Milyen tonereket érdemes vásárolni a fenntartható irodába?(×)

Avatar Gadam | 2022.10.27. 19 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

19 Views 5 On 1 Rating Rate it

fenntarthato iroda
Manapság egyre inkább a költségkímélő és ökológiai szempontból is zöldebb megoldások felé húznak modern irodák kialakításai. Sőt a globális helyzet kapcsán már egyre több cég kifejezetten szeretné, ha az irodája nem csak hatékony, de gazdaságos is lenne egyben. De milyen tonerekkel lehet ezt elérni a legjobban?

Energiagazdaságos eszközök

Az A+ értéktől felfelé található energiagazdaságos eszközök a legjobb áramspórolók lehetnek általánosságban. Megéri beruházni rájuk, még akkor is, ha kicsit drágábbak, mint a hagyományos társaik. Hosszú távon ugyanis abszolút megtérül és rengeteg áramot fognak nekünk spórolni. Nyomtatónál például a lézeres sokkal gazdaságosabb, mint a tintasugaras. Sok lézeres nyomtató ugyanis nem csak az energiával bánik finoman, de a tonerekkel is. Ez utóbbiakból már kifejezetten gazdaságos kiszereléseket is kaphatunk például egy minőségi HP LaserJet Pro M28a toner képében.

Hatékonyságban a maximumon

Ezen kívül léteznek kifejezetten olyan nyomtatók, amelyek ökológiailag a legjobb hatékonyságot adják, még azon kívül is, hogy sokáig elég bennük a festék. Az ilyen nyomtatópatronok bárki számára legálisan újratölthetőek, ezért szinte fillérekből megússzuk a nyomtatást egy kis munkával. Az igazán kiváló CE285A toner is ilyen. Ezek a patronok direkt úgy lettek kifejlesztve, hogy újra lehessen őket tölteni. Azonban ha nem akarunk ezzel pepecselni, még mindig adott a fent említett opció.

Mi van a tonereken túl?

Hasonló a helyzet a légkondival is, nem érdemes megtartani a húsz évvel ezelőtt vásároltat, mert rengeteget fogyaszt. Tulajdonképpen sok esetben egy energiatakarékos léghűtő berendezés is megteszi, ami nem csak kevesebbet fogyaszt, mint a légkondi, de általunk is karban tartható.

A LED manapság az egyik legkevesebbet fogyasztó fényforrás. Ezen kívül a pár éve igen népszerűvé vált LED-szalagokkal akár mi magunk is felragaszthatjuk a megfelelő helyekre a különféle fényforrásokat. Vagyis sem villanyszerelő, sem komolyabb átépítés nem kell ahhoz, hogy az irodát fényesebbé és világosabbá tegyük.

A fotó forrása: Golden Dayz / Shutterstock.com


19 Views 5 On 1 Rating Rate it