4 szupertipp megereszkedett mell feszesítésére házilag

Avatar Gadam | 2022.11.19. 53 Views 0 Likes 0 Ratings

53 Views 0 Ratings Rate it

Megereszkedett MeLL feszesítése házilag

Sajnos számos okból megereszkedhet a melled, a jó hír viszont, hogy létezik rá megoldás, amit akár házilag is alkalmazhatsz. Összeszedtem 4 szupertippet, melyek külön-külön is hatékonyak lehetnek, azonban együtt alkalmazva szinte garantált a pozitív változás.

Egyet azonban szögezzünk le az elején: A mellek eredeti méretét és alakját soha nem lehet teljesen visszaállítani, de javíthatod a mellek kiemelkedését és erősségét. 

Ha kés alá fekszel, és plasztikáztatsz, nyilván helyreállíthatod, de mi most nem erre keresünk megoldást.

Megereszkedett mell feszesítése házilag 4 módszerrel

Az alábbi négy módszer némelyike odafigyelést, munkát, esetleg lemondást kíván tőled a cél elérése érdekében, azonban a végeredmény szinte garantáltan felvillanyoz majd:

  • Gyakorlatok
  • Diéta és táplálkozás
  • Testtartás
  • Támogatás

Megereszkedett mell feszesítése házilag gyakorlatokkal

Mivel a melleknek nincs izomzata, nem lehet a mellszövetet edzéssel feszesíteni. A mellek alatt azonban rostos kötőszövet és izmok találhatók, amelyek edzéssel javíthatók a mell általános megjelenésének javítása érdekében.

A különböző mellkasi gyakorlatok nemcsak az izomerő, hanem a testtartás javítása érdekében is ajánlottak. Néhány gyakori gyakorlat, amit ki lehet próbálni:

  • fekvőtámasz
  • úszás
  • fekvenyomás
  • karhajlítás

Nyilván nem kell halálra edzened magad. Épp csak annyival többet tegyél bele, hogy átmozgasd a tested. Kezdj alapos bemelegítéssel. Majd óvatosan emeld az adagokat. Első körben akár mondjuk 5×2 fekvőtámasszal is nyithatsz. Majd, amikor hetek múlva belerázódtál, növeled a számokat. Arra ügyelj, hogy a testmozgás legyen rendszeres. Válassz egyet max. kettőt a fentiek közül, és csináld heti háromszor legalább 30 percig.

Megereszkedett mell feszesítése házilag diétával

Próbálj meg kiegyensúlyozott, egészséges étrendet követni, hogy tápláld a bőrödet, így az hosszú éveken át egészséges, erős és rugalmas marad.

Az is fontos, hogy a testalkatodnak megfelelő optimális testsúlyt tarts fenn. A túlsúly nyomást gyakorol a bőrszövetre, és a plusz súly további súlyt rakhat a melledre, ami megereszkedést eredményezhet.

Az egészséges táplálkozás mellett az egészséges életmóddal kapcsolatos döntések is elengedhetetlenek. A dohányzás káros a bőrre és általános egészségére is, ezért hozzájárulhat a mellek megereszkedéséhez.

Fontos, hogy a nap folyamán elegendő vizet igyál, maradj hidratált. A víz mindent működtet a szervezetben, és ha eleget iszol, az erősíti a bőröd, és javítja a mellszövet általános feszességét és szilárdságát.

Próbálj meg egyszerre csak 1 dolgot megváltoztatni az étrendedben. Ez segíthet, hogy könnyebben kitarts az irány mellett. Például hagyd el, vagy csökkentsd le a cukros üdítők fogyasztását. Döntsd el, hogy csak heti egyszer engedsz meg magadnak fél literes flakonnal. 

Ha kitartasz emellett legalább 3-4 hétig, könnyebben léphetsz tovább egy másik változtatásra. Ám az sem biztos, hogy az szükséges lesz, mert meglehet, hogy csak az az egy tényező is bőven segít a mellfeszesítésben.

Megereszkedett mell feszesítése házilag testtartás javítással

A rossz testtartás, például a púpos vagy görnyedt hát következtében a mellek saját súlyuk miatt lóghatnak, ami nagyobb nyomást és feszültséget gyakorol a mellszövetre, és súlyosbítja a megereszkedést.

A helyes testtartás ezzel szemben azt jelenti, hogy megtanítjuk a testünket arra, hogy a mozgás során olyan pozíciókat vegyen fel, amelyek a legkevesebb terhelést jelentik a tartószalagokra és izmokra.

Ahhoz, hogy egyenesen tartsd a hátad, csinálj egy vállkörzést hátrafelé. A helyes testtartás egyenletesen osztja el a testsúlyt, és segít megvédeni a melleket a megereszkedéstől.

Megereszkedett mell feszesítése házilag külső támogatással

Mit nevezhetünk külső támogatásnak? A minőségi, megfelelően illeszkedő melltartó további támaszt nyújt, amely csökkenti a melleket tartó szövetek és izmok terhelését és igénybevételét. Ha Híztál vagy fogytál, keresd meg az ahhoz megfelelő melltartót. Ugyanez érvényes a sportmelltartóra is.

Kétségtelenül ez a legkönnyebb házi mellfeszesítő módszer, azonban akkor jársz a legjobban hosszútávon, ha mind a négyet okosan alkalmazod.

Viszont tudnod kell, teljesen normális, ha a melleid idővel megereszkednek. Ezt számos ok előidézheti, amelyek a genetikától kezdve a táplálkozáson át az életmódig terjednek.

Ha jobban gondoskodsz a testedről általánosságban véve is, azzal javíthatod a bőröd rugalmasságát és erősségét, ami minimalizálhatja a megereszkedés kellemetlenségeit.

Forrás: Home Remedies for Sagging Breasts (healthline.com)


53 Views 0 Ratings Rate it