Macska immunerősítő házilag: 10 alapszabály

Avatar Gadam | 2022.12.11. 244 Views 0 Likes 0 Ratings

244 Views 0 Ratings Rate it

macska iMMunerősítő házilag

Ha annyira szereted a macskádat, mint én a sajátunkat, akkor biztosan azt akarod, hogy minél egészségesebb legyen. Ehhez, ahogy az embernél is, erősíteni kell az immunrendszerét. Ezért kerestem házilag alkalmazható megoldásokat a neten. Így találtam rá az alábbi 10 alapszabályra.

Macska immunerősítő házilag: 10 alapszabály

Macska immunerősítő házilag: #1. alapszabály

A macskát kiegyensúlyozott, friss vagy alacsony feldolgozottságú, az életkorának megfelelő összetevőket tartalmazó táppal etesd. Az erősen feldolgozott, magas szénhidráttartalmú eledelek (azaz a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható állateledel) megváltoztatják a bélmikrobiomot és gyulladást okoznak, ami szivárgó bél szindrómához, emésztési problémákhoz, immunrendszeri károsodáshoz stb. vezethet. A feldolgozott állateledelek sok adalékanyagot és tartósítószert is tartalmaznak, az összetevők termesztéséhez használt glifozátokon/gyomirtószereken kívül.

Macska immunerősítő házilag: #2. Alapszabály

A nyomelemek általában hiányoznak minden étrendből, mégis stratégiai fontosságúak az immunerősítésben, az endokrin rendszer, az emésztés és az összes szervrendszer működésében. Adagolj nyomelem-kiegészítőt, például moszat vagy hínárpor formájában.  Az ásványi anyagok ezen csoportjába tartozik a magnézium, a szelén, a cink, a kálium és a jód.

Macska immunerősítő házilag: #3. Alapszabály

Adj Az étrendbe napi rendszerességgel egy adag erjesztett élelmiszert. A macskák számára készült fermentált ételek közé tartoznak a kefir/nyers fermentált tejtermékek, kis mennyiségű fermentált zöldségfélék, fermentált halászlé stb. Az erjesztett élelmiszerek sok probiotikumot tartalmaznak, mivel természetes módon biztosítják a hasznos baktériumok/mikrobák, emésztőenzimek, ásványi anyagok stb. széles választékát. Ez elősegíti az egészséges emésztést és az egészséges bélkörnyezetet.

Macska immunerősítő házilag: #4. Alapszabály

A macskák ősi táplálékát nem főzték, különösen nem olyan magas hőmérsékleten, mint amilyet a mai kereskedelmi állateledel-feldolgozás során használnak. Minden nap adj emésztőenzim-kiegészítőt a macskatápba. Ha emésztőenzimeket adagolsz a macskatáphoz, azzal támogathatod a jobb emésztést.

Macska immunerősítő házilag: #5. Alapszabály

Macska iMMunerősítő háziLag.

Adj kolosztrumot napi kiegészítésként. A szarvasmarha-kolosztrum természetes és erőteljes gyógyító táplálék a macska bélrendszere és egész teste számára. A bélnyálkahártya és az immunrendszer védelméhez és újjáépítéséhez szükséges immunfaktorokat biztosít. Ez a különleges táplálék növekedési faktorokat is biztosít a szervezet javításához és gyógyulásához. A kolosztrumot liposzómás formában is használatod, amely lehetővé teszi ezeknek a speciális tápanyagoknak a bélben történő optimális szállítását és felszívódását.

Macska immunerősítő házilag: #6. Alapszabály

Tegyél a macskatápba naponta gyógygomba-kiegészítőt. Az olyan gombák, mint a Reishi, a Shitake, a Maitake, a Cordyceps, a pulykafarok „szuperélelmiszer” kiegészítőknek minősülnek, mivel számos immunerősítő erővel járnak. Leginkább immunmoduláló és rákellenes tulajdonságaikról ismertek, de ásványi anyagokat, antioxidánsokat, prebiotikus rostokat és D-vitamint is biztosítanak.

Macska immunerősítő házilag: #7. Alapszabály

Adj naponta egyszer klinoptilolit port kiegészítésként a macskaeledelhez. A klinoptilolit a zeolit egy fajtája, a föld vulkáni hamurétegéből származó különleges ásványi anyagok. A zeolitok molekulaszerkezetükben erős adszorpciós képességgel rendelkeznek, amely csapdába ejti és biztonságosan eltávolítja a méreganyagokat, vegyi anyagokat és nehézfémeket a szervezetből. A zeolitok segítenek a bélrendszer javításában is, és immunrendszer-támogató hatásuk is van, beleértve a vírusellenes és rákellenes tulajdonságokat is. Emellett a klinoptilolitnak nincs íze, így a macskák szívesen elfogadják.

Macska immunerősítő házilag: #8. Alapszabály

Minimalizáld a méreganyagok jelenlétét macskád életében. Adj neki tisztított vizet a csapvízzel szemben. Ne permetezd füvet, ne használj rovarirtó szereket. Korlátozd a bolhakészítmények és egyéb vegyi anyagok használatát, amennyire csak lehetséges. A toxinok jelentős károkat okozhatnak a macska immunrendszerében.

Macska immunerősítő házilag: #9. Alapszabály

A túlzott oltások veszélyeztethetik az immunrendszert. Ezenkívül a vakcinák adjuvánsokat, nehézfémekből vagy más mérgező vegyi anyagokból készült összetevőket tartalmaznak. Beszéld át állatorvossal meg a macskád számára a legjobb vakcinázási gyakorlatot egy integratív állatorvossal, figyelembe véve az életkort, az életmódot, a földrajzi elhelyezkedést stb. Ahol csak lehetséges, válassz titervizsgálatot a vakcinázás helyett. Használj homeopátiás méregtelenítési lehetőségeket az oltások után, például Thuja vagy Lyssinum.

Macska immunerősítő házilag: #10. Alapszabály

Kerüld a gyógyszerek, például az antibiotikumok, savlekötők és fájdalomcsillapítók túlzott használatát. Válassz például gyógynövénykészítményeket, homeopátiás szereket, élelmiszer-alapú kiegészítőket stb.

Forrásunk: Top 10 ways to naturally support your dog or cat’s immune system | Animal Wellness Magazine


244 Views 0 Ratings Rate it