Okos orrspray házilag megoldás

Avatar Gadam | 2022.11.16. 57 Views 0 Likes 0 Ratings

57 Views 0 Ratings Rate it

Készíts végre orrspray-t házilag, ami valóban használ. Ez a módszer kifejezetten kedvelt, és számtalanszor vált már be nálunk a családban. Itt az ideje, hogy Te is megismerd az elkészítési módszert.

Orrspray házilag okosan: Eszközök, hozzávalók

Bár könnyen használható, az öblítési folyamat elsőre szokatlannak tűnhet, és egy kicsit meg kell szokni.

Számos kereskedelmi forgalomban kapható orrspray vény nélkül is kapható. Ezek használata kényelmes, és a legtöbb gyógyszertárban megtalálhatóak. De otthon is elkészítheted saját orrspray-det mindössze három összetevőből a költségek töredékéért.

Összetevők

  • Pácoló- vagy konzervsó. Jódidot, csomósodásgátlót vagy tartósítószert nem tartalmaz (ezek irritálhatják az orrnyálkahártyát).
  • Szódabikarbóna
  • 1 csésze langyos desztillált vagy forralt víz.

Orrspray házilag: Elkészítés

  1. Egy tiszta edényben keverj össze 3 teáskanál jódmentes sót 1 teáskanál szódabikarbónával, és tárold egy kis légmentesen záródó edényben.
  2. Adj a keverékből 1 teáskanálnyit 1 csésze langyos desztillált vagy forralt vízhez.
  3. Használj kevesebb száraz összetevőt, ha gyengébb oldatot készítenél. Erre akkor van szükség, ha égő vagy szúró érzést tapasztalsz. Gyermekek esetében használj fél teáskanálnyi oldatot fél csésze vízzel.

Használj puha gumiból készült fülgumós fecskendőt, csecsemő orrspray-t vagy a gyógyszertárban kapható kereskedelmi forgalomban kapható orrspray-t, és az alábbi lépések szerint használd:

  1. Tölts sóoldatot az injekciós üvegbe. Döntsd lefelé a fejed egy mosdókagyló fölött (vagy a zuhany alatt), és fordítsd balra.
  2. Óvatosan nyomj körülbelül 10 ml oldatot a jobb (felső) orrlyukba. Lélegezz normálisan a szádon keresztül. Néhány másodperc múlva az oldatnak a bal orrlyukon keresztül kell kijönnie. Fordítsd el a fejed, és ismételd meg a folyamatot a bal oldalon.

Ajánlatok, tippek a tökéletes házi orrspray használatához:

Szükség szerint állítsd be a fejtartást, hogy az oldat ne menjen le a torkodon.

Nagyon óvatosan fújd ki az orrod használat után, hogy az oldat ne kerüljön a füledbe és ne okozzon kellemetlenséget.

A házi orrspray használata után folytathatod az előírt gyógyszerek szokásos használatát. Lehet, hogy azt veszed észre, hogy jobban hatnak.

Ne használd a háziorrspray-t, ha orrjáratod súlyosan elzáródott. Mint minden gyógyászati termék esetében, az arcüregöblítők használatáról is feltétlenül beszélj orvosával, és hagyd abba a használatát, ha fájdalmat, orrvérzést vagy egyéb problémákat tapasztalsz.

Az allergológus/immunológus speciális képzettséggel és tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy pontosan diagnosztizálja az állapotod.

 

Forrás: Saline Sinus Rinse Allergy Treatment Recipe | AAAAI


57 Views 0 Ratings Rate it