Kurzgesagt nagy kérdéseket tár fel harapásméretű videókkal – Review Geek

Avatar Gadam | 2021.01.09. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Kurzgesagt - Egy dióhéj animációs YouTube-csatornán
Kurzgesagt

Ha te vagy az a típus, aki mindig az internetet keresi, és valami érdekes olvasnivalót keres, akkor valószínűleg te is az a gyerek voltál, aki mindig olyan kérdésekkel zaklatta szüleit és tanárait, mint például: „A valóság valóságos?” vagy “Mi lenne, ha egyszerre felrobbantanánk az összes atombombát?” Szerencsét neked, Kurzgesagt itt van, hogy válaszoljon ezekre és még sok más kérdésre.

Bár a címét nehéz kimondani, a Kurzgesagt németül egyszerűen „dióhéjban” jelent. A tudományos YouTube-csatorna stilizált animációkat használ oktatási elbeszélése mellett, hogy megvitassák a nehéz témákat a videóiban, amelyek átlagosan tíz percig tartanak. Kurzgesagt számos videója azonban hajlamos egzisztenciális rettegést váltani, de az általuk kínált csodálatos tudás miatt mindenképp érdemes megnézni őket.

A csatornának vannak lejátszási listáiAz univerzum és az űr cuccai,Az egzisztenciális válság lejátszási lista,Futurizmus, ”És„Orvostudomány és biológia”, Így rengeteg videó élvezhető, amelyek a tudománytól és a technológiától a politikáig és a filozófiáig terjedő témákat tárják fel. Kurzgesagt egyértelműen megérti az univerzum hatalmas terjedelmét és mindent, ami benne van. De ahelyett, hogy elzárkózna félelmünket kiváltó valóságunktól (még akkor is, ha ez érthető reakció), Kurzgesagt úgy dönt, hogy szembenéz vele. Végül is a félelem a tudatlanságból fakad, akkor mi a jobb megoldás, mint az, ha iskolává válsz?

A csatorna színes, mégis minimalista animációja kiegyensúlyozza a rettenetesen hatalmas témákat, amelyekkel foglalkozik, megkönnyítve ezzel a hallottak vizualizálását és megemésztését (akárcsak az elbeszélő sima és megfelelően nyugtató hangját). A csatorna arról ismert, hogy imádnivaló animációs madarakat használ a videóiban is, ami őszintén szól. Valójában, ha a csatorna tagjává válsz Patreon a havi 40 dolláros szinten egy fantasztikus és egyedi Madár-ikont kap – és a madár egy jövőbeni videóban jelenik meg, csatlakozva a Kurzgesagt Madárhadsereg soraihoz, csatorna honlapján.

A Kurzgesagt évek óta létezik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megválaszolja azokat a nehéz kérdéseket, amelyek hajnali három órakor hajlamosak mindenki elméjében visszapattanni. Csapata fantasztikus munkát végez, hogy kutassa az általa választott témákat, és a legnehezebbeket is mindenki számára érthető, egyszerű és egyértelmű módon elmagyarázza. Minden videó bejárása kényelmesen gyors, tömören elmond mindent, amit tudnia kell. Vagy, ahogy mondani szokták, dióhéjban.

A csatorna mindent megtesz annak biztosítása érdekében, hogy videói ne csak szórakoztassanak, hanem azt is, hogy továbbra is megbízható (ellentétben a YouTube más oktatási és szórakoztató csatornáival, amelyek csak úgy tűnik, hogy csak a mutatósak és a kattintások megszerzése érdeklik). A csatorna valóban arra törekszik, hogy elmesélje az elmesélhető történeteket, figyelembe vegye az összes lehetséges perspektívát és kontextust, és eldöntse, hogy a videónak átfogó áttekintésnek vagy csupán bevezetésnek kell-e lennie. Írói és kutatói nagy erőfeszítéseket tesznek több forrás áttekintésére, megbízható szakértőkkel való beszélgetésre és visszajelzéseket kérnek tőlük egy videó közzététele előtt.

A Kurzgesagt eddig több mint 13,8 millió YouTube-előfizetőt gyűjtött a 2013-as alapítás óta. Több mint 100 videót is készített, amelyek összesen több mint egymilliárd megtekintést eredményeztek. És olyan perspektíva-remegő videókkal, mint a „A tojás,A takács hangya harcos királyságai,A tudat eredete,Féreglyukak megmagyarázva, ”És„Hogyan lehet felépíteni egy Dyson-gömböt – a végső megaszerkezet, ”Könnyű megérteni, miért. Kevés dolog jobb az életben, mint ha valaki hozzáértő, jól kutatott információkkal és aranyos animációs madarakkal csillapítja egzisztenciális rettegésünket.

2015-ben a Bill & Melinda Gates Alapítvány megbízásából Kurzgesagt készített videót a a betegség vége, és azóta az alapítvánnyal együtt dolgozott más megbízásokban, többek között egy video-feldolgozásban az anyaság halálozása. 2020 márciusában a csatorna készített egy videót a COVID-19 magyarázata, amelyet mára több mint 28 milliószor tekintettek meg.

Jellemzően a csatorna havonta két-három videót jelentet meg, ami lenyűgöző, tekintettel a szerény produkciós csapat kis méretére. És egy olyan oldalon, ahol a magyarázó videók tucatnyomok vannak, Kurzgesagt képes kiemelkedni és mindenkin felül csillagírásával és kreatív animációival. Van egy aktív is subreddit ahol beszélgethet más rajongókkal a legutóbbi videókról és hasonló témákról.

Tehát, ha van egy kis szabadideje, és nem törődik azzal, hogy szembesüljön az univerzum óriási tömegével, nyugodtan lépjen be Kurzgesagt ragyogó YouTube-csatornája és nézz meg egy-két videót.
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it