Sárgarépa Kosambari recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.01. 4 Views 0 Likes 0 Ratings

4 Views 0 Ratings Rate it

A Kosambari egy friss indiai saláta hüvelyesekkel, remek előételként vagy snackként. Különlegessé teszi ezt a salátát a használt zöldség keveréke, valamint a curry levelekből és a mustárból készült fűszerezés. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan lehet kosambarit készíteni reszelt sárgarépával, uborkával, mangóval és aprított kókuszdióval.

A hagyományos kozambáriban használt impulzusok osztott bengáli gramm. Ezeknek a lencséknek sok neve van. Régiójától függően megtalálhatja őket a helyi élelmiszerboltban:

  • osztott bengáli gramm

  • vékony sárga lencse

  • split moong dal

  • hasított mung bab

  • hasított zöld gramm

  • mung dal

Nagyon apró sárga (vagy zöld) hasított lencsére hasonlítanak. Ha nem találja őket, választhatja a babcsírát is.

A klasszikus kosambari recept szerint ezeket a lencséket néhány órán át hagyja áztatni, majd további főzés nélkül megeszi. Kipróbáltuk ezt a technikát, de inkább pirítjuk a lencsét. Magyarázzuk el, miért döntöttünk a klasszikus recept ilyen megváltoztatása mellett.

Első ok: aroma. Minden impulzus tartalmaz egy úgynevezett vegyületet szaponin. Ha valaha is evett nyers babot vagy lencsét, és úgy gondolta, hogy azok íze egy kicsit olyan, mint a szappan, akkor szappanint kell köszönnie. A babot alaposan leöblítve minimalizálhatja ezt az ízt, de végül csak a főzés fogja megszabadulni tőle.

Második ok: élelmiszer-biztonság. A nyers hüvelyesek fogyasztása negatív egészségügyi hatásokkal járhat az úgynevezett vegyületnek köszönhetően lectin[1]. Ráadásul nem feltételezhetjük, hogy a babmárka mindenféle organikus és mérgező vegyi anyagok felhasználása nélkül előállított.

Hogy boldog, elégedett és biztonságos maradj, úgy döntöttünk, hogy megpirítjuk a lencsét éppen annyi, hogy főzzenek, de mégis ropogósak legyenek. Az itt használt lencse nagyon kicsi, így 3 perc főzés elég volt.

Összességében a sárgarépa kosambari egy kellemes és frissítő saláta, amelyet más indiai ételek előételének szolgálhat fel. Az áztatás kizárva kevesebb, mint 10 percet vesz igénybe összerakni.


Source link


4 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok