Marketing-megtérülés 2021-ben: 3 prioritásként kezelendő terület

Avatar admin | 2021.01.30. 8 Views 0 Likes 0 Ratings

8 Views 0 Ratings Rate it

Mint mindenki más, a B2B marketingszakemberek is egészen más 2020-at éltek meg, mint amit eredetileg terveztek. Amikor a világméretű járvány bekövetkezett, a költségvetéseket gyakran csökkentették, és a stratégiákat kidobták az ablakon, és arra kényszerítették a marketingszakembereket, hogy vizsgálják felül szemléletüket és erősítsék meg a hatást.

Sok marketinges 2021-re vár újrakezdésre. De Forrester jósol hogy a vállalkozások 2021 végéig akár 15 milliárd dollárral is csökkentik a marketingkiadásokat, ezért felkérhetik a marketingszakembereket, hogy kompenzálják 2020-at, miközben kevesebb költségvetés áll rendelkezésükre.

Mivel a költségvetések olyan sok hozzáadott ellenőrzést kapnak, minden eddiginél fontosabb a hatás maximalizálása, még kevesebb költés nélkül is. Bár 2020 tesztelte alkalmazkodóképességünket, sokan közülünk bebizonyították a marketing funkció valódi értékét a vezető vezetési és értékesítési csapatok számára.

A belső érdekelt felek részéről történő megnövekedett felvásárlás miatt 2021 lehetőséget kínál a marketingszakembereknek arra, hogy a 2020-ban tanultakat felhasználják stratégiánk optimalizálására az új évben.


Stratégia meghatározása: Igazítsa belső célokat

A költségvetés beállításakor kritikus fontosságú összekapcsolni a marketingcélokat vállalkozásának átfogó céljaival. A marketingprogramoknak segíteniük kell a vállalatot konkrét célok elérésében, ezért elengedhetetlen a stratégiai céljainak és az azt követő költségvetésnek a többi részleghez igazodó – és nem pedig elzárkózó – felépítése.


A C-csomagot kevésbé érdeklik a hiúsági mutatók, mint a bevétel és a megtérülés. Támogatásuk biztosítása érdekében tartsa szem előtt az érdekeiket, így egyértelmű várakozásokat támaszthat a sikerrel kapcsolatban, amelyekben mindenki egyetért.

A vállalkozás átfogó céljaihoz igazodó, jól definiált célok kitűzésével pontosan tudni fogja, hogy marketing csapatának mi lesz a felelős 2021-ben.

Tervek készítése: Három területre összpontosítson

Noha a megnövekedett bevétel leggyakrabban a magjuk alapja, a marketingcélok szervezetenként nagyon eltérőek. A kezdeti összehangoláson túl azt javaslom, hogy a 2021-es évre vonatkozó tervek és költségvetések meghatározásakor három területre összpontosítson.

1. Fektessen be a márka alapjába

Ha 2021-re vonatkozó marketingcéljai a tudatosság növelését vagy a potenciális ügyfelek generálását jelentik, ne hagyja ki az alapelemet: a márka építését.

A jól definiált márka stratégia nem csak az egyedi értékajánlat és az ideális vásárlói profil jobb megértésében segíthet, hanem szilárdabbá teheti küldetését, értékeit és versenyképes differenciálóit is.

Akár a semmiből indul, akár a már meglévők megerősítésére törekszik, ez az időszak alkalom arra, hogy értékelje márkája erősségét, és olyan tervet készítsen 2021-re, amely bizalmát építi közönségébe azáltal, hogy egyértelműen és tömören közli értékeit.

Az olyan területekre történő befektetés, mint a közönség személyisége, a stratégiai pozícionálás és a márka kifejezés, hosszú távon több konverzióhoz és bevételhez vezet.

2. Ne hagyja figyelmen kívül a műveleteket és a technikát

A műveletek a marketing olyan aspektusai, amelyeket könnyű figyelmen kívül hagyni, de a marketingesek felelősek azért, hogy a ROI-t a marketing kiadásokhoz kössék, ami a martech verem és az adatok tisztaságát a prioritások kiemelt területévé teszi.

A személyre szabás javítása és a releváns, vonzó üzenetek közönség számára történő eljuttatása felbecsülhetetlen értékű lesz 2021-ben. Ehhez hatékony adatokhoz tiszta adatokra és megfelelő martech eszközökre van szükség. Ha megérted, mi van már az eszköztárban, jobban áttekintheted, mire van szükséged és mit lehet levágni. Szánjon egy kis időt arra, hogy átvizsgálja eszközeit, hogy elemezze, mi működik és mit tehet másképp.

Végül egy optimalizált technológiai verem integrált eszközök rendszerének kell működnie, amelyek segítenek meghatározni, hogy mely marketing taktikák vezetik igazán a megtérülést – lehetővé téve, hogy erőforrásait a megfelelő stratégiákra összpontosítsa.

A megtérülés növeléséhez elengedhetetlen az a képesség, hogy összekapcsolja a pontokat a lezárt ügyletek és a marketing költések között, valamint hogy a vételi utat jobban megértsük az adatokon keresztül.

Miután megtalálta a szükséges eszközöket, optimalizálja integrációit, hogy kihasználhassa a technológiai lehetőségeket az ügyfélélmény javítása és a bevétel maximalizálása érdekében az új évben.

3. Koncentráljon azokra a csatornákra, amelyek a legnagyobb hatással vannak a megtérülésre

A 2021-ben végrehajtandó programok és kampányok típusai nagyban függnek a kitűzött céloktól.

Ideje lehet a befektetéseket elfordítani vagy átcsoportosítani, hogy stratégiai módon illeszkedjen a céljaihoz. Vessen egy pillantást azokra a csatornákra, amelyekbe történelmileg befektetett, és elemezze a technikai verem adatait, hogy azonosítsa a legjobban teljesítő csatornáit. Ez lehetővé teszi, hogy adatközpontú döntéseket hozzon a költségkeretnek a ROI-ra leginkább kiható csatornákra történő felosztásáról, és meghatározhatja, hogy érdemes-e további beruházásokat végrehajtani a gyengén teljesítő csatornákba.

Ha fontolóra veszi a költségvetés súlyozását a tulajdonosi, a megszerzett és a fizetett csatornák között, vegye figyelembe, hogy nem minden csatornának van értelme az egyes közönségprofilok számára, és egyesek eltérő megközelítést és stratégiát igényelhetnek.

Ahelyett, hogy erőforrásait szétosztaná, a potenciális megtérülés növelése érdekében fektessen be olyan helyekre, ahol a közönsége a legaktívabb.

Előretekintés: Lépjen vissza, mielőtt megugrik

2020 nehéz év volt. Ha visszalép egy elemzéshez, megalapozza és összehangolja a stratégiáját, mielőtt fejjel ugrana 2021-be, osztalékot fizet.

Bár nem tudjuk megjósolni, mi fog történni 2021-ben, az idei tervet átgondolhatjuk a tanultakon, majd adatokra támaszkodva segítünk befektetni marketingdollárjainkat azokba a területekbe, amelyek maximalizálják az évre gyakorolt ​​hatásunkat. előre.


Source link


8 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok