Kiváló mosogatógép öblítő házilag

Avatar Gadam | 2022.11.08. 1866 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

1866 Views 5 On 1 Rating Rate it

Amikor lett egy mosogatógépünk, még nem tudtam, mennyire sokszor kell majd öblítőt használni hozzá. Ezért kezdtem el kutatni házilag készíthető mosogatógép öblítő megoldások után. Találtam egyet, ami nálunk ragyogóan működik. Ezt osztom meg Veled.

Mielőtt belevágnál a mosogatógép öblítő készítésébe házilag

Mindig olvasd el a mosogatógéphez mellékelt gyártói használati útmutatót, mielőtt a kereskedelmi forgalomban kapható öblítőszertől eltérő öblítőszert használnál. Ne használj olyat, ami érvényteleníti a mosogatógép garanciáját.
Ha eddig kereskedelmi öblítőszert használtál az automata adagolóhoz, ne adj hozzá házi készítésűt, amíg az adagoló ki nem ürül. Ne keverd össze a termékeket, mert mérgező gőzöket okozhatnak.

Mire lesz szükséged a házilag gyártott mosogatógép öblítőhöz?

Felszerelés / szerszámok

 • 1 készlet mérőkanál és pohár
 • 1 kis tölcsér
 • 1 légmentesen záródó tárolóedény
 • 1 címke
 • 1 kis mosogatógépben mosható tál

Anyagok

 • 1 üveg desztillált fehér ecet
 • 1 üveg hidrogén-peroxid
 • 1 tartály citromsav

Hogyan használjuk az ecetet házi mosogatógép öblítőszerként?

A desztillált fehér ecet egy sav, amely átvágja a zsír- vagy mosószer-maradványokat, és segít feloldani a kemény víz által hátrahagyott ásványi anyagokat. Ne használj tisztítóecetet, mert a magasabb savkoncentrációja miatt a mosogatógép tömítései idővel tönkremehetnek.

 1. Töltsd meg az automatikus öblítőszer-adagolót
  Egy kis tölcsérrel vagy biztos kézzel töltsd fel az automata öblítőszer-adagolót hígítatlan desztillált fehér ecettel. Indítsd el a mosogatógépet a szokásos módon. Szükség Szerint töltsed újra az adagolót.
 2. Használj egy tál ecetet.
  Ha nem szeretnéd feltölteni az adagolót, helyezz egy kis mosogatógépben mosogatószerrel mosható tálat a mosogatógép felső állványára. Adj hozzá fél csésze desztillált fehér ecetet, és futtasd le a tisztítási ciklusokat a szokásos módon.

Hogyan Használjuk a Hidrogén-peroxidot házilag gyártott mosogatógép öblítőszerként?

A hidrogén-peroxid enyhe fertőtlenítő és fehérítő szer, amely segít eltávolítani az edényeken maradt maradékokat. Ügyeljen arra, hogy friss hidrogén-peroxidot használjon, amely még „pezseg”, amikor a piszkos felülethez ér. Ha nincs pezsgés, az azt jelenti, hogy az oldat visszaalakult sima vízzé.

 1. Töltsd meg az öblítőszer-adagolót
  Töltsd meg az üres mosogatógép öblítőszer-adagolót hígítatlan háromszázalékos hidrogén-peroxiddal (a drogériákban általában kapható erősségű). Indítsd el a mosogatógépet a szokásos módon.

Hogyan Használjuk a citromsavport házi mosogatógép öblítőszerként?

A citromsav segít szétszedni a foltokat, így azok kiöblíthetők, gyengéd fehérítő hatást fejt ki, valamint baktérium- és gombaölő hatású. A citromban, lime-ban és ananászban található, de élelmiszeripari minőségű citromsavport is vásárolhatsz online és az élelmiszerboltokban.

 1. Használd a citromsavat az automata adagolóban
  Ha citromsavport szeretnél használni az automata öblítőszer-adagolóban, akkor azt vízben kell feloldani, hogy megakadályozd a csomósodást. Adj egy evőkanál citromsavport egynegyed csésze forró vízhez. Keverjed jól össze, amíg a por teljesen feloldódik.
 2. Add a keveréket az automata öblítőszer-adagolóba, és a szokásos módon futtasd le a mosogatógép programjait a szokásos módon.

 

Forrás: 3 Household Items That Make Great Dishwasher Rinse Aids (thespruce.com)


1866 Views 5 On 1 Rating Rate it