Brutálisan jó mosópor házilag

Avatar Gadam | 2022.11.04. 817 Views 0 Likes 0 Ratings

817 Views 0 Ratings Rate it

Ez a gyors és egyszerű házilag elkészíthető mosópor recepttel kb 2 liter mosószert készíthetsz csupán 15 perc alatt. Egyszerű összetevők, amelyek felső és elöl töltős mosógépekben is használhatók. Nem tesznek kárt a mosógépedben.

Mosópor házilag recept

Először nézzük át, hogy milyen összetevőkre van szükséged a házi mosószer elkészítéséhez. Szerencsére mindegyiket könnyedén beszerezheted.

Mi kell hozzá?

  • 2 csésze mosószóda
  • 2 csésze szódabikarbóna
  • 2 csésze bórax
  • 1 darab reszelt kasztíliaszappan vagy más természetes szappan

Az elkészítés:

1. lépés: Reszeljük le a szappant

Egy sajtreszelő segítségével reszeljük le a szappancsíkot. Tegyük a reszelt szappant egy légmentesen záródó edénybe.

2. lépés: Keverjük össze az összetevőket

A tartályba tegyünk 2 csésze mosószódát, 2 csésze szódabikarbónát és 2 csésze bóraxot, hogy elkészüljön a házilag gyártott mosópor. Ha illóolajokat használnál, adj hozzá 2-30 cseppet. Helyezzük a fedelet a tartályra, és rázzuk össze az összetevőket, hogy alaposan összekeveredjenek.

Ha van konyhai robotgéped, add hozzá a reszelt szappant, a mosószódát, a szódabikarbónát és a bóraxot, és őröld finom porrá. Atán tedd a keveréket légmentesen záródó tartályba.

3. lépés: Tárolás

Tárolja a házi készítésű mosóport légmentesen záródó edényben.

4. lépés: Használat

Használjunk 2-3 evőkanálnyi házi készítésű mosóport egy adag szennyeshez. Használjunk 1 evőkanálnyit, ha nagy hatékonyságú mosógéped van.

Miért éri meg házilag készített mosóporra váltani?

A házi készítésű mosóporra való áttérésnek számos előnye van. A hagyományos mosószerek durva vegyi anyagokat, illatanyagokat, adalékanyagokat és mesterséges színezékeket tartalmaznak.

A legtöbb hagyományos mosószer vegyszermaradványt hagy a ruhákon.

A mérgező vegyi anyagokról ismert, hogy egészségügyi problémákat, például bőr- és szemirritációt, valamint kiütéseket okoznak, különösen érzékeny bőrűek vagy allergiások esetében..

Egyes tanulmányok még a hormonzavaró és rákkeltő vegyi anyagokkal is összefüggésbe hozták a vegyi anyagokat.

A családunk számára a teljesen természetes mosószerekre való átállás azt jelenti, hogy olyan termékeket használunk, amelyek mentesek a színezékektől és a durva mérgező vegyi anyagoktól.

A bőrünk a legnagyobb, leginkább nedvszívó szervünk, és a nap 24 órájában bőrünk állandóan érintkezik valamilyen anyaggal.

Lényeges, hogy a legkiválóbban gondoskodjak a családról, és ennek része az is, hogy a természetes mosószeres mosási rutinunk egészséges legyen számunkra.

Forrás: Homemade Laundry Detergent Powder Recipe – Rocky Hedge Farm

 


817 Views 0 Ratings Rate it