Így készíts nyakmerevítőt házilag

Avatar Gadam | 2022.09.11. 799 Views 0 Likes 4 On 1 Rating

799 Views 4 On 1 Rating Rate it

nyakmerevítő házilag (1)

Sajnos sokszor előfordul, hogy gerinckímélés miatt szükség lenne nyakmerevítőre. Nekem is aktuális lett, ezért kerestem a neten házilag készíthető nyakmerevítő megoldásokat. Én ezt találtam a legegyszerűbbnek és legjobbnak.

Nyakmerevítő házilag

Anyagok A nyakmerevítőhöz.

Ez nagyon egyszerű, csak egy törölközőre és egy legalább 50 cm hosszú kötéldarabra van szükséged. Ennyi. Így, hogy ezek rendelkezésre állnak, már csak néhány lépés választ el, hogy saját nyakmerevítőd legyen.

Az elkészítés

  1. Először hajtsd a törülközőt a hosszanti irányban harmadolva. Nézd meg a képet. Ez a végleges állapota, ahogy a törölközőnek ki kell néznie. Ezen a fotón látható.
  2. Tartsd a törölköző végét a nyakad köré (nyilván ne tedd a gigádra). Ezután kezdd el szorosan a nyakad köré tekerni a törölközőt. (Persze csak okosan). Így csináld.
  3. A kötelet szorosan tekerd a nyakad köré – szükséged lesz a segítségre ehhez a művelethez – de nem olyan szorosan kell betekerned, hogy elvágd az oxigén- vagy véráramlást.
  4. Köss egy szabályos felülnézeti csomót a kötélbe, mintha a cipődet akarnád megkötni, majd köss rá még egyet, de ne húzd végig az egyik kötéldarab végét. Ezt hívják a kötél „harapás” csomójának. Meghúzhatod a harapás farkát, és a csomó ki fog jönni, így nem kell tapogatóznod, hogy megpróbáld kiszedni. Képes instrukció.

    Ha a csomó meg van kötve, akkor vagy kész!

    Alig tudtam mozgatni a fejemet, miután az enyémet felkötöttem, ami nagyszerű volt, mivel szinte bármilyen mozdulat miatt összerezzentem a fájdalomtól. Ez a fajta fej immobilizálás nagyon jó lenne a nyaki sérülések áldozatainak stabilizálására.

    A végkifejlett. 

 

Forrás: How to Make Your Own Neck Brace : 5 Steps – Instructables


799 Views 4 On 1 Rating Rate it