Mi a Ko-fi, és kinek kell használnia? – Review Geek

Avatar admin | 2021.03.20. 41 Views 0 Likes 0 Ratings

41 Views 0 Ratings Rate it

Ko-fi honlap az emberek és a szív grafikájával
Ko-fi

Ha a közelmúltban megnézte bárki személyes webhelyét vagy portfólióját, valószínűleg észrevett egy kicsit valahol, amely a következőt írta: „Támogasson a Ko-fi-n.” Ha még soha nem hallottál róla Ko-fi, valószínűleg nem volt biztos abban, hogy ez mit jelent. De ne izgulj – belemerültünk és demisztifikáltuk a szolgáltatást, hogy rájöjjünk, pontosan mi az, és ki használja a legvalószínűbben.

Mi a Ko-fi, és ki az mert?

A Ko-fi olyan platform hasonló Patreonhoz annyiban lehetővé teszi az emberek számára, hogy adományokat adhassanak különböző felhasználóknak, akik általában alkotók. Ez egy nagyszerű (és egyszerű!) Módszer a jövedelem finanszírozására (vagy akár egyszerűen kiegészítésére), a számlák kifizetéséhez vagy a következő projektek finanszírozásához. Valahogy úgy érzi, mintha ezek kombinációja lenne Patreon, DeviantArt, valamint egy személyes blog, amely alkalmibbá és hozzáférhetőbbé teszi azt.

A Ko-fi azonban néhány kulcsfontosságú módon különbözik Patreontól:

  • Inkább egyszeri tip jarként működik (vagyis nem kér havi adományokat vagy előfizetéseket).
  • Az adományok gyakorlatilag bármilyen összegűek lehetnek, és nem korlátozódnak az előre meghatározott szintekre.
  • Az adományok helyeként emellett emelhet egy alapvető kirakatként is.
  • A Ko-fi felhasználóknak nem kötelező rendszeresen közzétenniük a tartalmat.
  • A felhasználóknak lehetőségük van jutalékok megnyitására.
  • A Ko-fi nem számít fel díjat!

Jelenleg a Ko-fi platformja több mint 500 000, mindenféle alkotót támogat, például írókat, illusztrátorokat, fejlesztőket, közvetítőket, podcastereket, cosplayereket, művészeket, játéktervezőket, kisvállalkozásokat és egyebeket. Az alkotók számára ez egy egyszerű módja annak, hogy egy kis jövedelmet kapjanak bárkitől, aki rajong a tevékenységükért, és még pénzt is gyűjthet művészeti kellékekre, továbbfejlesztett berendezésekre és a folyamatos termékkiadásokra. Az alkotók használhatják a Ko-fi-t egyéb kiegészítő bevételi lehetőségek mellett, mint az áru, hirdetések olvasása, szponzorálás, túrák és még más adománygyűjtő webhelyek is.

Kik a legnépszerűbb alkotók a Ko-fi-n?

Ha híres felhasználókról van szó, a Ko-fi nem mindig képes megfelelni az olyan oldalak presztízsének, mint a Patreon. Ezek a webhelyek olyan híres hírességek és YouTuberek házigazdája, mint Philip DeFranco.

Ennek ellenére a Ko-fi mindent megtesz annak érdekében, hogy rendszeresen kiemelje a kiemelt Ko-fi alkotók és vállalkozások – például a művész Monarobot, illusztrátor Mochi haverok, cosplayer és fotós Fekete Bettie Cosplay, szerző és ókori történész Ellie M Roberts, Az Egyesült Királyság podcast-gyártója Long Cat Media, és pilates oktató A lány a Pilates szőnyeggel. Ezek a Ko-fi legnépszerűbb legjobban keresők, és az általuk létrehozott művészetek és áruk sokfélesége bizonyítja, hogy a Ko-fi sokoldalú és erőteljes lehet az alkotók számára.

Ko-fi népszerű alkotók
Ko-fi

Hogyan működik a Ko-fi?

A ko-fi szíve egyszerű. Ön létrehoz egy oldalt, rajongói adományoznak pénzt, és megkapja a pénzt. A rajongók egyszeri adományokat tehetnek, vagy ismétlődő adományokat állíthatnak össze, az alkotók pedig új tartalmat bocsáthatnak ki, amikor jónak látják. Szó szerint csak egy digitális tip jar. Szükség szerint hozzáadhat frissítő bejegyzéseket, és a rajongók bátorító üzeneteket küldhetnek Önnek adományozáskor.

Van még egy lehetőség, ahol jutalmakat adhat a támogatóinak. Ez hasonló a dolgok működéséhez az olyan webhelyeken, mint a Patreon, ahol, ha úgy döntenek, hogy az Ön egyik rendszeres támogatója lesznek, akkor olyan fizetési fal mögött tartott tartalmakat és finomságokat kaphatnak, amelyekhez az egyszeri adományozók nem férhetnek hozzá, pl. hozzáférés videókhoz, exkluzív blogbejegyzésekhez vagy akár egy szórakoztató kulisszatitkoló orsó. Rajtad múlik, mennyit szeretnél felajánlani támogatóidnak a Ko-fi oldalon.

Hogyan használod a Ko-fi-t?

A Ko-fi használata hihetetlenül egyszerű, mind a látogatók, mind az alkotók számára. A látogatók számára, ha a felhasználó Ko-fi oldalán tartózkodik, egyszerűen kattintson a „Támogatás” gombra. “Vásárolhat nekik egy kávét” az általuk meghatározott összegért, vagy növelheti adományát, ha nagylelkűnek érzi magát. Innen megadhatja a nevét és egy opcionális üzenetet, majd PayPay-n vagy betéti vagy hitelkártyával fizethet.

Az alkotók számára a fiók létrehozása szinte ugyanolyan egyszerű. Be kell adnia az összes standard információt, be kell állítania egy felhasználónevet, hozzá kell adnia egy fényképet és életrajzot, és csatlakoztatnia kell egy olyan fizetési forrást, mint a PayPal vagy a Stripe. Ez a folyamat szó szerint csak egy-két percet vesz igénybe, és csak annyit kell tennie, hogy az oldala működésbe lépjen.

Annak érdekében, hogy oldalát vonzóbbá tegye a látogatók számára, ezen túl néhány további lépést is elvégezhet. A legfontosabb az lenne, ha személyes webhelyedet és Twitter-fiókodat összekapcsolnád Ko-fi oldaladdal – és fordítva -, hogy követőidnek módjuk legyen megtalálni Önt és munkáját. Hozzáadhat egy bevezető bejegyzést vagy videót, létrehozhat egy finanszírozási célt (például egy új számítógéphez, további művészeti kellékekhez vagy továbbfejlesztett felvevő készülékekhez), vagy akár képeket is feltölthet művéről a galériába. Minden nagyon testreszabható és könnyen használható.

Talán a webhely egyetlen bukása a mobilalkalmazás teljes hiánya. Ha egy alkalmazás elérhető az alkotók számára, sokkal könnyebbé tenné számla kezelését, frissítések hozzáadását és a kapcsolattartást a támogatókkal. A Ko-fi azonban utánanéz egy alkalmazás fejlesztése, és jelenleg nyitott egy típusforma, ahol az alkotók és a támogatók egyaránt javasolhatnak funkciókat, és megvitathatják, mit szeretnének látni egy jövőbeli alkalmazásban.

Jutalékok és üzletek

A Ko-fi két legjobb tulajdonsága az alkotók lehetőségei jutalékokat nyissanak és kinyílni Ko-fi bolt kirakat. Ez a két lehetőség együtt nagyszerű munkát végez a webhely általános funkcionalitásának kibővítésével, és egyszerű, egyablakos ügyintézéssé teszi, ahol a művészek valóban kapcsolatba léphetnek a közönségükkel. Könnyedén beállíthatja a megnyitni kívánt jutalékhelyek számát, és kikapcsolhatja őket, amikor túl van lefoglalva egy másik kezeléséhez.

A Ko-fi lehetőséget ad az alkotóknak arra is, hogy megnyissák a Ko-fi bolt, ahol digitális és fizikai tárgyakat értékesíthet, például matricákat, nyomatokat, háttérképeket, játékmodelleket, oktatóanyagokat, hangfájlokat, árut, könyveket vagy kézműves készleteket. Csak néhány percbe telik a Ko-fi bolt megnyitása és a termékek hozzáadása. A Ko-fi még elegendő helyet biztosít a képek, videók és a termék leírásának hozzáadásához. Ön is beállíthatja saját árát, és megjegyezheti, ha a termék korlátozott készletben van.

A Ko-fi díjat számít fel?

A Ko-fi-val szemben a tömeges finanszírozási oldalakkal szemben az a szép, hogy az adományok 0% -át veszi igénybe. Annak ellenére, hogy az oldal segít az alkotóknak havonta több mint 2 millió dollár (és eddig 50 millió) adományban részesülni, a Ko-fi soha nem vesz fel egy centet, függetlenül attól, hogy mennyi pénzt kap egy adományban, és függetlenül attól, hogy hány adományt kap. A Ko-fi a hirdetéseket is távol tartja az oldalától, és nem adja el az adatait.

Az egyetlen dolog, ami bedobja a teljes adománybevételt, a fizetésfeldolgozói díjak. A PayPal és a Stripe továbbra is alkalmazza a szokásos tranzakciós díjakat. Ezek általában 2-3,4% között mozognak, de a pénznemektől, a helytől és más tényezőktől függően változhatnak.

Valószínűleg arra kíváncsi, hogy akkor hogyan keres pénzt a Ko-fi, ami kiváló kérdés. A Ko-fi adományokból keres pénzt a saját Ko-fi oldalára, innen: Ko-fi arany előfizetéseket, valamint a Ko-fi Gold előfizetéssel nem rendelkező alkotók jutalék- és üzletértékesítéseire kivetett 5% -os platformdíjat.

Mi az a Ko-fi Gold?

Ko-fi Gold feliratkozási oldal előnyökkel
Ko-fi

Akkor mi is a Ko-fi Gold? Alapvetően a webhely prémium szintje kínál további funkcionalitást és testreszabási lehetőségeket, kiküszöböli az összes díjat, és rengeteg egyéb bónuszt tartalmaz. A Ko-fi Gold nem borzasztóan drága, különösen, ha havonta jó összeget szed be. Havonta 6 USD-t számláznak, vagy ha évente fizet, csak 4,50 USD havonta.

Az Gold segítségével kinyithatja a jutalékeszközöket és a lehetőséget a visszatérő adományok beállítására a támogatók számára, kiküszöbölheti a webhelyhirdetéseket, bepillantást nyerhet a legfrissebb webhelyfunkciókba, elemzési bónuszokat kaphat, megváltoztathatja felhasználónevét ritka, rövid Ko-fi név és a lehetőség, hogy a webhely gombjában a „kávé” szót (nagyjából) bármilyen más szóra módosítsa.

Ha csak alkalmi felhasználója vagy a webhelynek, ez mind túlzott lehet. Azonban, ha nagy a követői száma, és jutalékot akar nyitni, és rengeteg finomságot akar eladni, ez rohadt jó alku.

Be kellene állítania egy Ko-fi-t?

Ha bármilyen típusú vagy jó művészet alkotója vagy, a Ko-fi okos választás, és érdemes feltölteni egy pillanatra a regisztrációra. Végül is nincs semmi rossz abban, ha kiraksz egy borravalót, és hagyod, hogy az emberek egy-két bakba esjenek, ha tetszik neked, amit csinálsz.

Az a tény, hogy a Ko-fi nem számít fel díjakat adományaiból, és a jutalékoktól és a boltoktól elért díjakat 5% -ra korlátozza, megfelelő helyet kínál a kezdő alkotók számára. Webhelyként funkcionál, lehetővé teszi a kapcsolattartást a támogatókkal, megbízásokat és árukat adhat el, valamint kapcsolatba léphet egy nagyobb közösséggel – mi nem tetszik? Tehát, ha alkotó vagy, állítsd be Ko-fi számládat. És ha ismer egy alkotót a Ko-fi-n, fontolja meg, hogy adománysal tölti a napját.
Source link


41 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok