Szuper műköröm ragasztó házilag 7 lépésben

Avatar Gadam | 2022.11.03. 1010 Views 0 Likes 0 Ratings

1010 Views 0 Ratings Rate it

műköröm ragasztó házilag

Nem kell drága körömragasztót vásárolnod, mert egyszerűen készíthetsz gyorsan és egyszerűen! Mindössze néhány alapvető kellékre van szükséged, amelyeket otthon is megtalálhatsz.

Azonnali tipp házilag készített műköröm ragasztóra: Keverd össze a PVA ragasztót és az átlátszó körömlakkot egy vattapálcika segítségével. Ezután vidd fel a körömragasztót akár egy műköröm rögzítéséhez, akár egy letört köröm összetartásához. Hagyd a ragasztót 10 percig alaposan száradni, és ezzel készen is vagy. 

Vegyük át bővebben.

Műköröm ragasztó házilag 7 lépésben

 1. Vágjuk le egy vattapálcika végét.

  Vegyél elő egy vattapálcikát és egy ollót. Helyezd az ollót közvetlenül a vattapálca vége fölé, körülbelül oda, ahol a vattás terület kezdődik. Vágd le a végét, és dobd el, de a vattapálca többi részét viszont mindenképpen tartsd meg.

 2. Tegyünk 1 csésze PVA ragasztót egy tálba.

  Vegyél elő egy régi tálat és egy konyhai mérőpoharat. Mérd ki a PVA-Ragasztót a mérőpohárba, és öntsd közvetlenül a tálba. Kapargasd le a mérőpohár oldalára ragadt ragasztódarabkákat is, hogy az összes ragasztót felhasználhasd.

 3. Adagolj a tálba 7,4 ml tiszta körömlakkot.

  Vegyen egy konyhai mérőkanalat. Távolítsd el az üveg kupakját, és öntsd a tiszta körömlakkot a mérőkanálba. Ezután öntsd a tiszta körömlakkot a PVA ragasztóval együtt a tálba. Képes segítséget itt találsz.

 4. Keverd össze az összetevőket 2-3 percig vattapamacs segítségével.

  Helyezd a vattapálcikát úgy, hogy a fa vége a tálban legyen az összetevőkkel egyetemben. A PVA ragasztót és az átlátszó körömlakkot alaposan keverd össze. Előfordulhat, hogy a vattapálcikával végig kell kapargatni a tál oldalát, hogy minden összetevő megfelelően elkeveredjen. Nézd meg fotón a folyamatot itt.

 5. Műköröm esetén vidd fel a körömragasztót az egész körmödre.

  Mártsd a fa végét, ahol levágtad a vattát, a házi körömragasztóba, hogy egy kis pötty ragasztó kerüljön a pálcikára. Kezdd a ragasztó elkenését a körömágybőrnél, és óvatosan vidd fel a szélek felé. Egyenletes mozdulatokkal alaposan vidd fel a ragasztót az egész körömre. Segítséget itt találsz hozzá.

 6. Nyomd a műkörmöt a ragasztóba 10 másodpercig.

  Tedd a műkörmöt a valódi körömre, és győződjön meg róla, hogy megfelelően illeszkedik. Nyomd erősen a műkörmöt 10 másodpercig, hogy elősegítsd a tapadást. Próbáld meg nem mozgatni a kezed, miközben a műkörmöt a helyén tartod. Ellenkező Esetben a műköröm elcsúszhat. Itt találsz segítséget.

 7. Hagyd a körömragasztót 10 percig száradni.

  Függetlenül attól, hogy a házilag készített körömragasztót műköröm felragasztásához vagy egy letört köröm rögzítéséhez használtad, a ragasztónak egyáltalán nem fog sokáig tartani, hogy megfelelően megszáradjon! A ragasztóval bekent kezed pihentesd egy sima felületen. Próbáld meg nyugalomban tartani a kezed, amíg a ragasztó szárad, nehogy a műköröm elmozduljon a helyéről, vagy megsérüljön a javítás.

Tárold a maradék körömragasztót egy tiszta körömlakkos üvegben, hogy később felhasználhasd. Ha felesleges házi körömragasztó marad, nem kell, hogy kárba vesszen! Fogj egy vadonatúj, üres körömlakkos flakont, és öntsd bele a házilag készített körömragasztót. Ezután csavard rá szorosan a kupakot, hogy a műköröm ragasztó ne száradjon ki.

A házilag készített körömragasztó eltávolítása

Csak a rend kedvéért vegyük át, hogyan tudod a legkönnyebben eltávolítani a műköröm ragasztót. A ragasztó eltávolításához 45 percig áztasd a körmödet körömlakklemosóba. Könnyen eltávolíthatod a műkörmeidet, vagy akár csak a ragasztót önmagában! Önts körömlakklemosót egy tálba, és tartsd az ujjaidat a folyadékba. Ha a műköröm lekerült, és a ragasztó feloldódott, moss kezet szappannal és meleg vízzel.

Forrás: How to Make Nail Glue: 10 Steps (with Pictures) – wikiHow


1010 Views 0 Ratings Rate it