Mit jelent a „WYD” és a „HYD”, és hogyan használja őket?

Avatar Gadam | 2021.01.17. 84 Views 0 Likes 0 Ratings

84 Views 0 Ratings Rate it

Mit csinálsz WYD-vel
Vann Vicente

Beszélgetni készül valakivel? A WYD és HYD betűszavak a legrövidebb módszerek egy oda-vissza kezdeményezésére egy barátjával. Itt megtudhatja, mit jelentenek és hogyan kell használni.

A WYD és a HYD meghatározása

A WYD (nem tévesztendő össze az ifjúsági világnapdal, a katolikus egyház által szervezett éves rendezvénnyel) a “mit csinálsz?” A HYD azt állítja, hogy “hogy állsz?” Általában üdvözletként vagy beszélgetés megkezdéséhez használják valakivel. Bizonyos szempontból a két inicializmus felcserélhető, azonban vannak lényeges különbségek.

Használhatja őket kis- és nagybetűkkel is, de a kisbetűk a fiatalok körében gyakoribbak. Mindkét rövidítést (és kifejezést) ugyanúgy használhatja, mint más idiomatikus kifejezéseket, például „mi van?” vagy “hogy megy?” A HYD jelentése nagyon hasonló a HYF rövidítéshez („hogy érzi magát?”).

Az internetes szleng kifejezések közül ez a kettő egyedülállóan működik, mivel teljes mondatokat jelentenek – nincs szükségük további kontextusra. Ezért a „wyd” vagy a „hyd” feliratot tartalmazó üzenet elküldése érvényes módja a beszélgetés megkezdésének.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az “NVM”, és hogyan használja?

A WYD és a HYD eredete

A legtöbb internetes rövidítés az 1990-es évek internetes csevegésének kezdeteiben került az online népnyelvbe. Úgy tűnik azonban, hogy a WYD és a HYD használata sokkal újabb. A legkorábbi meghatározás a WYD Az Urban Dictionary 2006-ból származik, míg az első a HYD 2010-ben jött létre.

A WYD bejegyzése a ritkán használt WUBU2 szinonimájaként szerepel, vagy “mit csináltál?”

Mindkét kifejezés valószínűleg előtérbe került az azonnali üzenetküldésben és az SMS-ben, ahol a véletlenszerű üzenetküldéssel rendelkező barátok gyakoribbak voltak. Mivel ezeket a kifejezéseket gyakran használják személyes témájú beszélgetések kezdeményezésére, nem valószínű, hogy Ön ezeket használná, amikor idegenekkel beszélgetne.

A WYD és a HYD közötti különbségek

A WYD-t szélesebb körben használják rendszeres üdvözletként. Ha kötetlen beszélgetést akar kezdeni egy barátjával vagy családtagjával, ez a betűszó lehet a nyitója.

A WYD használatával felmérheti valaki elérhetőségét is. Például, ha komoly beszélgetést szeretne folytatni valakivel, vagy meghívja, hogy vegyen részt veletek egy eseményen, akkor a „wyd?” Szóval kezdheti. hátha elfoglaltak-e éppen. Ha azt válaszolják, hogy nem csinálnak semmit, meghosszabbíthatja meghívását.

A HYD-vel viszont fel lehet mérni valakinek a jelenlegi közérzetét. Különösen hasznos, ha nemrégiben beszélgetett valakivel, és frissítést kér.

Például, ha egy barátja beteg volt, akkor írjon: „hyd?” bejelentkezni és megnézni, hogy megy a gyógyulásuk. Használhatja a HYD-t arra is, hogy ellenőrizzen valakit, aki érzelmileg valami keményen megy keresztül, például szakítás.

Válasz a WYD-re és a HYD-re

Egy személy mosolyogva nézi egy okostelefon.
GaudiLab / Shutterstock

A WYD és a HYD egyaránt adott válaszokat indít el. Ha a fogadó félnél tartasz, akkor válaszolhatsz azzal, hogy rövid tájékoztatást adsz az illetőnek, tájékoztatod őt arról, hogy mit csinálsz, vagy elmagyarázod az aktuális lelkiállapotodat. Mivel mindkét rövidítést használják a beszélgetés megkezdésére, válaszának nem kell hosszúnak lennie.

A válasz megszüntetésének általános módja egy másik betűszó használata, például a „WBU?” („Mi van veled?”) Vagy „HBU?” (“és veled mi van?”). Ezután a másik személyt arra kéri, hogy adjon meg egy saját frissítést, és folytatja a beszélgetést.

Hogyan kell használni a WYD-t és a HYD-t?

A tényleges mondatok: “mit csinálsz?” és hogy vagy?” folyamatosan használják. Online és szöveges üzenetekben azonban egyszerűen megadhatja a rövidített változatokat a beszélgetés megkezdéséhez. Mivel mindkét kifejezés meglehetősen alkalmi, érdemes kerülni a szakmai környezetben történő használatukat.

Az alábbiakban néhány példa a WYD és a HYD működésére:

  • – Hé, nem?
  • „HYD? Megkapta azt az ellátási csomagot, amelyet elküldtem?
  • „WYD most? Lógni akar?

Ha további internetes szlenget szeretne hozzáadni a szókincséhez, nézze meg a következő cikkeket: NM és OP.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent az “NM”, és hogyan használja?
Source link


84 Views 0 Ratings Rate it