2 ügyes madárriasztó szalag készítési módszer házilag

Avatar Gadam | 2022.12.01. 734 Views 0 Likes 0 Ratings

734 Views 0 Ratings Rate it

madárriasztó szalag házilag

Erre a 2 madárriasztó szalag megoldásra életemben nem gondoltam volna. De miután házilag bevetettem mindkét technikát, ledöbbentem az eredményen. Ezért biztatlak, hogy Te is próbáld ki azt, amelyik kedvesebb számodra, vagy könnyebben kivitelezhető.

Madárriasztó szalag trükk házilag #1: Horgászdrót

Ha a madarak állandóan a medencébe vagy annak közelébe szállnak le, próbálj meg kifeszíteni a medence fölött keresztbe-kasul egy horgászdrótot. Felakaszthatod 2 fa közé, az ereszek közé, vagy bármilyen más magas helyre, amely a medence közelében található. A madarak nem szeretik, ha akadályozzák a repülési terüket, és máshol fognak leszállni. Bónuszként te magad az átlátszó horgászdrótot nem fogod látni a földről, így nem csökken az udvar nyújtotta esztétikai élmény szmodra.

Madárriasztó szalag trükk házilag #2: Alumíniumfólia

Az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb természetes madárriasztószer az alufólia. Az alufóliát többféleképpen is használhatod a madarak távoltartására. Ha a madarak a kertben zavarognak, helyezz alufóliacsíkokat, szalagokat a föld felszíne alá vagy az általuk kedvelt növény köré. A madarak nem szeretik a fóliát érezni a csőrük alatt, és távol maradnak.

Vagy akasszon alumíniumfólia-csíkokat, szalagokat (vagy fényes partiszalagokat) a fákra vagy más magas pontokra. A fényes felületről visszaverődik a napsugár, ami zavarja a madarakat, és el is riasztja őket.

Ha harkályok vannak a környéken, akassz egy alumínium tortalapot arra a fára, ahol a leggyakrabban veszed őket észre. A tányérról visszaverődő fényvisszaverődés szintúgy elriasztja őket.

Próbáld a két fenti módszer valamelyikét. De akár tesztelheted is, neked melyik működik jobban. Nyilván a lehetőségek behatárolják majd a variációkat, de azt gondolom a kettőből az egyik mindenképpen megvalósítható lesz számodra is.

Forrás: 5 DIY Ways to Keep Birds Away | Natural Bird Repellent (callnorthwest.com)


734 Views 0 Ratings Rate it