Rácsvonalak elrejtése a Google Táblázatokban

Avatar admin | 2021.03.10. 15 Views 0 Likes 0 Ratings

15 Views 0 Ratings Rate it

Google Táblázatok

Ha a Google Táblázatokban dolgozik, akkor már ismernie kell a rácsszerű felületét, ahol a cellákat rácsvonalaknak nevezett határok választják el. Ha azonban el akarja rejteni ezeket a rácsvonalakat, a következőket kell tennie.

Rácsvonalak elrejtése a Szerkesztés nézetben

Alapértelmezés szerint a Google Táblázatok rácsvonalakat jelenítenek meg egy táblázat szerkesztésekor. Ezek a szürke vonalak választják el az egyes cellákat. Ha cellát (vagy több cellát) választ, a Táblázatok kék szegéllyel veszik körül.

A rácsvonalak eltérnek a cellahatároktól, amelyeket manuálisan adhat hozzá a cellákhoz, hogy kiemelkedjenek. A rácsvonalak letiltása a Google Táblázatokban nem távolítja el a további cellahatárokat, ill formázás alkalmazta a táblázat celláira.

Példa cellák a Google Táblázatok táblázatban, engedélyezve a rácsvonalakat.

Ha szerkesztés közben el akarja rejteni a rácsvonalakat, megteheti. Kezdje megnyitja a Google Sheet táblázatot és a menüsoron a „View” gombra kattint.

A „Nézet” menüből válassza ki a „Rácsvonalak” opciót a jelölés törléséhez.

A rácsvonalak letiltásához a Google Táblázatokban nyomja meg a Nézet> Rácsvonalak elemet egy nyitott táblázatban.” width=”474″ height=”275″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”/></p>
<p>Ha ez nincs bejelölve, a táblázat összes cellája közötti rácsvonal eltűnik a nézetből.  A kiválasztott cellák körül azonban továbbra is látnia kell a kék szegélyt.</p>
<h2 role=Rácsvonalak elrejtése a nyomtatott dokumentumokban

A fenti módszer elrejti a rácsvonalakat, amikor szerkeszti a Google Táblázatok táblázatot, de nem, ha úgy dönt, hogy kinyomtatja. Ha a Táblázatokról nyomtat, a rácsvonalak lefedik a nem üres cellákat tartalmazó területet, lehetővé téve külön-külön azokat.

Ha el akarja rejteni a rácsvonalakat a nyomtatott Google Táblázatok dokumentumok elől, akkor először el kell kezdenie, hogy megnyitja a táblázatot, és a Fájl> Nyomtatás gombra kattintva megnyitja a nyomtatóbeállítások menüt.

A Google Táblázatok táblázat nyomtatásának megkezdéséhez nyomja meg a Fájl> Nyomtatás gombot.” width=”431″ height=”600″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”/></p>
<p>A „Nyomtatási beállítások” menüben válassza a „Formázás” kategória opciót a jobb oldali menüsoron.  Az alatta felsorolt ​​lehetőségek közül törölje a jelölést a „Rácsvonalak megjelenítése” lehetőségről.</p>
<p><img class=

A böngésző vagy az operációs rendszer nyomtatóbeállításainak menüjének ekkor kell megjelennie.

Győződjön meg arról, hogy a megfelelő nyomtatót, oldalválasztást és oldalméretet választotta, majd a táblázat nyomtatásának megkezdéséhez válassza a jobb alsó sarokban a „Nyomtatás” lehetőséget.

A nyomtató párbeszédpanelen nyomja meg a gombot "Nyomtatás" opciót a nyomtatás megkezdéséhez.

A Google Táblázatok táblázatának most kinyomtatva kell megjelenítenie a dokumentum tartalmát, de a látható rácsvonalakat el kell távolítania.
Source link


15 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok