Milyen tonereket érdemes vásárolni a fenntartható irodába?(×)

Avatar Gadam | 2022.10.27. 87 Views 0 Likes 5 On 2 Ratings

87 Views 5 On 2 Ratings Rate it

fenntarthato iroda
Manapság egyre inkább a költségkímélő és ökológiai szempontból is zöldebb megoldások felé húznak modern irodák kialakításai. Sőt a globális helyzet kapcsán már egyre több cég kifejezetten szeretné, ha az irodája nem csak hatékony, de gazdaságos is lenne egyben. De milyen tonerekkel lehet ezt elérni a legjobban?

Energiagazdaságos eszközök

Az A+ értéktől felfelé található energiagazdaságos eszközök a legjobb áramspórolók lehetnek általánosságban. Megéri beruházni rájuk, még akkor is, ha kicsit drágábbak, mint a hagyományos társaik. Hosszú távon ugyanis abszolút megtérül és rengeteg áramot fognak nekünk spórolni. Nyomtatónál például a lézeres sokkal gazdaságosabb, mint a tintasugaras. Sok lézeres nyomtató ugyanis nem csak az energiával bánik finoman, de a tonerekkel is. Ez utóbbiakból már kifejezetten gazdaságos kiszereléseket is kaphatunk például egy minőségi HP LaserJet Pro M28a toner képében.

Hatékonyságban a maximumon

Ezen kívül léteznek kifejezetten olyan nyomtatók, amelyek ökológiailag a legjobb hatékonyságot adják, még azon kívül is, hogy sokáig elég bennük a festék. Az ilyen nyomtatópatronok bárki számára legálisan újratölthetőek, ezért szinte fillérekből megússzuk a nyomtatást egy kis munkával. Az igazán kiváló CE285A toner is ilyen. Az utángyártott tintapatronok direkt úgy lettek kifejlesztve, hogy újra lehessen őket tölteni. Azonban ha nem akarunk ezzel pepecselni, még mindig adott a fent említett opció.

Mi van a tonereken túl?

Hasonló a helyzet a légkondival is, nem érdemes megtartani a húsz évvel ezelőtt vásároltat, mert rengeteget fogyaszt. Tulajdonképpen sok esetben egy energiatakarékos léghűtő berendezés is megteszi, ami nem csak kevesebbet fogyaszt, mint a légkondi, de általunk is karban tartható.

A LED manapság az egyik legkevesebbet fogyasztó fényforrás. Ezen kívül a pár éve igen népszerűvé vált LED-szalagokkal akár mi magunk is felragaszthatjuk a megfelelő helyekre a különféle fényforrásokat. Vagyis sem villanyszerelő, sem komolyabb átépítés nem kell ahhoz, hogy az irodát fényesebbé és világosabbá tegyük.

A fotó forrása: Golden Dayz / Shutterstock.com

Együttműködve: irodaplus.hu


87 Views 5 On 2 Ratings Rate it