Kreatív kiégés // Hogyan lehet frissíteni és újraéleszteni »Lovely Valóban

Avatar Gadam | 2021.01.25. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

Frissüljön fel a kreatív kiégéstől! Ismerje meg öt kipróbált és igaz módunkat, amellyel kitörhet a rutinjából, és energikusnak érezheti magát az új alkotás iránt.

Elismerem. Ez év elején voltam sült. Teljesen dunzo, minden jó ötlet nélkül, és nincs vágy az egyenlítésre gondol minden jó ötletből. Kiégtem.

De tudtam, hogy még mindig ott van valami szikra, mert nem akar hogy kiégjen. Csak voltam.

Psst – mielőtt belevágna, feltétlenül jelölje be könyvjelzővel ezeket a többi fantasztikus bejegyzést a kreatívok számára!

És iratkozzon fel alább a VIP csoportomba, ahol a legjobb ötleteimet továbbküldöm egyenesen neked!

Mi a kreatív kiégés?

Ha jártál ott, tudod az érzést. Örültek az ötletek, kimerültek és kimerültek, és csak elárasztottak az alkotás gondolatától.

Sokféle okból történhet.

Lehet, hogy a menetrend túl sokáig volt túl igényes. Talán túl sok lehetőségre mondtál igent. Vagy lehet valami más – a mozgalmas évszak vége, vagy egyszerűen perfekcionista tendenciák, amelyek túlterheltnek érzik magukat.

Bármi is legyen az oka, a kreatív kiégés valódi akadályt jelent a kreatívok számára. Bénítónak érezheti magát, és nagyon alacsony.

És még arról is meggyőzhet, hogy valahogy nem vagy elég jó ahhoz, hogy azt csináld, amit csinálsz – ez nagyon alattomos. Úgy.

A kreatív kiégés megfordítása

Amikor átéltem a kreatív kiégésemet, nagyon szerettem volna felfrissülni, és újra megtalálni az izgalmat és az örömöt kreatív munkámban. Tehát hátráltam egy lépést és rájöttem, hogy a közelmúlt emlékezetében nem tettem semmit kreatív agyam gondozásáért.

És intézkedtem. Néhány lépés, amelyet megtettem, szándékos volt, néhány pedig nem.

De visszatekintve ez működött nálam. Szántam egy kis időt és befektettem magamba és a kreativitásomba, és most már energikusnak érzem magam a kreatív blokk púpján.

Tehát, ha alatta érzed magad, íme öt trükk a kreatív kiégés elkerülése érdekében.

Öt trükk a kreatív kiégés elkerülésére

Menj valahova kicsibe

Elmenni valahova. Bárhol.

Talán inspirálódhat, ha végigjárja a Target folyosóit. Talán egy friss levegő kifelé tisztítja az elzáródott agyadat.

Számomra a laptopomat egy kávézóba viszi dolgozni. Van egy gyönyörű stúdióm otthon, kényelmes íróasztallal, és imádom ott – de amikor kiégettnek érzem magam, akkor díszletre van szükségem, főleg amikor dolgozom.

És általában, amikor leülök egy új helyre a sajátommal számítógép, Többet végzek, és az általam végzett munka jobb.

Menj Valahova Nagy

Ez nem mindig lehetõség, de tegyen meg mindent a kalandozáshoz. Lásson valami szokatlant, esetleg a kényelmi zónáját, és ha lehet, az időzónáját.

Az utazás az első számú módja annak, hogy újra feltöltődjek és friss szemmel lássam a dolgokat. Az utazás új dolgok felfedezésére és kipróbálására készteti Önt, és nem tehet róla, hogy hagyja, hogy az ihlet beszivárogjon a csontokba.

Akár megpróbálja, akár nem, megváltozottan tér vissza, és remélhetőleg felfrissül a kreatív kiégéstől.

Amalfi-parti programok gyerekekkel

Felülvizsgálja a folyamatait

Ez technikásabb, és egyike annak, hogy szándékosan legyőztem a kiégésemet. Volt néhány asszisztensem, aki más munkát végzett, és ismét elakadtam a vállalkozásom irányításával.

Rájöttem, hogy vannak olyan rendszereik, amelyek működnek számukra, de nem nekem. Tehát fektettem egy kis időt (és igen, pénzt) néhány új rendszerre.

Új, könnyebb, hatékonyabb módszereket valósítottunk meg a közösségi médiában való megosztáshoz. Hoztam a férjemet a csapatba, és leültünk néhány stratégiai foglalkozásra arról, hogy mit hozunk mindegyik asztalra, és hogyan használjuk ki az erősségeinket.

És még az összes rendszerünk vizsgálata is felizgatott, hogy belevágjak az üzletbe. Lenni szándékos arról, hogyan csináljuk a dolgokat, és hogy valóban felfedezzük, mi működik, mi nem és miért.

hogyan működjön együtt a házastársával

Csinálj valamit szórakozásból

Ez különösen érvényes, ha szenvedélyed vagy hobbid lett a munkád.

Állandóan barkácsoltam, mert szerettem. És még mindig szeretem! De valami mássá válik, amikor a te dolgod, igaz?

Így nemrég kezdtem el olyan dolgokat gyártani, amelyeket nem osztok meg. Csak szórakozásból. Minden este csinálok egy kis kézi betűt. Többet sütök. Olyan projekteket állítok össze itt-ott, amelyeket nem fotózok és nem írok oktatóanyagokat.

És lassan érzem az örömöt, ami visszatér a dolgok készítéséhez. Az igazán jó rész az, hogy visszatért az öröm azokért a dolgokért, amelyeket a munkámért is előidézek.

DIY virágos kerékpár kosár

Válasszon egy fókuszt

Ha kreatív vállalkozásod van, akkor annyira ijesztő lehet mindezt felügyelni. A kreatívok nyilvánvalóan kiválóak művészetük terén, de nem mindig a dolgok adminisztratív végén.

És amikor vállalkozásod van, SOK adminisztratív feladattal jár. Az asszisztensem leszokása után annyira elborultnak találtam magam, ezért új taktikát fogadtam el: válasszon egyetlen fókuszt.

Ahelyett, hogy aggódtam volna, hogy mennyi minden van a tányéromon, és megpróbálok valamennyit félúton elvégezni, mindet választottam, egy dolgot választottam.

Ebben a negyedévben nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a Pinterestre, és mindent beleadunk. Más közösségi média, hírlevelek, új ügyfelek tájékoztatása, közreműködő webhelyek, társult webhelyek – mindez visszavetette a hangsúlyt.

Minimális karbantartást végzünk ott, hogy valóban koncentrálni tudjuk az energiánkat. A következő negyedévben felmérjük és eldöntjük, hogy ott akarjuk-e folytatni erőfeszítéseinket, vagy máshová szeretnénk tolni.

De közben, miközben a Pinterestre összpontosítottunk, szenvedélyem támadt, hogy kitaláljam, mi és miért működik. Segített abban, hogy egy kicsit jobban belemélyüljek a vállalkozásomba, és más módon ismerkedhessem meg. És ez nagyon izgatott.

Hogyan maradhat motivált és inspirált a blogoláshoz

Szeretném hallani a kreatív kiégésről szóló történeteidet és azt, hogy miként jöttél ki a másik oldalon. És szívesen megismerném ötletünket öt trükkünkről a kreatív kiégés elkerülése érdekében! Neked is sikerül valamelyik trükkünk? puszi


Source link


26 Views 0 Ratings Rate it