Süss magadnak halszendvicset

Avatar admin | 2021.07.29. 1 View 0 Likes 0 Ratings

1 View 0 Ratings Rate it

Emlékszem, hogy apámra pillantottam a McDonald’s sajtburgerem fölött, miközben kibontotta a halványkék viaszpapírt, és átölelt egy Filet-O-Fish-t. Azóta etette ezeket a szendvicseket, mióta a hetvenes években a Fülöp-szigetekről bevándorolt, mert szavai szerint „olcsó tenger gyümölcsei”-ez egy ritka ellenpontja az amerikai gyorséttermi táj szokásos marha- és csirkehúsának. A többi franchise -t összeegyeztethetetlennek találta panírozott és sült kínálatával, és a Filet kétségtelenül klasszikus volt.

Manapság a szendvics még mindig szerepel az étlapon, és erős kartondobozban kerül forgalomba, amely jobban illik papírzacskóba rakáshoz. És sarkantyú a teljesen új generáció sült halas szendvicsek, a Popeyestől az LA’s Little Fish -ig. Talán a sült csirkehúsos szendvicsháború kóbor mellékhatása, de a sült hal megérdemli saját zászlóvivőjét.

A Filet-O-Fish egy egyszerű sando: zsemle, tartármártás, panírozott fehér hal és amerikai sajt (a McDonald’s fél szeletet használ a kompakt szendvicshez, de én az aranyért a teljes szeletet). Ha kéznél van az összes alapvető hozzávaló, kevesebb, mint egy óra alatt képes lesz négy ételt összeütni. Ezenkívül a pogácsákat gyors ütemben lefagyaszthatja, és sütheti őket későbbi szendvicsekhez. Az egyetlen kihívás az út mentén a kotrási és sütési folyamat, amely kezelhető, ha rendezett marad.

Halszendvics

Először készítse el a tartármártást. Ízlés szerint előnyös, ha pár percet lóg. És ha van még néhány perced, akkor a medvehagymát áztasd vízbe 10 percre, és keverés előtt ürítsd le, hogy csökkentse a harapást. Én kapros savanyúságot használtam, de ízlés szerint, kapribogyóval vagy tetszőleges apróra vágott savanyúsággal készítheted el a mártást.

Használjon briós zsemlét, ha megtalálhatja őket, vagy burgonya zsemlét a puha, ropogós textúrájához. Hozzáadtam egy lépést, hogy vajban megpirítsuk a vágott oldalukat, hogy csökkentsük az áztatás esélyét. Ami a sajtot illeti, a cheddar rajongója vagyok, de nem olvad olyan jól, mint egy Kraft amerikai sajtos szelet. Ami a halakat illeti, válasszon bármilyen pelyhes fehér halat, amelyek vastagsága legalább fél hüvelyk, például tőkehal, pollock, foltos tőkehal, laposhal, szürke tőkehal vagy talp. Az előre fagyasztott filék tökéletesen működnek, csak ha teljesen kiolvasztják, mielőtt elkezdené. A kotróhoz hozzáadtam az Old Bay Seasoning -t és a kurkumát, mert az eredeti recept tartalmaz paprikát és kurkuma! Az Old Bay-i zellermag egy kis dimenziót hoz az egyes harapásokhoz.


Forrás


1 View 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok