Ne essen pánikba, ha megkapja ezt a levelet az IRS-től

Avatar admin | 2021.06.11. 3 Views 0 Likes 0 Ratings

3 Views 0 Ratings Rate it

Illusztráció a Ne pánikba essen, ha ezt a levelet kapja az IRS-től

Fénykép: Jimmy Rooney (Shutterstock)

Ha a héten váratlan levelet talál a postaládájában, állítólag az IRS-től, és több ezer dollár készpénzt kínál Önnek a gyermek adójóváírásához, ne essen pánikba – ez nem átverés. Valójában meg akarja kapaszkodni a th-benleveleket, mint bevételeket a nagyon valóságos visszatérítendő adójóváírásról, amely Biden elnök Amerika mentési tervének részeként került elfogadásra. Itt van, amit tudnia kell.

Mit ér a gyermekadó-jóváírás és miben más ez az év?

A gyermekadó-jóváírás gyermekenként legfeljebb 3 600 USD értékű adókedvezmény az eltartott gyermekekkel rendelkező adóalanyok számára, és a családok 88% -ának legalább a néhány pénz az IRS szerint (ez a Lifehacker bejegyzés részletesebben lebontja az Ön számára). A hitelt egyedülállóvá teszi, hogy ez egy előre kifizetett visszatérítendő hitel, amelynek pénzének felét rendszeres csekkként küldik minden hónap 15-én, júliusban kezdődően és az év végéig folytatva (a hitel fennmaradó fele). jóváírást a 2021-es adóbevallás részeként igényeljük).

Miről szól ez az IRS-levél?

Vannak valójában kettő leveleket küldünk 36 millió családnak: Az egyikben szerepel, hogy „Ön jogosult lehet-e” a gyermekadó-jóváírásra, és egy második, utólagos levél, amely becslést ad arról, hogy valójában mennyivel tartozik. Vegye figyelembe, hogy lehetséges az első levél megkapása, és végül nem jogosultak a kreditre, mivel azok arányosak azok számára, akik meghaladják az éves bruttó jövedelem (AGI) bizonyos küszöbértékeit, akár a 2019-es, akár a 2020-as adóbevallás alapján (hogy megbecsülhessék, mekkora összegre számíthatnak, használja a CNET számológépét) itt). Ha az Ön AGI-je a 2021-es adóévben az alábbiaknál alacsonyabb, akkor gyermekenként teljes 3600 USD fizetésre számíthat:

  • Egyedülálló: 75 000 dollár
  • Háztartásfő: 112 500 dollár
  • Házasok közösen: 150 000 dollár

Fontos, hogy ezek az előlegfizetések azon alapulnak, amely az Ön 2021. évi AGI-jén alapul esetleg legyen, ezért az IRS egy olyan portált hoz létre, ahol bejelentheti a 2021-es jövedelmének vagy az eltartott gyermekei helyzetének kiigazítását (például egy új gyermek születését). Várhatóan július 1-ig elérhető lesz (addig figyelje ezt IRS weboldal további információkért a portálról, amint elérhetővé válik).

Mit tegyek ezekkel a levelekkel?

Amíg ténylegesen nem kap csekket vagy közvetlen befizetést, nyilvántartás céljából mindkét levélnél meg kell ragaszkodnia – főleg a másodikhoz, mivel ez becslést tartalmaz arról, hogy ténylegesen mennyi pénzt kap. Ha ez kevesebbnek bizonyul, mint amennyi tartozik, felhasználhatja ezeket a betűket a behajtási követelés részeként a 2021. évi adó benyújtásakor.

És ha nem kapta meg ezeket a leveleket? Nos, az IRS csak alig egy hete kezdte el elküldeni őket, így utolérhették őket. Ellenkező esetben érdemes megerősíteni:

  • Hogy valójában vagy választható az adójóváírásért
  • Hogy az IRS rendelkezik-e a legfrissebb címmel
  • Azt, hogy valóban benyújtott egy 2019-es vagy 2020-as bevallást.


Forrás link


3 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok