Marketing hozzárendelési tanácsok az év Marketo bajnokától

Avatar Gadam | 2021.02.02. 17 Views 0 Likes 0 Ratings

17 Views 0 Ratings Rate it

A multi-touch marketing hozzárendelés elengedhetetlen gyakorlat minden jó marketing szakember számára. Teljes képet nyújt az ügyfél útjáról, tisztázza, hogy merre haladnak a marketing kiadások, és igazolja a megtérülést a különböző csatornák és programok esetében. De azt tapasztaltam, hogy többet akarok megtudni a marketing hozzárendelésének kezelésével kapcsolatos személyes tapasztalatokról, és erről közvetlenül a marketing közösségünk egyénjeiről hallani.

Elkezdtem keresni valakit, aki mély tapasztalattal rendelkezik a marketing automatizálásában és mérésében, aki végigvezeti a marketing hozzárendelésének legfőbb kihívásain. Olyan személyt akartam választani, aki számos különféle marketing automatizálási példában dolgozott méréssel és jelentéskészítéssel.

Ajay Sarpalról

Ajay Sarpal bizonyítottan ismeri a marketing hozzárendelését. Ő vezeti a Bizible felhasználói csoportot, és széleskörű tapasztalattal rendelkezik mind házon belül, mind marketing automatizálási tanácsadóként. Tehát leültem (gyakorlatilag) Ajay Sarpal-val, az Év 2020-as Marketo bajnokával, hogy megvitassuk a marketing-hozzárendelés kihívásait és azt, hogy miként kezelte őket 20 éves tapasztalata során. A Sarpal olyan marketinges, aki mind házon belül, mind tanácsadóként rendelkezik tapasztalattal. Emellett 2x Marketo Champion, 5x Marketo Minősített Szakértő, 9 fejlett szakterületet végzett a marketing automatizálás területén, és a Fearless 50 legjobb marketingszakemberének egyike.

Izgalmas belemélyedni, és megtudni, milyen kihívásokkal küzdenek az ügyfelek a marketing-hozzárendelés előtt, és rengeteg mondanivalója volt a témáról. Az interjúban számos kulcsfontosságú kérdéssel foglalkoztunk, amelyekkel a marketingszakemberek ma szembesülnek: a legfontosabb kihívások a marketing-hozzárendeléssel, a marketingcsatornák megtérülésének bizonyításával, az ügyfélút megjelenítésével, valamint a marketing és az értékesítés összehangolásának javításával.

K. Melyek a marketing-hozzárendelés legfőbb kihívásai?

A. „Sok marketinges nem tudja, mely csatornák vannak a legtöbb bevételt termeli, ezért olyan embereket minősítenek olyan mérőszámok alapján, mint például háromszor vagy ötször nyitnak egy e-mailt, másodszor pedig nem követnek egy folyamatot vagy a hozzárendelés bevált módszereit. Ezekkel a problémákkal az értékesítések által kapott leadek gyenge minőségűek lehetnek, ami meghiúsítja őket [sales]. Ez sérti a marketing és az értékesítés kapcsolatát ”. “Sok marketinges nem is tudja, hogy képesek megoldani ezeket a kihívásokat – különösen a megtérülés bizonyításával”.

K. Hogyan kezdhetik el a marketingesek a befektetés megtérülését?

A. „A marketingszakembereknek értékelniük kell az általuk használt eszközöket és a technikai verem működését. Egyes eszközök jobban működnek, mint mások. A marketingnek emellett be kell vonnia az értékesítés érdekeltjeit, hogy megfelelő hozzáférést kapjanak az értékesítési CRM-hez, és megértsék a környezetet (folyamatokat) is. “

K. Hogyan tudják a marketingszakemberek vizualizálni az ügyfél útját?

A. „A marketing-hozzárendelésnek számos érintési pontja van – mint például az első és az utolsó érintések, de a Bizible segítségével minden érintési pontot rögzíthet. A Bizible saját technológiája, amely képes rögzíteni ezeket az adatokat, és visszacsatolni a Salesforce-hoz is ”.

K. Hogyan lehet a marketing és az értékesítés jobban kommunikálni?

A. „Ha össze akarjuk kapcsolni a marketinget és az értékesítést, a marketingszakembereknek beszélniük kell az értékesítés nyelvén. Hozzá kell adnunk dollárértékeket ahhoz, amit idézünk, beszélnünk kell a bevételről és a sebességről (idő, hogy az ólom bezárásra kerüljön). Beszélnünk kell az ütemtervekről. ”

A marketingesek kulcsfontosságú kihívásokkal néznek szembe tevékenységeik megtérülésének és minden érintéses marketing-hozzárendelésének bizonyításával Bizible itt van, hogy segítsen. Ha pontosan meg akarja rögzíteni és mérni kívánja marketingtevékenységeit, akkor meg kell valósítania egy marketing-hozzárendelési megoldást, amely növekedhet a vállalatával. Ha több vitát szeretne folytatni a multi-touch hozzárendelésről, keresse fel a Bizible felhasználói csoportot, vagy forduljon közvetlenül egyik szakértőnkhöz a címen Bizibilis.


Source link


17 Views 0 Ratings Rate it