Mi a jel, és miért használja mindenki?

Avatar admin | 2021.01.12. 182 Views 0 Likes 0 Ratings

182 Views 0 Ratings Rate it

Jelzőalkalmazások, amelyek megmutatják a beszélgetési listát és a beszélgetést.
Jel

Jel egy biztonságos, titkosított üzenetküldő alkalmazás. Gondoljon erre a WhatsApp, a Facebook Messenger, a Skype, az iMessage és az SMS privátabb alternatívájaként. Ezért érdemes komolyan fontolóra venni a Signalra való váltást.

Miért különleges a jel?

A jel Androidra, iPhone-ra és iPadre érhető el. Van még egy Signal asztali kliens Windows, Mac és Linux számára. A csatlakozáshoz csak egy telefonszámra van szüksége. Ez ingyenes.

A Signal felhasználói élménye olyan, mint a WhatsApp, a Facebook Messenger és más népszerű csevegőalkalmazások. Ez egy olyan üzenetküldő alkalmazás, amely olyan funkciókkal rendelkezik, mint az egy az egyhez üzenetek, csoportok, matricák, fotók, fájlátvitel, hanghívások és még a videohívások is. Csoportos csevegéseket folytathat 1000 emberrel, és csoportos hívásokat folytathat legfeljebb nyolc ember.

A Signal nem egy nagy technológiai vállalat tulajdonában van. Ehelyett a Signal-ot egy nonprofit alapítvány fejlesztette ki, és finanszírozása adományok. A Facebooktól eltérően a Signal tulajdonosai nem is próbálnak pénzt keresni. A Signal nem próbál egy csomó adatot összegyűjteni rólad, és nem jelenít meg hirdetéseket.

Noha a Signal nagyon jól ismerős felülettel rendelkezik, a motorháztető alatt nagyon más. A Signal beszélgetéseit végpontok közötti titkosítás jellemzi, ami azt jelenti, hogy még a Signal tulajdonosai sem figyelhetik őket. Csak a beszélgetés résztvevői láthatják őket.

A jel is teljesen nyílt forráskód. A projekt kliensalkalmazásainak és kiszolgálószoftvereinek forráskódja a elérhető a GitHub oldalon.

Hogyan (és miért) a jel annyira privát és biztonságos

A Signal alkalmazás splash képernyője egy iPhone készüléken.
Eliseu Geisler / Shutterstock.com

A Signal minden kommunikációja – ideértve a személyes üzeneteket, a csoportos üzeneteket, a fájlátvitelt, a fényképeket, a hanghívásokat és a videohívásokat – végpontok közötti titkosítás alatt áll. Csak a kommunikációban részt vevő emberek láthatják őket. A titkosítás az egyes eszközök között történik a Signal használatával. A Signalt üzemeltető vállalat akkor sem láthatta ezeket az üzeneteket, ha akarta. A ténylegesen létrehozott jel saját titkosítási protokollja ezért.

Ez nagyon különbözik a hagyományos üzenetküldő alkalmazásoktól. Például a Facebook hozzáfér mindenhez, amit a Facebook Messengerben mond. A Facebook szerint nem használja az üzenetek tartalmát reklámozásra, de biztos benne, hogy ez a jövőben soha nem fog megváltozni?

Bizonyos más messengerek titkosított üzenetküldést kínálnak opcionális szolgáltatásként. De a Signal minden titkosítva van, mindig és alapértelmezés szerint. A Signal egyéb adatvédelmi funkciókat is kínál, többek között önpusztító (eltűnő) üzenetek amely egy idő után automatikusan eltávolításra kerül.

A Facebook Messenger is sok adatot gyűjt rólad. A legtöbb vállalat rengeteg adatot gyűjt. A Signal megpróbálja nem.

Még a Signal is bírósági idézésnek van alávetve, és kénytelen elárulni, hogy mit tud rólad, tudja a cég majdnem semmi rólad és a Signal tevékenységedről. A jel csak a fiók telefonszámát, az utolsó csatlakozás dátumát és a fiók létrehozásának idejét fedheti fel.

Ezzel szemben a Facebook felfedheti a teljes nevedet, mindent, amit a Facebook Messengeren mondtál, a földrajzi helyek listáját, ahonnan a fiókodhoz jutottál hozzá – és így tovább.

A Signal alkalmazásban mindent – üzeneteket, képeket, fájlokat és így tovább – helyben tárol a telefon. tudsz manuálisan továbbíthat adatokat az eszközök között, de ennyi.

Miért olyan hirtelen olyan népszerű a jel?

A Signal end-to-end titkosítása a nagy jellemzője. Ezért használ olyan sok ember a Signal-t – mert aggódik a magánéletért. 2021 elején mindenki támogatta Elon Musk nak nek Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója és az Apple és a Google alkalmazásbolt-listáinak élére került.

De a Signal nem a semmiből jött – 2013-ban alapították. Ez egy széles körben elismert szoftver, amelyet régóta használnak az adatvédelem szószólói és más aktivisták. Edward Snowden jóváhagyta a Signal-t még 2015-ben.

2021 elején a Signal még nagyobb általános elfogadottságot ért el. A WhatsApp átalakítja adatvédelmi irányelveit ossza meg még több adatot a Facebook-szal, és sokan egyértelműen Mark Zuckerberg szemszögéből akarják kihozni beszélgetéseiket, és magukévá teszik a magánéletet.

A Signal az iPhone App Store legjobb ingyenes alkalmazásaként.

A Signal a telefonszáma alapján azonosít

Bár a Signal kommunikációja privát, Ön nem névtelen. A Signal szolgáltatásra való regisztrációhoz telefonszámra van szüksége. Ha valakivel a Signal szolgáltatáson szeretne beszélni, akkor a telefonszáma azonosítója a Signal szolgáltatásban.

Ez terv szerint – a Signal úgy lett kialakítva, hogy helyettesítse az SMS-t. Amikor regisztrál a Signal szolgáltatásra és telepíti az alkalmazást, hozzáférést kér a telefonján található névjegyekhez. A Signal biztonságosan vizsgálja meg a névjegyeket, hogy megnézze, melyikük is Signal felhasználó – csak megvizsgálja a telefonszámokat, és megnézi, hogy ezek a telefonszámok is regisztrálva vannak-e a Signal szolgáltatásban.

Tehát, ha Ön és valaki más SMS-ben kommunikál, telepítheti a Signal szolgáltatást és egyszerűen válthat. Ha telepíti a Signal szolgáltatást, láthatja, hogy az ismerőseinek melyeket küldheti az SMS helyett a Signal segítségével. Nem kell megkérdezned tőlük, mi a Signal kezelőjük – ez csak a telefonszámuk. (Azonban megteheti ellenőrizze a beszélgetéshez tartozó biztonsági számokat annak biztosítása érdekében, hogy közvetlenül azzal beszéljen, akinek gondolja magát. Ez a Signal másik hasznos biztonsági funkciója.)

Ha aggódsz más emberek miatt, akikkel a Signal-on beszélsz, megvan a telefonszámod, megpróbálhatod regisztrál egy másodlagos telefonszámmal. De reálisan, ha olyan csevegési megoldást keres, amely nem függ a telefonszámoktól – például egy névtelen csevegési megoldást, amely csak felhasználónéveket használ telefonszámok helyett -, akkor a SIgnal nem az, amit keres.

A Signal használatának megkezdése

A Signal használatával egyszerűen meg lehet kezdeni. Csak töltse le a hivatalos Signal alkalmazást bármelyikből Az Apple App Store iPhone és iPad készülékekhez vagy Google Play Androidra. Végezze el a beállítási folyamatot, hogy a Signal számára telefonszámot és hozzáférést biztosítson a névjegyekhez. (Az elérhetőség nem kötelező, de a Signalt úgy tervezték, hogy a legjobban működjön vele.)

Ezután elindíthatja a beszélgetéseket az alkalmazáson belül. Ha van valaki a névjegyeiben, és az illető telefonszáma egy Signal-fiókhoz van társítva, látni fogja, hogy kapcsolatba léphet velük a SIgnal-on. Zökkenőmentes.

Szeretne elkezdeni beszélgetni valakivel a Signal csatornán egy másik csevegőalkalmazás helyett? Csak kérje meg őket, hogy töltsék le és iratkozzanak fel. Akkor is értesítést kap, ha valaki ismerősöd feliratkozik a Signal szolgáltatásra.

Te is töltse le a Signal asztali alkalmazást Windows, Mac vagy Linux rendszerhez a SIgnal Foundation webhelyéről. Ez szinkronizálja a telefon Signal alkalmazásának üzeneteit a számítógépével. Ez azonban nem kötelező.

ÖSSZEFÜGGŐ: Használhatja a jelet anélkül, hogy megadná a kapcsolatait?
Source link


182 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok