Díjnyertes logó készítés házilag

Avatar Gadam | 2022.11.24. 411 Views 0 Likes 0 Ratings

411 Views 0 Ratings Rate it

A logó készítés alapjáraton grafikus munka, de számos lehetőség adódik a neten, hogyha házilag akarod elkészíteni. Mutatok egy olyan programot, amivel 10 perc alatt készíthetsz logót akkor is, ha nem értesz a grafikához.

Hogyan készítsünk logót házilag 3 egyszerű lépésben?

Logó készítése házilag 1. Lépés: Egyszerű, de kifejező legyen

Az első feladat, hogy meghatározd a logó típusát. Mostanság a köralakú logók mennek a legjobban. Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy mindenfajta absztrakt ábra, vagy extra motívum elviszi az emberek figyelmét. A legjobb, ha nem variálod túl. Ha belegondolsz a BMW |BBC |DM | DHL | GLS, és még sorolhatnánk a cégeket semmi extra motívum nem szerepel a logójában, viszont amint meglátod, pontosan tudod milyen céget takarja.

Kétségtelenül gigavállalatokról van szó, de a fő irányvonal ugyanaz. Nem kell túlvariálnod motívumokkal. A kifejező, egyszerű üzenetre törekedj. És a színek legyenek összhangban egymással. Szakmain Szólva kapcsolódj a logó az arculatodhoz. Tehát, ha a weboldaladon mondjuk zöld szín dominál, akkor a logód is azt tartalmazza. Nem beszélve egyéb szórólapok, reklámanyagokról.

Logó készítése házilag 2. Lépés: Inspirálódj!

Gyűjthetsz insipráló képeket a Pinterestről is, de belevághatsz egyből a következő lépésbe. A legegyszerűbb megoldás a logókészítésre, ha a Canva online képszerkesztőt használod.

Facebookkal és Google fiókkal villámsebességgel regisztrálhatsz az oldalra. Ha belépsz, és a Terv készítése gombra kattintasz, majd beírod a Logó szót, máris megjelenik a lehetőségek között a Logó. Ahogy látod a program egyből több lehetőséget is felkínál. Ha nem találod a saját témádnak megfelelőt, ne csüggedj. Katt a Logóra.

Hogyan készítsünk logót I.

A következő lépésben megjelenik a fő szerkesztőfelület. Itt Is látsz különböző sablonokat, amelyek közül választhatsz. Vagy inspirációt gyűjthetsz. Ha rákattintasz egyre, az megjelenik az üres négyzeten. Ezzel szerkeszthetővé válik.

Hogyan készítsünk logót II.

Innentől kezdve gyakorlatilag úgy módosítasz a szövegen, a beállításokon, ahogy tetszik. Módosíthatsz hátteret. Választhatsz a beépített grafikák közül. Vagy föltölthetsz sajátot.

Hogyan készítsünk logót III.

Logó készítése házilag 3. Lépés: Logó formátumának kiválasztása

A Logó formátumának kiválasztásához több típust javaslok. Legyen egy svg formátum Weboldalra. Egy png formátum képként. És egy pdf, ha nyomtatandó anyagra szánod. Azt meg kell azonban jegyezni, hogy a Canva alapcsomagjában csak fizetés ellenében tudsz áttetsző hátteret adni a logónak. Ez azt jelenti, hogy a logód alapesetben olyan hátterű lesz, amilyennek a programban látod.

Magyarán. Ha például fehér hátterű a logód, amit készítettél, és azt sötét hátterű felületre tennéd, akkor az attól még ugyanúgy fehér lesz. Szóval nem fog túl profin kinézni. Ezért érdemes előfizetned az átlátszó háttér érdekében. Még ez is olcsóbb lesz, mintha grafikussal készíttetnéd.

A Canva képek letöltéséhez először a jobb fölső sarokban a Megosztás gombra kell kattintani. Majd, ahogy láthatod a Letöltésre.

Hogyan készítsünk logót IV.

Válaszd ki a logó fájlformátumát. Ahogy említettem a PNG, SVG, PDF változatból is ment egyet egyet. Jó hír, hogy nem kell mindegykért külön fizetned ha átlátszó háttérrel kérted.

Hogyan készítsünk logót V.

Végül mentsd a logót a gépedre. Ha PRo csomagra váltasz, akár csak egy hónapra, mentheted áttetsző háttérrel a logódat. És bárhol felhasználhatod.

Hogyan készítsünk logót VI.

 


411 Views 0 Ratings Rate it