és megismerhetik az állatokat és élőhelyeiket.

Környezeti feltételek mint például a „beporzás”, a „biológiailag lebontható”, a „szennyezés” és a „megőrzés”, könnyen érthetőek, gyerekbarát meghatározások a könyv hátulján. A továbbfejlesztett terjedés további dolgok, amiket a gyerekek tehetnek, Ilyen például a kerékpározás, a régi dolgokból új játék készítése, valamint az egyedi, már meglévő tárgyak vadászata a takarékboltban, egyszerű és szórakoztató módon mutatja be a segítséget!

Föld napi könyvek gyerekeknek

Earth Day Giveaway – Nyerj meg egy 4 gyerek környezetvédelmi könyvet

A Föld napjának megünneplésére a következő 4 könyvből adok ajándékot:

  1. Mentsük meg bolygónkat: Erdők: Fedezze fel a tényeket. Inspiráltnak lenni. Változtatni.
  2. A klímaváltozás története: Első könyv arról, hogyan segíthetünk bolygónk megmentésében
  3. Környezet: Fedezze fel, hozza létre és vizsgálja ki!
  4. Greta és az óriások: Greta Thunberg világmegváltó álláspontja ihlette

A belépéshez írjon megjegyzést ehhez a bejegyzéshez. 2021 május 1-jén véletlenszám-generátor segítségével választok győztest. A kvalifikációhoz Kanadában (Quebec kivételével) vagy az Egyesült Államokban kell élnie, ahol a versenyek engedélyezettek. Sok szerencsét!

További könyvajánlások:


Forrás link


25 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok