Rutin- és influenzaimmunizációs szolgáltatások a COVID-19 pandémia alatt: ideiglenes útmutatás

Avatar admin | 2021.01.31. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

Több mint 114 millió gyermek veszélyeztetett a kanyaró oltások hiányára, ahogy a COVID-19 túlfeszül

ATLANTA / GENEVA / NEW YORK, 2020. április 14 .: Mivel a COVID-19 továbbra is világszerte terjed, 38 országban több mint 114 millió gyermek hiányolhatja az életmentő kanyaró elleni oltást. A kanyaró elleni immunizációs kampányok 23 országban már elmaradtak; többet elhalasztanak.

Ebben a kihívásokkal teli időszakban a kanyaró és rubeola kezdeményezés (M&RI) szolidaritást fejez ki a családokkal, a kormányokkal, a sürgősségi segítségnyújtókkal, a partnerekkel, a Gavi-val, az Oltószövetséggel, a Globális Polio Felszámolási Kezdeményezéssel (GPEI) és más, a világ fókuszában lévő globális immunizációs és egészségügyi partnerekkel. és harcolni kell a COVID-19 fenyegetése ellen. A világszerte elsöprő világjárvány összehangolt erőfeszítéseket és erőforrások elkötelezettségét igényli annak biztosítása érdekében, hogy munkatársaink és frontális egészségügyi dolgozóink világszerte védve legyenek, mivel szembesülnek és reagálnak erre az új veszélyre. Ugyanakkor támogatnunk kell az alapvető immunizálási szolgáltatások védelmének erőfeszítéseit most és a jövőben is.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) új ideiglenes határozatot adott ki iránymutatások – amelyeket az immunizálással foglalkozó stratégiai tanácsadó csoport (SAGE) hagyott jóvá -, hogy segítsék az országokat az immunizációs tevékenységek fenntartásában a COVID-19 járvány idején.pdf ikonra Az irányelvek azt javasolják, hogy a kormányok ideiglenesen szüneteltessék a megelőző immunizációs kampányokat, ha nincs aktív vakcina által megelőzhető betegség kitörése. Az M&RI partnerek, köztük az Amerikai Vöröskereszt, az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központjai, az UNICEF, az ENSZ Alapítvány és a WHO, határozottan egyetértenek ezekkel az ajánlásokkal. Arra kérjük az országokat, hogy folytassák a rutinszerű immunizálási szolgáltatásokat, miközben biztosítják a közösségek és az egészségügyi dolgozók biztonságát. Az ajánlások arra is felkérik a kormányokat, hogy végezzenek gondos kockázat-haszon elemzést annak eldöntésekor, hogy késleltetik-e a vakcinázási kampányokat a kitörésekre reagálva, a halasztás lehetőségével, ha a COVID-19 terjedésének kockázata elfogadhatatlanul magas.

Ha a COVID-19 elterjedése miatt nehéz választani az oltás szüneteltetésére, akkor sürgetjük a vezetőket, hogy fokozzák az oltatlan gyermekek felkutatására irányuló erőfeszítéseket, hogy a legkiszolgáltatottabb populációkat mihamarabb kanyaró-oltással biztosítsák, amint erre lehetőség nyílik. . Bár tudjuk, hogy a COVID-19 fenyegetése alatt és túl is sok követelményt fognak támasztani az egészségügyi rendszerekkel és a fronton dolgozókkal szemben, minden immunizációs szolgáltatás, ideértve a kanyaró elleni oltást is, elengedhetetlen az élet megmentéséhez, amelyet egyébként elveszítenének az oltásokkal megelőzhető betegségek.

Az M&RI támogatja a közösségek és az egészségügyi dolgozók védelmét a COVID-19-től a tömeges kampányok szüneteltetésével, ahol a betegség kockázata magas. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a gyerekek végleg kimaradnak. Sürgős erőfeszítéseket kell tenni helyi, nemzeti, regionális és globális szinten annak érdekében, hogy felkészüljenek a kanyaró vírus által kihasználandó immunitásbeli hiányosságok megszüntetésére azáltal, hogy oltóanyagok állnak rendelkezésre, és hogy a lehető leggyorsabban eljussanak a gyermekekhez és a veszélyeztetett lakossághoz, hogy biztonságban legyenek.

Annak ellenére, hogy több mint 50 éve biztonságos és hatékony vakcinával rendelkeznek, a kanyaró esetek az elmúlt években megnőttek, és 2018-ban több mint 140 000 ember életét követelték, főleg gyermekek és csecsemők – mindez megelőzhető volt. E már amúgy is veszélyes háttér előtt 23 országban a kanyaró megelőző oltási kampányait szüneteltették vagy elhalasztották a COVID-19 további elterjedésének megakadályozása érdekében. Azok a kampányok, amelyek várhatóan 2020-ban később, további 15 országban zajlanak, nem valósulhatnak meg. Összesen 38 országban több mint 114 millió gyermeket érinthet a tervezett immunizálási tevékenység felfüggesztése, akik közül sokan kanyarójárványokkal rendelkező régiókban élnek. Ez a megdöbbentő szám nem tartalmazza azon csecsemők számát, akiket nem lehet beoltani a COVID-19 rutin immunizálási szolgáltatásokra gyakorolt ​​hatása miatt. A 12 hónaposnál fiatalabb gyermekek nagyobb valószínűséggel halnak meg a kanyaró szövődményei miatt, és ha a kanyaró vírus keringését nem állítják le, akkor a kanyarónak való kitettség kockázata naponta növekszik.

Az M&RI az egész világon üdvözli az egészségügyi és sürgősségi dolgozók hősiességét, és elismerjük, hogy létfontosságú szerepet játszanak az egyértelmű, megbízható információk, valamint a megelőző és támogató ellátás terén a közösségükön belül. Az egészségügyi dolgozókat be kell fektetni, meg kell védeni a fertőzésektől, és fel kell hatalmazni őket a fenntartható és működő elsődleges egészségügyi rendszerek részeként. Ők az első védelmi vonal a globális járványok ellen. Ismerjük a szülők és gondozók szerepét gyermekeik oltásának biztosításában és a fizikai távolságtartási ajánlások betartásában a nemzeti útmutatásoknak megfelelően. Végül felhívjuk az országokat és a helyi vezetőket, hogy hajtsanak végre hatékony kommunikációs stratégiákat a közösségek bevonása érdekében, biztosítsák az oltások iránti kereslet és kínálat erősségét, és segítsenek minden gyermek egészséges életében, különösen ebben a kihívásokkal teli időben.

Az M&RI-ről:

A kanyaró és rubeola kezdeményezés egy globális partnerség, amelyet az Amerikai Vöröskereszt, a Betegségellenőrzési és Védelmi Központok, az Egyesült Nemzetek Alapítványa, az UNICEF és az Egészségügyi Világszervezet alapított, és amely elkötelezett a kanyaró, rubeola nélküli világ elérése és fenntartása mellett. és veleszületett rubeola szindróma. A 2001-ben alapított kezdeményezés több mint 2,9 milliárd gyermek beoltását és több mint 21 millió élet megmentését segítette az oltások lefedettségének növelésével, a betegségre adott válasz javításával, a monitorozással és az értékeléssel, valamint a közvélemény bizalmának és az immunizálás iránti igény növelésével. A Kezdeményezés szorosan együttműködik Gavi-val, az Oltószövetséggel e célok elérése érdekében.

Több információ

További részletek:

Priyanka Khanna, M&RI kommunikációs szakember, pkhanna@unicef.org


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok