Papír Panettone forma házilag

Avatar Gadam | 2022.07.04. 2880 Views 0 Likes 0 Ratings

2880 Views 0 Ratings Rate it

Papír Panettone forma házilag (1)

Panettone formát házilag nemcsak ételekből készíthetsz. Ha papírból szeretnéd elkészíteni, akkor erre mutatunk most egy ragyogó megoldást.

Panettone forma Papírból

Kellékek:

  • Könnyű Kartonpapír
  • Olló
  • Mérőszalag
  • Pergamenpapír
  • Liszt

Az elkészítés:

1. lépés

Vágjunk ki egy 7,5 cm kört könnyű kartonból. Mérjük meg a kerületét.

2. lépés

Vágjunk egy darab pergamenpapírt 15 cm magasra és a kerület hosszának megfelelő hosszúságúra, plusz hagyjunk rá 2,5 centit. Összességében körülbelül 15 x 30 cm méretűnek kell lennie.

3. lépés

A pergamenpapír hosszában vágjunk apró, egyenes, kb 0,5 centiméteres réseket – mintha rojtot vágnunk -. Ezeket egymástól fél cm távolságra készítsük el.

4. lépés

Ha nincs, készítsünk ragasztót 2 evőkanál lisztből és 4 evőkanál vízből. Ha a ragasztó túl sűrű, adagoljunk hozzá egyszerre két csepp vizet. Ha a ragasztó túl híg, adagoljunk hozzá egy kis lisztet, és keverjük össze újra.

5. lépés

A pergamenpapírból készítsünk egy kerek csövet, és ragasszuk össze a két szélét. Helyezzük a cső aljába a kartonkört. Fogjuk a rojtot, és hajtsuk rá a cső külső karton aljára, majd ragasszuk össze. Hagyjuk száradni egy éjszakán át.

6. lépés

Vágjunk egy 7,5 centis kört a pergamenpapírból. Helyezzük azt a belső kartonpapír aljára, hogy a panettone forma elkészüljön.

Tipp:

Öntsük a panettone tésztát a formába, és az utasításoknak megfelelően süssük meg. Kössünk zsineget a kenyér köré, és adjunk hozzá ünnepi díszítést, ha aktuális. Tehetünk színes papírt is a forma köré.

Fém kávésdobozok is használhatók formaként. Ehhez rajzoljunk körbe egy csészét vagy tányért, hogy tökéletes kört alkothassunk.

 

Forrás: How do I Make Panettone Paper Molds? | eHow


2880 Views 0 Ratings Rate it