Melyik a megfelelő az Ön számára?

Avatar Gadam | 2021.02.25. 32 Views 0 Likes 0 Ratings

32 Views 0 Ratings Rate it

A cetlikre írt jelszavak
Vitalii Vodolazskyi / Shutterstock

A felszínen a LastPass és a Bitwarden meglehetősen hasonló. Mindketten robusztus, szerver alapú jelszókezelők, erős biztonsággal. Az árképzés, az eszközök közötti támogatás és az átláthatóság tekintetében azonban eltérő megközelítést alkalmaznak. Kérdés, hogy melyik a megfelelő az Ön számára?

A Bitwarden biztonságosabb

Bitwarden

Ha az alapokról van szó, mindkettő LastPass és Bitwarden takarja be a földet. Mindkettő kínál AES-256 titkosítást, kétfaktoros hitelesítést, többtényezős hitelesítést és nulla tudású házirendet.

Az összes adat titkosítva van az átvitel során is, így biztonságban lehet a középső ember támadásai ellen. Egyik vállalat sem láthatja a jelszavakat. Ez azt jelenti, hogy még akkor is, ha a szervereiket feltörik (mint ami történt LastPass 2015-ben), a hackerek nem fognak hozzáférni a jelszavakhoz.

A Bitwardennek enyhe előnyt ad az a tény, hogy a termék nyílt forráskódú. A rendszert futtató kód online elérhető. Ez azt jelenti, hogy a szakértők online ellenőrizhetik, hogy nincsenek-e nagyobb biztonsági problémák. Bitwarden átment sikeres harmadik fél általi audit a Cure53 kiberbiztonsági cég segítségével.

Mivel a kód nyílt forráskódú, a közösség tagjai további eszközöket hozhatnak létre, amelyek a Bitwarden adatokkal működnek. Még akkor is, ha a Bitwarden leáll a jövőben, a termékeket továbbra is kifejlesztheti a nyílt forráskódú közösség.

A LastPass könnyebben használható

A Bitwardent a vállalkozások számára fejlesztették ki, és ez megmutatja. Másrészt a LastPass ingyenes termékként épült a tömegek számára.

Összességében a LastPass könnyebben használható. Legyen szó a webes kliens tervezéséről, vagy arról, hogy az automatikus kitöltési funkció mennyire zökkenőmentesen működik a böngészőbővítmények segítségével.

Bitwarden az utilitárius oldal felé hajlik, az energiafelhasználók számára tervezett funkciókkal. A böngésző automatikus kitöltési funkciója kiemelkedő példa. Ha be szeretne jelentkezni egy webhelyre a Bitwarden használatával, akkor először a kiterjesztésre kell lépnie, majd ki kell választania a bejelentkezést.

Ha új fiókot regisztrál, először hozzá kell adnia a részleteket a Bitwarden kiterjesztéshez, majd ezt fel kell használnia a weboldalon.

Ehelyett a LastPass megmutatja az automatikus kitöltési adatokat közvetlenül a mezőkben. Csak kattints és menj.

A másik oldalon a Bitwarden tele van energiafelhasználói funkciókkal. Az írás során az egyik kísérleti funkció automatikusan kitölti a bejelentkezési adatokat, amint a bejelentkezési oldal megnyílik. Ez még gyorsabb, mint a LastPass használata.

Ami a mobilalkalmazásokat illeti, a LastPass és a Bitwarden egyaránt hasonló automatikus kitöltési élményeket kínál az iPhone-on és az Androidon. Mindkettő beépül a platform saját jelszó automatikus kitöltési rendszerébe.

A kezdők számára a LastPass nyeri a használhatósági pontot. Könnyebb az automatikus kitöltési és megosztási funkciók használata.

Jobbak a Bitwarden ingyenes és fizetett tervei

LastPass felhasználó Az összes felhasználónevének és jelszavának átvitele a Bitwardenre
igor moskalenko / Shutterstock

Amit a Bitwarden elveszít a felhasználói élményben, az többet nyújt, mint amennyit a funkcióival és az áraival kompenzál.

2021. március 16-tól, A LastPass csak egy eszköztípust támogat ingyenes csomagjával. Ez azt jelenti, hogy fizetnie kell a $ 3 / hónap prémium csomagért, ha az asztali számítógépén az okostelefonnal együtt szeretné használni a LastPass programot.

Bitwarden nagyvonalú ingyenes tervet kínál. Ez magában foglalja az eszközök közötti támogatást és a korlátlan bejelentkezést ingyenesen. Még a Bitwarden prémium számlái is olcsóbbak, mint a LastPass.

Egy magánszemély számára a Bitwarden Premium évente 10 dollárba kerül. Tartalmazza a kétfaktoros hitelesítés támogatását, és 1 GB biztonságos tárhelyet tartalmaz. A LastPass Premium viszont 3 dollár / hó (de egy hónapos ingyenes próbaverzióval jár).

Ugyanez a történet a családi és üzleti tervekkel (ahol a funkciók mindkét termék esetében meglehetősen hasonlóak). Hat tag számára Bitwarden Family fiókot kaphat 40 dollár / év áron, míg a LastPass évente 48 dollárba kerül.

Bitwarden üzleti tervekkel is nyer. Ingyenes üzleti tervet kínál két megosztott felhasználóval. A Bitwarden csapatterve havonta $ 3 / hó-ban kezdődik, míg a LastPass havonta $ 4-t számít fel minden felhasználó után.

Ha a LastPass-ról a Bitwarden-re szeretne váltani, akkor könnyen a jelszavakat CSV fájl segítségével továbbíthatja.

ÖSSZEFÜGGŐ: Hogyan továbbíthat LastPass jelszavait a Bitwarden-re

Összességében a Bitwarden jobb a legtöbb felhasználó számára

Jelszó hibaüzenet egy laptop felett
Astrovector / Shutterstock

Ha biztonságos és ingyenes, több eszközön keresztül támogatott jelszókezelőt keres, javasoljuk, hogy nézze meg a Bitwardent. A legtöbb felhasználó számára az ingyenes terv elegendő lesz. Fizetheti a 10 USD / év díjat olyan funkciók hozzáadásáért, mint a kétfaktoros hitelesítés és a titkosított tárhely, miközben segít a vállalatnak az új funkciók folyamatos fejlesztésében.

Sajnos, mint fentebb kifejtettük, a Bitwarden választása azt jelenti, hogy egy kis találatot kell tennie, amikor a használhatóságról van szó, de megéri az árát.

Másrészt, ha kissé túl összetettnek találja a Bitwardent, és ha csak egyetlen eszközön tervezi használni a jelszókezelőt, adjon lövést a LastPass ingyenes tervének. Ha több eszközön keresztüli támogatásra van szüksége, frissíthet a 3 USD / hó prémium csomagra, vagy megszerezheti a 4 USD / hó családi csomagot, és megoszthatja a díjakat családtagjaival.


Noha Bitwarden a legjobb versenytársa a LastPass ingyenes tervének, nem ez az egyetlen alternatíva. tudsz próbálkozzon az 1Password vagy a KeePass programmal is.

ÖSSZEFÜGGŐ: Jelszókezelők összehasonlítva: LastPass vs KeePass vs Dashlane vs 1Password
Source link


32 Views 0 Ratings Rate it