Mennyi ideig jó a szárított bab?

Avatar admin | 2021.09.10. 6 Views 0 Likes 0 Ratings

6 Views 0 Ratings Rate it

Kép a meddig szárított bab ' jó '  Mert?

Fénykép: Veliavik (Shutterstock)

Az én elképzelésem arról, hogy az ételek „rosszul mennek”, egyszerű: Ha nincs szaga furcsának, tapadósabbnak érzi magát, mint kellene, vagy penész nő rajta, akkor valószínűleg jó! De néhány étel, mint Liszt vagy szárított bab, kicsit trükkösebb. Szárított bab lesz soha ne menjen olyan „rosszra”, hogy nagy fizikai fájdalmat okozzon –bár életkortól függetlenül gázossá tehetnek, ami aggasztó lehet.

Minél újabban szárították a babot, annál krémesebb lesz, ha egyszer megfő, és annál gyorsabban érnek oda. A babzsenik szerint Rancho Gordo, a „friss” meghatározása nagyon engedékeny:

Az örökölt és örökségi fajták nem igényelnek nagy felhajtást, ha frissen használják, amit két éven belül határoznék meg.

Két év, amely az FDA által javasolt bab-tárolási idő is, bőven elegendő egy zacskó bab használatához. Ha a babja nem örökség, és nem tudja, mikor szárították, akkor a legjobb friss ízű babok egyetlen évre rövidíteném le a „frissesség” ablakát.

Sötét, száraz, hűvös helyen tartva meghosszabbítja élettartamukat, ezért kiveszi őket a táskából és egy légmentesen záródó tartály mindig jó lépés. Ha aligha emlékszik arra, milyen régen vásárolt egy zacskó babot – és tudom, hogy az vagyok -, akkor írja a dátumot a zsákra (vagy tartályba, ahová áthelyezi őket).

Ha véletlenül talál egy konténer babot, amelyet elfelejtett, mindig megpróbálhatja főzni, még akkor is, ha gyanítja, hogy több mint néhány éves. Adjon nekik egy jót egyszer, és győződjön meg arról, hogy nem penészes, bogaras, vagy büdös (és dobd fel őket, ha vannak). Miután meggyőződött arról, hogy a babja nincs tele bogarakkal, főzheti őket. Lehet, hogy sokkal többet kell főzni őket.

Éjszakai áztatás, nyomás alatti főzés, extra párolás, és szódabikarbóna mind segíthet a túl kemény bab lágyításában, és az áztatás jó módszer a makacs kemény fickók kigyomlálására-ha a megjelenés a hosszas áztatás után összezsugorodott, feldobni őket.

Ha nincs kedve mindezzel foglalkozni, akkor mindig pite súlyként használhatja őket. A pite szezon rohamosan közeledik, és az ember soha nem lehet túl felkészült pite szezon.


Forrás link


6 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok