Mit jelent az „OOTL” és az „ITL”, és hogyan használja őket?

Avatar admin | 2021.02.07. 9 Views 0 Likes 0 Ratings

9 Views 0 Ratings Rate it

A telefonon egy ember sziluettje, a csoporttól eltekintve.
solar22 / Shutterstock.com

Megnyitotta valaha a közösségi médiát, és rájött, hogy egy bonyolult hír történt távollétében? Így érzi magát OOTL-nek lenni, vagy „ki a hurokból”.

Ki a hurokból és a hurokból

Az OOTL és az ITL jelentése „out of the loop”, illetve „a ciklusban”. Mindkét mondatban a „hurok” általában arra utal, hogy ismeri vagy ismeri a témát, például a közelmúlt eseményeit. Az OOTL lét azt jelenti, hogy tudatlan vagy egy adott témában, míg az ITL azt jelenti, hogy hozzáértő vagy és részt vesz a beszélgetésben. Ezért valaki, aki nem ITL, OOTL lenne.

Azok a kifejezések, amelyekből ez a két betűszó származik, nagyon sokáig szerepelnek az angol lexikonban, és általában megtartják hasonló jelentést. Az OOTL hasonlít más iniciálékhoz, például az LTTP-hez és az ELI5-hez, amelyek a “késő a pártért” és “magyarázzák úgy, mintha ötéves lennék” kifejezésre utalnak. Mindegyikük jelzi, hogy nem tudsz vagy nem értesz valamit teljesen, és szeretnéd, ha elmagyaráznád.

Másrészt a „hurokban” való tartózkodás gyakran azt jelenti, hogy eléggé tájékozott vagy egy témában, vagy hogy egy exkluzív beszélgetés részese vagy. Hasonlít a „tudásban” köznyelvi kifejezésre.

Az OOTL és az ITL rövid története

Ellentétben más internetes betűszavakkal, amelyekről ismert, hogy a korai internetes chatszobákban (IRC) jelentek meg az 1990-es években, az OOTL és az ITL története kevésbé egyértelmű. Mindkét kifejezés első meghatározása az online adattárban Városi szótár egy 2003 januárjában az ITL-bejegyzés, amely a következőt írja: „a kiválasztott vállalatnál”. A OOTL később, 2006-ban jött.

Az „OOTL” és az „ITL” mögött álló kultúra része arra kér más embereket, hogy magyarázzanak el valamit, amit nem ismernek. A közösségi média webhelyek, például a Reddit és a Twitter térhódításával mindkét mozaikszó megnövekedett.

OOTL a kultúrában és a hírekben

Az online médiában navigáló személy ábrázolása.
Daren Woodward / Shutterstock.com

Ha okostelefonja van, valószínűleg már korán lefeküdt, és több tucat hírértesítéssel és frissítéssel ébredt fel. Amikor ez megtörténik, OOTL leszel. A hírek a digitális korszakban nagyon gyorsan mozognak, így nagyon könnyű a nagy híreket teljesen kihagyni.

Ez az oka annak, hogy OOTL-nek lenni olyan gyakori érzelem az interneten. Valószínűleg látott olyan tweeteket, akik azt mondták, hogy OOTL-k, vagy nem a hurokból állnak, egy hatalmas történeten, és Twitter-követőiket kérték, hogy segítsenek nekik felzárkózni. A subreddit r / OutOfTheLoop, amelynek több mint kétmillió tagja van, kíváncsi felhasználók töltik be, akik azt kérik, hogy ragadják meg őket a társadalom legnagyobb történeteivel.

Ez nem csak hír. A „hurkon kívül” lenni azt jelentheti, hogy még nem látott egy rendkívül népszerű Netflix-műsort, vagy nem hallotta a toplisták első számú dalát.

OOTL a személyes beszélgetésekben

A hírek mellett a személyes életében is kívül lehet állni. Akkor lehet OOTL, ha még nem hallotta a legújabb frissítéseket barátaitól és családtagjaitól. Például, ha a legjobb barátod nemrég lépett kapcsolatba, és elhanyagolta, hogy elmondja neked, elmondhatod nekik, hogy OOTL vagy.

Az OOTL használatával megkérheti az embereket, hogy adjanak friss információkat az életedről. Lehet, hogy üzensz valakinek: “Úgy érzem, OOTL, mondd el, mi történt.” Ennek hasonló jelentése van, mint a „felzárkózni a sebességhez” kifejezéshez.

A munkahelyi beszélgetések során is érezheti az OOTL-t. Ha hirtelen megtudná, hogy van egy egész vállalatra kiterjedő találkozó, amelyet hetekre terveztek, elmondja munkatársainak, hogy Ön OOTL volt.

Az ITL mint a kizárólagosság jele

Másrészről, a „hurokban” vagy az ITL a kizárólagosság jele lehet. Ha valaki azt mondja, hogy Ön a körben van, akkor valószínűleg titkos vagy bizalmas információval rendelkezik, amelyet nem mindenki ismer. Ez lehetővé teszi, hogy részt vegyen olyan beszélgetésekben, amelyekre mások nem képesek.

Például, ha Ön és néhány társa titkos projektet tervez együtt, akkor megkérdezheti, hogy van-e valaki más a hurokban, mielőtt átadná nekik a részleteket. Ha egy nagyvállalatnál dolgozik, akkor azt is mondhatja, hogy vállalatának vezetői ITL, mert mindent tudnak a szervezetről.

Az ITL kapcsolódik a „hurok be” kifejezéshez, ami azt jelenti, hogy „vonjon be engem a beszélgetésbe”.

Az OOTL és az ITL használata

Az OOTL és az ITL sokféleképpen használható. Akkor használhatja az OOTL-t, ha úgy érzi, hogy nem ismeri a vita egyik fő témáját, míg az ITL-t akkor használhatja, ha exkluzív beszélgetésben vesz részt.

Íme néhány példa az OOTL és az ITL használatára:

  • – Hiányzott néhány nap munkám, ezért OOTL vagyok. Fogj el.
  • – Mi ez az új aktus a kongresszuson? Annyira OOTL vagyok.
  • „Sara ITL? Ha nem, akkor valószínűleg meg kellene magyaráznunk a projektet.
  • – Olyan OOTL vagyok. Nem láttam a filmet, amelyről mindenki beszél.

Ha online rövidítésszakértővé akar válni, akkor nézze meg a cikkeket később beszélünk és NP.

ÖSSZEFÜGGŐ: Mit jelent a “TTYL”, és hogyan használja?
Source link


9 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok