Lapos serpenyős pesto csirke és citromvajas burgonya felvert fétával.

Avatar Gadam | 2021.03.22. 134 Views 0 Likes 0 Ratings

134 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Hozva nektek néhány tavaszi hangulatot ezzel a Sheet Pan Pesto csirke- és citromvajas burgonyával, tejszínes habos fetával és napon szárított paradicsomos vinegrettel. Bazsalikomos pesto pácolt csirke szezámmagos, citromos fokhagymás burgonya mellé sült. Tejszínes, felvert feta sajt fölött tálaljuk, majd tetejére vinaigrette és minden megtalálható gyógynövény kerül. Ez az étel gyors, egyszerű, extra színes, szuper ízes és nagyon finom. A tökéletes vacsora a hét bármelyik estéjére. Ígérd meg, hogy ez nem az átlagos lepedős vacsora. Olyan finom, és a maradék félelmetes ebédet kínál a következő napon.

lepedő pesto csirke és citromvajas burgonya, felvert fétával

Ez sajtosan fog hangzani, de srácok, eljött a tavasz! Nos, úgy értem, ilyen. Pénteken és szombaton biztos tavaszi érzés volt. De természetesen a tegnapi nap hóval telt, és állítólag az egész héten folytatódik. De bepillantást nyerhettünk, és minden frissrel körbevettem magam tavaszi virágok Meg tudom találni. Tehát nagyon a tavaszi gondolkodásmódban vagyok, és a mai recept ezt 100% -ban tükrözi.

Mostanra határozottan tisztáztam, de nagyon szeretem az egy-egy lepedős serpenyős vacsorát. Ők a kedvenceim, akiket megosztok, valamint a kedvenceim, akiket a családnak és a barátoknak szolgálhatok. Valóban leveszik a stresszt a hétköznapi vacsorából. Szép, hogy mindent bedobhatunk a sütőbe, és hagyhatjuk, hogy a vacsora főzzön, miközben más dolgokon dolgozik.

Úgy értem, igaz? Igen igen. Természetesen.

És mindenki … ez a lepedős vacsora rendkívül különlegesnek érzi magát, mert az. megvannak azok az „extrák”, amelyek valóban igazán JÓvá teszik.

előkészített fotó pesto csirke tálban

Az én inspirációm?

Nos, tavasz az egyiknek, és az a tény, hogy a minap az egyetlen friss gyógynövény volt a kezemben, a bazsalikom volt. Emellett szerettem volna egy könnyebb tavaszi vacsorát készíteni, amely mégis elégedettnek érezte magát egy vasárnap esti családi vacsorához. Vagy akár a közelgő húsvétvasárnap.

Végiggondoltam néhány gondolatot, és visszagondoltam azokra a receptekre, amelyeket Nonnie készítene, amikor a tavaszi szünetben Floridában meglátogatjuk őket. Az egyik aláírása egy egyszerű sült csirke volt burgonyával … és kenyérrel. Mindig kenyeret vacsorával együtt.

Szóval elloptam egy kicsit az egyik koncepcióját, és abból egy lepedős vacsorát készítettem, amelyet ő teljes mértékben jóváhagy. Nonnie-m fantasztikus szakács volt, de nem vacakolt a „nyűgös” receptekkel. A mottó szerint élt, annál könnyebb, annál jobb.

Sütés előtt a Pan Pesto csirke és a citromvajas burgonya felső fotója

Kezdje a csirkével és a burgonyával

A csirkéhez egyszerűen megtartottam a dolgokat, és feldobtam egy kis bazsalikomos pestóval, egy medvehagymával és egy kis citromhéjjal. Minden nagyon friss tavaszi íz, és minden nagyon finom. Szeretem hagyni, hogy a csirke üljön és „pácoljon”, miközben előkészítem a burgonyát.

És a krumpli? A fétán kívül (erről bővebben alább) ők a kedvenc részem. Egy klasszikus görög sült burgonya ihlette. Ízesítettem őket sok citrommal, fokhagymával és vajjal. A vaj nem hagyományos, de gazdagságot ad a burgonyának, amelyet finomnak találtam. Ja, majd néhány szezámmag egy kis diós ropogáshoz.

A burgonya először a sütőbe kerül, hogy valóban legyen ideje megsütni, mielőtt a csirkét hozzáadnák a serpenyőhöz. Az ötlet az, hogy nem akarja, hogy a csirke kiszáradjon, ezért a főzés felénél tegye a serpenyőbe. Tökéletesen fog főzni a burgonya mellett.

felső kép pentos pesto csirke és citrom vajas burgonya sütés után

És amíg ez történik, ostorozza meg azt a fétát …

Szükség van erre? Nem, abszolút nem. De ugye szükség ez? Igen, abszolút.

Ha van konyhai robotja, csak annyit tesz, hogy a feta sajtot olívaolajjal krémesre veri. Ez csak néhány percet vesz igénybe, és megér minden extra erőfeszítést … ígérem! Miután a meleg sült burgonya és a csirke megérinti a tejszínes fétát, a feta azonnal beleolvad mindenbe, krémes, finom „szószt” készítve.

Tökéletes mennyiségű sós krémesség az összes sós burgonya és csirke kiegyensúlyozásához.

felülről zár-megjelöl fénykép serpenyős pesto csirke és citromvajas burgonya felvert fétával

Fejezzük be!

Amíg a csirke főz, keverjen össze egy gyors vinaigrettet néhány szárított paradicsommal és a paradicsomos üvegben maradt olívaolajjal. Adjunk hozzá balzsamecetet és egy citromot. Ez a szuper egyszerű paradicsomos vinaigrette.

Szeretek csepegtetni a fetára, majd hozzáadni a burgonyát és a csirkét. Olyan jó és szép is, a paradicsom és a gyógynövények összes színével. Ez tökéletesen alkalmas tavaszra, de mégis elég hangulatos olyan napokra, amikor az időjárás továbbra is hideg és havas lehet (vagy hideg és esős, ami szerintem rosszabb).

Ezt a családomnak készítettem vasárnap este, és tökéletes vacsora volt velük megosztani. Apám különösen szerette a felvert fetával kombinált burgonyát. Ínycsiklandó kombináció, amelyet meglehetősen nehéz legyőzni!

Szóval látod? Remek vasárnapra, elég könnyű egy mozgalmas hétköznapra, de húsvétra még mindig elegáns!

oldalsó, szögletes fénykép Sheet Pan Pesto csirke és citromvajas burgonya felvert fétával

Más lapos recepteket keres? Itt van néhány próbálkozás:

Lapos Pan Sticky Gochujang csirkehúsgombóc

Sheet Pan Buffalo csirke pizza

Lapos serpenyőben ragadós gyömbéres szezám csirke és ropogós kelbimbó

Végül, ha ezt a lapos serpenyős pesto csirke- és citromvajas burgonyát készítjük felvert fétával, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Lapos serpenyős pesto csirke - és citromvajas burgonya felvert fétával  halfbakedharvest.com