Melyik Examsnap Lean Six Sigma minősítés ideális az Ön és karrierje számára?

Avatar Gadam | 2021.06.17. 29 Views 0 Likes 0 Ratings

29 Views 0 Ratings Rate it

A Lean Six Sigma egy olyan módszer, amely a csapat együttműködésére összpontosít a variációk csökkentése és a hulladék szisztematikus eltávolítása érdekében a szervezet általános teljesítményének javítása érdekében. A Lean Enterprise / Lean Manufacturing és a Six Sigma technikákat ötvözi nyolcféle hulladék eltávolítására: hibák, várakozás, túltermelés, nem hasznosított tehetség, extra-feldolgozás, készlet, mozgás és várakozás. A folyamathibák és pazarlás csökkentése mellett a Lean Six Sigma keretet nyújt a szervezeti kultúra átfogó változásához is.

Melyik Examsnap Lean Six Sigma tanúsítás ideális az Ön és karrierje számára

A Lean Six Sigma módszertan sikeres megvalósításához mindkettőt meg kell értenie Certbolt Hat Sigma és Lean gyártási eszköz. Ezt csak a Lean Six Sigma képzésen átesett személyek érhetik el. Annak bizonyítására, hogy rendelkezik ezzel a képességgel, Lean Six Sigma minősített szakértővé kell válnia.

A megfelelő tanúsítás az Ön számára

Ha a gyártás, a technológia, az egészségügy, a gyógyszeripar vagy a szolgáltatóipar karrierjét fontolgatja, ne feledje, hogy a leendő munkáltatók általában a Examsnap Lean Six Sigma képesítések. A Lean Six Sigma 3 szintű képesítéssel rendelkezik. Ezek a különböző szintek övszínekre vannak osztva, akárcsak a judo. A program sárga övvel kezdődik, majd továbbhalad a zöld és a fekete övig. Szóval, melyik a helyes út az Ön számára?

A Lean Six Sigma Yellow Belt tanúsítás azoknak a személyeknek szól, akik még nem ismerik a módszertant és megértik annak alapfogalmait. Általános szabály, hogy a jelöltek erre a mandátumra annak a csapatnak a részeként járnak el, amely összetett projekteket valósít meg a zöld vagy a fekete öv irányításával. A Sárga Öv bizonyítvány lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy mélyebb megértést nyerjenek a folyamatok optimalizálásáról a projektmenedzsment bevezetése révén.

Ha Ön tapasztalt csapatjátékos, és szeretné javítani a folyamat minőségét, akkor a Zöld Öv tanúsítvány az Ön számára. A jelentkezőknek ismerniük kell az adatellenőrzést vagy a projektmenedzsmentet. A Green Belt képzés megtanítja az egyéneket a projektcsoport által használt alapvető eszközökre, és bevezeti őket a DMAIC (Define, Measure, Analy, Improve, Control) megközelítésbe.

Ha bármilyen szervezet számára stratégiai útmutatást szeretne nyújtani a Lean Six Sigma-tól, képeznie és mentorálnia kell egy szervezet szakembereit, és konzultálnia kell a projektekkel kapcsolatban, akkor a Lean Six Sigma Black Belt-et ajánljuk. Az Examsnap fekete övek jól értik a Lean Six Sigma módszer minden aspektusát, beleértve a DMAIC kompetenciáját is.

Minden, az Examsnap Lean Six Sigma minősítést megszerezni kívánó jelöltnek írásbeli tesztet kell teljesítenie, amely legalább 100 feleletválasztós kérdésből áll. Ezeket a vizsgákat elsősorban akkreditált testületek kínálják angolul, de más nyelvekre is lefordíthatók. A tesztek tartalmának megismerése érdekében a jelentkezőknek felkészülésük során ajánlott az online elérhető vizsga-kiírások és gyakorlati tesztek használata.

Következtetés

Bármelyik Lean Six Sigma tanúsítási szintet kívánja elérni – sárga, zöld és fekete – elkezdheti tanulmányozni az utat, és elvégezheti a szükséges képzési tanfolyamokat, hogy többet megtudjon az adott képesítés elveiről. Kezdje azzal a szinttel, amely megfelel az ambícióinak, és pillanatok alatt váljon minősített szakértővé.


Forrás link


29 Views 0 Ratings Rate it