Mueller a webhely forgalmáról és az alapvető webes vitálokról tárgyal

Avatar admin | 2021.02.27. 16 Views 0 Likes 0 Ratings

16 Views 0 Ratings Rate it

A Google John Mueller azt válaszolta, hogy a webhely forgalma befolyásolja-e a Core Web Vitals (CWV) pontszámot. A weboldal CWV-pontszámainak meg kell felelniük a forgalom minimumának ahhoz, hogy a rangsor pontszámai megjelenjenek a Google Search Console-ban.

Az alapvető webes vitálok pontszáma a forgalomtól függ

A Google kiszámítja a webhelyek Web Web Vitals pontszámát azoknak a tényleges webhelylátogatóknak, akik a Chrome-ot választották a különböző oldalélmény-mutatók mérésére.

A Google Search Console nem jeleníti meg a CWV-pontszámokat azoknál az oldalaknál, amelyek nem felelnek meg a minimális forgalmi küszöbértékeknek.

A kérdezőt aggódhatja, hogy egy nagyobb forgalmú megjelenítő előnyhöz jut-e egy olyan webhelyhez képest, ahol kevesebb a forgalom, és feltehetően nem azok az oldalak, amelyeket olyan oldalélmény-mutatók alapján pontoznak, mint a Core Web Vitals

Mennyire fontos az alapvető webes vitálok forgalma?

A kérdés azon a tényen alapul, hogy a CWV-pontszámokat csak azokra a webhelyekre számítják ki, amelyek a web-oldalakat felkereső Chrome-felhasználók mellett döntöttek.

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

Ez itt a kérdés:

„Tegyük fel, hogy webhelyem Core Web Vitals értékei elég jóak versenytársaimhoz képest.

A forgalmam azonban jóval alacsonyabb, mint a versenytársaimé.

Mennyire fontos a webhely forgalma és a Core Web Vitals a keresési eredmények között? … Lehet, hogy egy jó Core Web Vitals-szal rendelkező webhely több millió látogatóval megveri a versenytárs webhelyét a keresési eredmények között? ”

John Mueller így válaszolt:

„Tehát a Core Web Vitals számára az Ön webhelyére irányuló forgalom nem fontos, mindaddig, amíg … eléri azt a küszöböt, hogy rendelkezünk adatokkal a webhelyére.

Például, ha nem tudunk semmit az Ön weboldaláról, akkor nyilvánvalóan nem tudjuk, hogy talán ez egy nagyon gyors webhely.

… A keresésben használt adatok a Chrome felhasználói élmény jelentéséből származnak, amelyet azok a felhasználók összesítenek, akik… be vannak kapcsolva az ilyen típusú mérőrendszerbe. Lényegében erre van szükségünk.

És akkor ez egyfajta alapállás. … Rendelkeznek adatokkal az Ön webhelyére, tudjuk, hogy a felhasználók gyors weboldalt látnak.

Nem számít, hogy a felhasználók milliói látják-e ezt, vagy csak… nem tudom … a felhasználók ezrei látják. ”

Hirdetés

Olvassa tovább az alábbiakban

John Mueller a fenti választ követi, egyértelműen kijelentve, hogy a látogatók száma nem befolyásolja a Core Web Vitals-t.

Elmagyarázta:

„Tehát, csak… az a fajta tiszta látogatószám, amely az Ön webhelyére esik, nem számít tényezőnek az alapvető internetes vitálok szempontjából, és általában nem befolyásolja a rangsorolást sem.

A másik dolog, amit itt meg kell említenem, hogy a Core Web Vitals, a Page Experience jelenleg nem aktív rangsoroló jel.

Tehát bejelentettük, hogy májusra ez a fajta egy szempont.

Ezután Mueller hangsúlyozza, hogy a tartalmi relevancia fontosabb, mint a Core Web Vitals pontszámai.

“És a másik dolog az, hogy a relevancia még mindig sokkal fontosabb.”

John Mueller lecsökkenti az alapvető internetes vitálok rangsorolási hatását

Válaszának következő részében John Mueller csökkenti a Core Web Vitals rangsorolási hatását.

John Mueller:

„Tehát csak azért, mert webhelye gyorsabb a Core Web Vitals szempontjából, mint néhány versenytárs, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy májusban Ön a keresési eredmények első helyére ugrik.

Továbbra is megköveteljük, hogy a relevancia olyasmi legyen, amilyennek elérhetőnek kell lennie az oldalon. Célszerű lenne a webhelyet a keresési eredmények között megjeleníteni, mert amint el lehet képzelni, egy igazán gyors webhely teljesen üres lehet. De ez nem túl hasznos a felhasználók számára.

Hasznos ezt szem előtt tartani, amikor a Core Web Vitalsról van szó. Ezt a felhasználók észreveszik. Ez az, amit elkezdünk használni a rangsoroláshoz. De ez nem fog mindent teljesen megváltoztatni.

Tehát nem fog … tönkretenni webhelyét és eltávolítani az indexből, ha téved. Nem fog katapultálni a tíz oldalról az első helyre, ha jól érted. ”

Az alapvető webes vitálok fontosak

Annak ellenére, hogy a Core Web Vitals rangsorolási hatása nem biztos, hogy olyan nagy, ez a kevés ismert rangsorolási tényező egyike, amelyen a Google rendben van azzal, hogy a kiadók befolyásolják őket.

A keresési rangsor hatásán túl gondolkodva egy minőségi weboldal, amely nem okoz súrlódást a felhasználók számára, több oldalmegtekintést és felhasználói elégedettséget tapasztalhat. Ez fontos, függetlenül attól, hogy van-e (kicsi) rangsori növekedés a Core Web Vitalshoz.

Idézet

Figyelje John Muellert a Web Web Vitals megbeszéléséről körülbelül 23: 30-kor.
Source link


16 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok