Mézes habcsók recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.07. 92 Views 0 Likes 0 Ratings

92 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


A tojásoknak hidegnek vagy szobahőmérsékletűnek kell lenniük a habcsókhoz?

Javasoljuk, hogy hideg tojást használjon, amikor el kell választania a sárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjének szobahőmérsékleten kell lennie a habcsók tésztájának elkészítésekor.

A hideg tojásfehérje ugyanis nem korbácsol olyan gyorsan és bolyhos, mint a meleg. Ezenkívül a mézet is jobban beépítheti, ha a tojás szobahőmérsékletű.

A tojásfehérje szobahőmérsékletre hozásához hagyhatja a konyhai tetején 30-40 percig, vagy helyezze a tojástálat egy másik, langyos vízzel töltött edénybe, és hagyja 5-10 percig melegedni.

Hogyan tehetek vegánvá ezeket a habcsókokat?

A habcsók tojást használ, ezért nem vegán. De van egy csicseriborsó melléktermék, amellyel vegán habcsókot készíthet. Ezt hívják aquafaba – a csicseriborsó dobozokban található folyadék.

A felvert aquafaba a tojásfehérjéhez hasonló habot termel, így alkalmassá teszi vegán helyettesítésére olyan dolgokra, mint habcsók vagy piskóta.

Nézze meg a mi oldalunkat vegán macarons recept, ahol megmutatjuk, hogyan kell pontosan elkészíteni ezt a vegán tojásfehérje pótlást. Ezután térjen vissza ehhez a recepthez, és kövesse a többi utasítást, és íme, vegán habcsókja van.

Hogyan tehetem a habcsókot cukormentessé és keto -vá?

Bár a méz körülbelül 7% -kal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a fehér finomított cukor, nem alkalmas keto diétát folytató embereknek vagy cukorbetegségben szenvedőknek.

Ezért a habcsók és az őket használó sütemények soha nem készítik el az alacsony cukortartalmú diétás menükben. Szerencsére cukormentes habcsók készítése egyszerű.

Csak kövesse a fenti receptünket, és cserélje ki a felhasznált 40 g (1,4oz) mézet 50g (1,7oz) eritrittel.

Az eritrit nulla szénhidráttartalmú édesítőszer. Az egyenlő súlyra számítva az eritrit 70% -ban olyan édes, mint a sima cukor. De bár nyelvünk érzékeli édességét, rendszerünk nem tudja megemészteni. Ezért gyakorlatilag egyetlen szénhidrát sem metabolizálódik, és nem nő a vércukorszint[2].

A habcsók egészséges?

A habcsók nem olyan egészséges, hacsak nem csinálod nulla cukortartalmú habcsók eritrit használatával.

A hagyományos habcsókban van egy cukorhegy. Még akkor is, ha a fenti mézes habcsók receptünk megvan a cukrok egyharmada mint a klasszikus recept, nem tekinthető egészséges csemegének.

Három jó hír van azonban az Ön számára:

  1. Időnként habcsókot is kaphat anélkül, hogy túl bűntudatot érezne. Milyen gyakran kérdezed? Ha egészséges étrendet követ, és kéthetente egyszer néhány habcsókkal szeretné magát kezelni, a teste sem fog megrándulni.

  2. Az eritrit használatával nulla cukortartalmú habcsókot készíthet. Olvassa el a GYIK fenti utasításokért.

  3. Ez a recept elég kivétel a weboldalunkon, mivel süteményeink túlnyomó többségében nagyon kevés cukor van, és gyakran egyáltalán nincs hozzáadott cukor. Fedezze fel az összes alacsony cukortartalmú receptünket itt!

Hogyan tároljuk ezeket a habcsókokat?

Ha a habcsók ropogósságának megőrzése kritikus fontosságú a receptje szempontjából, akkor azokat egy napon belül el kell fogyasztania / felhasználnia.

A habcsók nagyon finom, és levegőnek és nedvességnek kitéve gyorsan beázik.

Megpróbálhatja néhány nappal meghosszabbítani a ropogásukat, légmentesen lezárt edényben tárolva őket amint hidegek tapintásúak. Ha lehetséges, kerülje a halmozásukat, vagy legalább szüntesse meg pergamenpapírral.

Ha az Ön által követett recept megköveteli a habcsók krémbe mártását, például a Montblanc-ot, a habcsók egyébként is eláznak, így nem kell túl sokat stresszelni emiatt.

Vegye figyelembe, hogy a jól tárolt habcsók akár egy hétig is ehető lehet, de valószínűleg nem lesz olyan éles, mint első napján.

Javasoljuk, hogy egy hét után ne egyen, mivel a habcsók állati termékeket (tojást) tartalmaz. Ha elkészíted vegán habcsók az aquafaba használatával, 3-4 nappal tovább tudják tartani.

Miért nem merevedik meg a habcsókom?

Ha a habcsók tésztája nem képzett szilárd csúcsokat, az azért van, mert nincs elegendő stabil légbuborék a keverékben, vagy azért, mert a méz – vagy a cukor – nem épült be teljesen a tojásfehérjébe.

E problémák elkerülése vagy a puha habcsók javítása érdekében győződjön meg arról, hogy a tojásfehérjében nincs tojássárgája maradék, és a keverék stabilizálásához adjon savanyú szert, például citromlevet vagy tartárkrémet.

Ezenkívül kezdje nagyon alacsony sebességgel korbácsolni a fehéreket, és habosodva lassan növekedjen. Körülbelül 5 percnek kell eltelnie, amíg a tojásfehérje szilárd habcsókká válik, ezért győződjön meg róla, hogy elég sokáig verte őket.

Végül javasoljuk, hogy a mézet egyenként adja hozzá a mézhez – csak egy kanál szükséges – a tojás keverékébe. Így a habcsók tészta nem lesz túlságosan nehéz és sűrű, végül összeomlik.


Source link


92 Views 0 Ratings Rate it