Kreatív rövid tippek és trükkök a sikeresebb tartalmi projektekhez

Avatar admin | 2021.03.13. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

A piackutatással, a versenytársak elemzésével és a színpaletták összehasonlításával töltött órák kreatív tájékoztató kidolgozásához különösképpen hangzanak, különösen a kisebb szervezetek számára.

De bár a kreatív tájékoztató összeállítása időigényes lehet, még messze nem segédprogram. Valójában kritikus a kampány sikere szempontjából.

Tartalom-vezérelt projektek vagy szerződések esetében a kreatív tájékoztatónak tartalmaznia kell a teljes kampánystratégiát.

A dokumentum nélkül folytatva azt kockáztathatja csapata, hogy elveszíti az összpontosítást, félreértik a célközönséget, vagy rossz mutatókat követnek.

Ezenkívül a kliens rövid átugrása valószínûtlenné teszi a téves kommunikációt és következetlenséget.

A tartalom létrehozására vonatkozó egységes és átfogó utasítások hiányában az ugyanazon projekten dolgozó különböző részlegek egymáshoz illeszkedhetnek, és valószínűleg nagy eltéréseket fog látni az egyes csapattagok vagy szabadúszók által benyújtott munkák között.

Mi az a legnagyobb kockázat, amelyet vállal, ha az idő érdekében átugorja a kreatív tájékoztatót?

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Csapatai elveszíthetik az ügyfél irányelveit. Nélkül konkrét kreatív stratégia, a csapattagok összekeverhetik a szerződés követelményeit a rugalmas belső döntésekkel.

Sok csapatvezető és projektvezető sablonokat használ a kreatív rövidnadrágok elkészítéséhez. Míg a szokásos sablonok jól szolgálhatnak kis, egyszerű projekteknél, korlátaik az egyre összetettebb kampányok során egyértelművé válnak.

Az ügyfelek és a tartalomszolgáltatások egyediek, és a tartalmi tájékoztatónak ezt tükröznie kell.

Ahelyett, hogy a tartalmi rövidítést kitöltési vázlatként közelítenénk meg, gondoljunk a tartalom rövid fejlesztésére, mint öt szakaszból álló gyakorlatra, az alábbiakban leírtak szerint.

Információgyűjtés

Minden sikeres projekt kutatással kezdődik, és a kreatív kampányok sem különböznek egymástól.

A kreatív tájékoztató első felének úgy kell lennie, mint egy ügyfél adatlapja és a projektstratégia áttekintése, a számok és a részletek támogatásával.

A kutatási szakasz során a következő információkat kell összegyűjtenie és dokumentálnia:

A Társaság vagy az Ügyfél

Kezdje egy rövid áttekintéssel arról az ügyfélről vagy szervezetről, akinek tartalmat készít.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Mit árul vagy csinál az a cég, és mit képviselnek? Mi különbözteti meg a vállalatot versenytársaitól?

A tartalmi rövid bevezetőben le kell írni, hogy mi teszi egyedivé az ügyfelet, és érthetővé kell tennie az értékajánlatot a dokumentumot kapó csapattagok előtt.

A kampány vagy projekt

Most térjen át a projektre, a szerződésre vagy a kampányra.

A kreatív tájékoztató ezen szakaszának tartalmaznia kell a projekt körét, az összes főbb határidőt és az ügyfél által elvárt összes termék alapvető leírását.

Célok és KPI-k

Ha a csapat tagjai nem értik az ügyfél céljait, hogyan tudják elérni őket?

Tedd világossá az ügyfelek minden elvárását, és mutasd meg a csapatodnak, hogyan fogják mérni a projekt sikerét.

Akár az oldal forgalmának, a keresési rangsornak, a társadalmi elkötelezettségnek vagy az értékesítésnek a növelése a cél, meg kell határoznia, hogy milyen mutatókkal mérje a kampány teljesítményét.

Piac- és közönségkutatás

Milyen ügyfélkört ér el az ügyfélszolgálat, vagy reméli, hogy eléri az Ön által létrehozott tartalmat?

Ha az ügyfél nem ad meg pontos demográfiai információkat, akkor a csapatod feladata meghatározni az ideális közönséget és stratégiázni a körülötte lévő tartalmat.

Az alapos piac- és közönségkutatáshoz sokféle felhasználható eszközök és források mint a Google Trends, a Google Analytics, a Quantcast, a AnswerThePublic, a YouGov, a Pew Research Center, valamint a Twitter, a Facebook, a LinkedIn és más közösségi média platformok beépített betekintései.

Versenytárs elemzés

Mielőtt tartalmi kampányba kezdene, tudnia kell, hogy mivel áll szemben.

Az olyan versenytárselemző eszközök, mint a Semrush, a Buzzsumo, az Ahrefs, a Moz és még sok más segíthetnek megtalálni a versenytársak tartalmát és tanulni azokból.

Ez az elemzés tud információt adni témák és tartalmi eszközök, amelyeket folytat és hogyan lehet őket másképp (remélhetőleg jobban) csinálni, mint az iparban.

Készítse el kreatív előadásának első vázlatát

Ezzel a kezdeti kutatással végül tollat ​​vetett papírra, és elkészítette a teljes vázlatot.

Azonban úgy dönt, hogy rendezi a dokumentumot, annak tartalmaznia kell a fent felsorolt ​​összes kutatási pont világos és tömör összefoglalását.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Most jön a cikk kreatívabb aspektusa; figyelembe véve az első fázisban összegyűjtött információkat, folytathatja a kreatív tájékoztató következő szakaszainak elkészítését.

Célszemélyek

A piac- és közönségkutatás során összegyűjtött demográfiai információk alapján olyan személyiségeket hozhat létre, amelyek életre hívják a célközönséget.

A célszemély tartalmaznia kell az olyan részleteket, mint az életkor, a nem, a hely, az oktatás, a foglalkoztatás, a jövedelem, a költekezési szokások, az internethasználat, az érdeklődés, a kihívások és a fájdalom, a motivációk és egyebek.

Írási irányelvek

Világos és részletes írási irányelvek biztosítják, hogy a projekt összes tartalomkészítője egybevágó munkát végezzen.

Nélkülük az írók megteszik illesszék be saját stílusukat és sajátosságok írása, nyilvánvalóvá téve, hogy többen írták a művet.

A csapattagok vagy szabadúszók közötti ellentmondások ellensúlyozására utasításokat és betekintést nyújtson a stílusra, hangnemre, hangra, formázásra és minden olyan projekt-specifikus részletre, amelyet az íróknak tudnia kell.

Tervezési irány

A kreatív tájékoztató hiányos lenne a projekthez kapcsolódó grafikai elemek áttekintése nélkül.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

A tájékoztatónak meg kell határoznia az ügyfél által kijelölt témát, színpalettát, betűtípusokat, tetszéseket és nemtetszéseket, valamint minden egyéb releváns márkajelzési információt.

Adatok és nem tennivalók, buktatók és kihívások

A kreatív rövid információknak ki kell venniük az írók és a tervezők számára kitalált találgatásokat.

Feltétlenül adjon meg egy listát a kifejezett dokumentumokról és tilalmakról (különösen, ha az ügyfél megadja), és írjon vagy tervezzen mintákat e pontok példázására.

Ezenkívül egy kreatív rövid összefoglalónak szembe kell néznie a lehetséges kihívásokkal.

Próbáljon meg előre jelezni az írók és a tervezők szembesülő botlásait, és útmutatást adjon ezekben a buktatókban való eligazodáshoz.

Visszajelzés és áttekintés

A munka az első vázlat után nem áll le. A dokumentum elkészítése előtt meg kell erősítenie, hogy az összhangban áll az ügyfél céljaival, és tartalmazza a belső csapatvezetők hozzájárulását.

A kreatív rövid fejlesztés ezen szakaszának együttműködőnek kell lennie, és számos ismétlést és oda-vissza visszajelzést igényelhet.

De ne felejtsük el, hogy az ügyfélnek és az összes érintett félnek meg kell mondani a végső szót minden stratégiai nézeteltérésről. A fejlesztés ezen szakasza stratégiai megerősítésként és az ügyfél jóváhagyásaként is szolgál.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Gondoljon az elkészült rövidre, mint kreatív megállapodásra. Ha elhúzódó kérdések vagy aggályok merülnek fel, itt az ideje, hogy meghatározza azokat, és egyértelművé tegye az összes döntést és elvárást.

Küldje el tartalmi csapatainak

Miután megkapta a zöld utat az ügyféltől, eloszthatja a kreatív tájékoztatót az érintett osztályoknak vagy csapatoknak.

De ne álljon meg itt – vezetőként vagy projektvezetőként megerősítésre van szüksége, hogy mindenki, aki a projekten dolgozik, megérti az elvárásokat.

Mielőtt bármilyen tervezési, írási vagy tervezési munka megkezdődne, találkozjon egyes csapatokkal, hogy részletesen áttekintse a kreatív tájékoztatót.

Legyen szó prezentációról vagy együttműködésen alapuló stratégiai foglalkozásról, fedje le az összes részleget az egyes részlegekkel. A csapat tagjai közötti megértés biztosítása érdekében tegye ezt a folyamatot a lehető leginteraktívabbá.

5. Folyamatos finomítás

A kampánystratégák és a tartalomkészítők túl gyakran látják a kreatív rövidnadrágokat kőbe épített szerződéses megállapodásokként.

Bár fontos bevonni az ügyfelet és tájékoztatni a csapat minden tagját a stratégia és a dokumentum változásairól, nem szabad a kreatív tájékoztatót törvénynek tekinteni.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Inkább nézd meg élő dokumentumként és kommunikációs eszközként.

Amint a projekt fejlődik és új ötletek merülnek fel, a kreatív tájékoztatót folyamatosan frissíteni kell, hogy tükrözze az új stratégiát és a projekt egészére kiterjedő döntéseket.

Csak győződjön meg arról, hogy az összes érintett fél tisztában van a végrehajtott változtatásokkal.

A Creative Briefs az együttműködés és a kommunikáció alapja

Nem építene házat tervrajz nélkül, és nem próbálna ki új receptet anélkül, hogy megkeresné az összetevőket.

A marketing, reklám, közösségi média és SEO kampányok világában a kreatív rövidítés egyenértékű alapdokumentum, amely átfogja a projekt teljes körét.

Ne essen azonban abba a csapdába, hogy a kreatív filmet statikus rekordként kezelje – a tartalomfejlesztés egy kreatív folyamat, és a kreatív rövidítés fenntartásának ezt tükröznie kell.

További források:

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban


A szerző kiemelt képe, 2021. március
Source link


3 Views 0 Ratings Rate it