Piramis létrehozása és beszúrása a Microsoft PowerPoint-ba

Avatar Gadam | 2021.02.14. 371 Views 0 Likes 0 Ratings

371 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Microsoft PowerPoint logó

A PowerPoint varázsának része, hogy különféle grafikákkal képes illusztrálni a közönség számára a pontokat. Általánosan használt grafika a piramis. Gyakran láthatja a táplálkozással kapcsolatos előadásokon. Így készíthet piramist a Microsoft PowerPoint alkalmazásban.

Piramis beillesztése a PowerPointba

Az első dolog, amit meg kell tennie, az a tényleges piramis beillesztése a diába. Ehhez nyissa meg a PowerPoint alkalmazást és kattintson a „Beszúrás” gombra. Az „Illusztrációk” csoportban kattintson a „SmartArt” elemre.

A megjelenő „Válasszon egy SmartArt grafikát” menüben kattintson az alján található „Piramis” elemre.

Ezután kattintson a legjobban tetsző piramis grafikára. Példaként az „Alapvető piramis” grafikát fogjuk használni. Miután kiválasztott egy grafikát, a jobb oldali ablaktáblában megjelenik annak előnézete és leírása. A grafika beszúrásához kattintson az „OK” gombra.

A beszúrás után testreszabhatja a piramist.

ÖSSZEFÜGGŐ: Kép vagy más objektum beszúrása a Microsoft Office programba

Piramis testreszabása a PowerPointban

Néhány módon testreszabhatja piramisát. Először is, valószínűleg hozzá szeretne adni néhány réteget hozzá. Ehhez kattintson a piramisra, majd válassza a „Forma hozzáadása” lehetőséget a „Grafika létrehozása” csoportban a „SmartArt Design” fül alatt.

Egy réteg eltávolításához kattintson a dobozára a kiválasztásához, majd nyomja meg a Törlés gombot.

Egy réteg szövegének szerkesztéséhez kattintson arra a rétegre, majd írja be vagy szerkessze a mezőbe beírt szöveget.

A Microsoft PowerPoint néhány színváltozatot is kínál a SmartArt grafikához. A megtekintéshez válassza ki a piramist, majd kattintson a megjelenő „SmartArt Design” fülre. Itt kattintson a „Színek módosítása” elemre a „SmartArt Design” csoport alatt.

A megjelenő legördülő menüből válassza ki a kívánt színvilágot.

Az egyes rétegek színét úgy is megváltoztathatja, hogy jobb gombbal kattint egy réteg határára, majd a helyi menü alatti opciólistából kiválasztja a „Kitöltés” ​​lehetőséget.

Megjelenik egy több színt megjelenítő almenü; csak kattintson a kívánt palettára.

Ismételje meg ezt a folyamatot a piramis minden rétegében, amíg meg nem elégszik annak színvilágával.


A piramis csak egy a sok hasznos SmartArt grafika közül, amelyet a PowerPointban használhat. Létrehozhat Venn-diagramok, idővonalak, vagy akár csináljon családfát. Nem számít, milyen prezentációt készít, valószínűleg van egy SmartArt grafika, amely segít Önnek.[ad_2]
Source link


371 Views 0 Ratings Rate it