Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos.

Avatar Gadam | 2021.04.19. 58 Views 0 Likes 0 Ratings

58 Views 0 Ratings Rate it

[ad_1]

Az átlagos heti esti takó felkapcsolása ezekkel a ropogós párolt chipotle marhahúsos tacókkal. A marhahús lassan, fűszeres chipotle szószban pároljuk, amíg meg nem puhul. Ezután apróra vágva és tortillákba töltve sajttal, mielőtt serpenyőben sütnék. Ezek a tacók kívülről csak egy kis ropogóssággal bírnak, belül viszont fűszeresek és sajtosak. A legfontosabb, hogy serpenyőben sütjük a tacókat ban ben a chipotle szószt. Tálaljon minden sajtos tacót korianderrel a tetején, avokádó krémet és természetesen ezt a fűszeres chipotle mártást. Egyszerűen összeállnak és olyan finomak!

Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos  halfbakedharvest.com

Tudom, hogy a Taco kedd a „dolog”, de a gondolatom az, hogy ma tacók vannak előkészítő holnapra! Ráadásul csak gondoltam, hogy szórakoztató és finom hétfői receptek lesznek … és azok is!

Már régóta szeretném elkészíteni és megosztani ezeket a tacókat. De szerettem volna várni április végéig a Cinco de Mayo előkészületében. Mindannyian tudjuk, hogy szeretem a jó nyaralást, de a Cinco de Mayo mindig olyan szórakoztató, nyomástalan nap, ahol ürügye van arra, hogy hétvégén margaritákat és tacókat készítsen.

Erre senki sem panaszkodhat.

Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos  halfbakedharvest.com

Az ihlet?

Eredetileg nagyon szerettem volna birriát készíteni, mexikói pörköltet, amely hagyományosan kecskehúsból készül, de néha marhahúsból. Az ételt általában különleges alkalmakra szolgálják fel, például esküvőkre és ünnepekre. A húst pácoljuk és lassan főzzük ecetből, szárított chiléből, gyógynövényekből és fűszerekből készült adobo szószban. Ezért hihetetlenül gyengéd és ízes hús.

A pörköltet gyakran kukoricatortillákkal szolgálják fel, vagy tacóként sütik. A sajtos birria tacók már jó egy éve szerepelnek a „to make” listámon, ezért elhatároztam, hogy végre megvalósítom őket.

Mivel nehezebben találok meg néhány szárított chilit, végül kissé adaptáltam a receptet. Létrehoztam a sajtos birria tacók változatát. Hasonlóak, de különböznek, és olyan finom.

Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos  halfbakedharvest.com

Itt vannak a részletek – először párold meg a húst

Kezdje a marhahússal. Én marhapofát használtam, de keverhetett bele néhány rövid bordát is, ami még finomabb lenne, de csak egy érintéssel drágább.

Megkenjük a húst, majd elkészítjük a mártást. A szósz ennek a receptnek a szíve és lelke. Sok chipotle paprikát használok adobóban, néhány ancho chile port és más fűszereket, plusz fokhagymát, hagymát, babérlevelet és almaecetet. Az ecet is elengedhetetlen, ezért ne hagyja ki. A szószt a húsra öntik. Ezután hozzáadok egy fahéjat, és lassan főzöm a húst a sütőben, amíg nagyon puha nem lesz. Használhatja a lassú tűzhelyet vagy azonnali edényt is!

Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos  halfbakedharvest.com

Készítsd el a tacókat!

Ha a hús megfőtt, ideje a tacóknak! Szaggassa tehát a húst, és gyűjtse össze az összes öntetét. Klasszikusnak tartottam a korianderrel és a jalapeñóval, ráadásul a kedvencemmel avokádó crema.

Ezután vegye be a mártást, és öntse egy sekély tálba. A zsírnak le kell ülnie a mártás tetejére, pontosan ezt szeretné. A tortillákat a mártásba mártja, és ezzel a zsírral egyidejűleg bekerül a tortilla. Ezután serpenyőben sütjük a tortillákat a hússal és a sajttal. A tortilla főzése a mártással lehetővé teszi számukra, hogy hihetetlen ízt nyerjenek, és kissé ropogóssá váljanak a szélén, a taco tetején olvadó sült sajttal.

Azt. Is. Így. Jó.

Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos  halfbakedharvest.com

Töltsön fel minden takót tetszés szerint. Nehezen megyek a korianderre és a mészre. Ezután mártsa a tacóit az extra szószba. Valójában arról a szószról szól … nos, és a sajtról. A finomon túl.

Ha egy lépéssel tovább akarná tenni az önteteket, ajánlanám a ananász salsa vagy mangó salsa. De mindnyájan ismersz, szeretem a jó gyümölcsös salsát. Ja, és talán adj hozzá egy szép margaritát is. Ez a fűszeres mangó marg személyes kedvencem.

Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos  halfbakedharvest.com

Más taco éjszakai recepteket keres? Íme néhány kedvencem:

Házi sajtos Gordita Crunch Tacos

Egészségesebb házi Crunchwrap Supreme

Gomba Al Pastor Tacos fokhagymás lime speciális mártással

Végül, ha ezeket a Ropogós Párolt Chipotle Marhahús Tacókat készíti, mindenképpen hagyjon megjegyzést és / vagy adjon értékelést ennek a receptnek! Mindenekelőtt szeretem hallani tőletek, és mindig mindent megteszek, hogy válaszoljak minden egyes megjegyzésre. És persze, ha mégis elkészíted ezt a receptet, ne felejts el címkézni Instagram! A kedvenc receptek fotóinak átnézése mindnyájan!

Ropogós párolt chipotle marhahús Tacos  halfbakedharvest.com