Szárnyas hangya irtása házilag ügyesen

Avatar Gadam | 2022.10.05. 338 Views 0 Likes 0 Ratings

338 Views 0 Ratings Rate it

szárnyas hangya irtása házilag

Sokunknak áll égnek a haja a szárnyas hangyáktól. Én is így vagyok ezzel, ezért kutatni kezdtem a neten a legjobb szárnyas hangya irtási megoldásokra, amelyek házilag elérhetők. Ezeket találtam.

Szárnyas hangya irtás házilag

Az olyan természetes megoldások, mint a szódabikarbóna, a fahéj, a citrom és az ecet, csak átmenetileg segíthetnek a hangyaprobléma megoldásában, és nem biztos, hogy megszüntetik a teljes fertőzést. Ezeknek a megoldásoknak a hatékonysága az elhelyezésüktől függ, ezért előnyös, ha ismeretekkel rendelkezünk a hangyákról és szokásaikról. A bóraxot tartalmazó természetes hangyaelriasztó szerek beválhatnak, de a keverék ártalmas lehet a gyerekekre és a háziállatokra. Egyes természetes hangyairtó szerek, például a kréta valójában egyáltalán nem működnek. Lehet, hogy nagyon rövid időre elriasztják a hangyákat, de a hangyák elég okosak ahhoz, hogy megtalálják a módját, hogyan kerüljék meg.

Szárnyas hangya irtás házilag mítosz 1: Szódabikarbóna.

hangyariasztó házilag.I.

A porcukorral kevert szódabikarbóna erős hangyaűző lehet. Ha ezt az elriasztószert szeretnéd elkészíteni, keverd össze az egyes összetevőket egyenlő részét egy tálban, és helyezd a tálat vagy szórd a keveréket a padlóra, a pultra vagy az ablakpárkányra. A porcukor vonzza majd a hangyákat a keverékhez, és mivel a szódabikarbónához hasonló megjelenésű és állagú, a hangyák nem fogják tudni megkülönböztetni.

Működik?

Ez a módszer valóban megöli a hangyákat, ha a fészek közelében helyezed el. Mert miután lenyelik, a szódabikarbóna összekeveredik a hangyák gyomrában lévő savval, és perceken belül a hangyák kiszáradnak és elpusztulnak. A kulcs a módszer működéséhez és a teljes fertőzés megszüntetéséhez az, hogy a hangyának vissza kell juttatniuk az ételt a kolóniába, mielőtt az megöli őket, és a királynőnek is meg kell ennie azt. Ez ellenben nem mindig történik meg.

Szárnyas hangya irtás házilag mítosz 2: Bórax.

A háztartási tisztítószerként használatos bóraxot természetes hangyariasztó módszerként is lehet használni. Ezt a keveréket cukorral, zselével vagy sziruppal kombinálva a lakás azon területein lehet elhelyezni, ahol a hangyák a leggyakrabban fordulnak elő, vagy a lakáson kívül az udvaron vagy a hangyabolyok közelében.

Működik?

A bórax lassan ható méreg, amely megtámadja a hangya emésztőrendszerét, és ezután halált okozhat. Ez azonban néhány napig is eltarthat, és csak akkor hatékony, ha a bóraxot visszaviszik a hangyakolóniába, és továbbadják a nagyobb populációnak, és ami még fontosabb, a kolónia királynőjének.

Szárnyas hangya irtás házilag mítosz 3: A kréta.

hangyariasztó házilag.II. Kréta.

A hangyák elleni közös házi gyógymód az, hogy egy darab krétával határt húzunk a hangyák közös bejárati pontjai köré. Sokan úgy gondolják, hogy ez azért működik, mert a hangyák nem lépik át a krétavonalat, mert meg akarják őrizni az illatnyomot.

Ez azonban tévedés! Bár rövid időre megzavarhatja a hangyák szagnyomát, a hangyák hamarosan más módot találnak arra, hogy folytassák a táplálékvadászatot.

Szárnyas hangya irtás házilag mítosz 4: A fahéj.

hangyariasztó házilag.III. Fahéj.

A fahéjat gyakran tekintik hatékony barkács hangyairtási lehetőségnek. Úgy tartják, hogy a fahéj természetes repellensként működik, mivel a hangyák nem bírják elviselni a szagát. Továbbá, ha egy hangya belélegzi a fahéjat, megfulladhat és elpusztulhat. Az őrölt fahéjat a hangyák útjába lehet szórni, hogy azok belélegezhessék. Egy vattapamacsot is áztathatsz fahéj illóolaj és víz oldatába, majd áttörölheted vele a hangyák gyakori gócpontjait, például az ajtókat és az ablakokat.

Működik?

Bizonyos mértékig működhet. Az International Journal of Scientific and Research Publications című folyóiratban megjelent tanulmány kimutatta, hogy a fahéj illóolajával el lehet űzni a hangyákat. Ennek a házilag készített hangyairtó megoldásnak a hatékonysága a fahéjolaj koncentrációjától, valamint az elhelyezéstől függ. Ahhoz, hogy ez az otthoni gyógymód működjön, magas koncentrációjú fahéjolajat kell használni, és azt azokon a közös területeken kell elhelyezni, ahol a hangyák bejutnak a lakásba.

Szárnyas hangya irtás házilag mítosz 5: A citrom.

hangyariasztó házilag. Citrom.

A citrom egy másik ismert házi szer a hangyák ellen. A gondolat az, hogy a citromlé savas tulajdonsága elrejti a hangyák szagnyomát, és ezáltal elriasztja őket. Ehhez a házilag gyártott hangyairtási lehetőséghez ajánlott egy rész citromlevet három rész vízzel összekeverni, és minden célra használható spray-ként használni. A házi készítésű repellert az ajtókeretek, ablakpárkányok és a hangyák egyéb gyakori belépési pontjai köré permetezd.

És ez jól működik a hangyák ellen?

Nem igazán. Bár a citromlé sikeres házi gyógymódnak tűnhet a hangyák ellen, ez nem egy biztos megoldás. Igen, rövid időre elriaszthatja őket, de hosszú távon alig van hatása.

Szárnyas hangya irtás házilag mítosz 6: Ecet.

Az ecet gyakran gyakori házi szer a rovarok ellen, és ez alól a hangyák sem kivételek. Az ecet házi hangyaspray-ként való használatához tölts meg egy szórófejes flakont ecet és víz 50/50 arányú oldatával. Fújd az oldatot közvetlenül a hangyákra, majd nedves papírtörlővel töröld tisztára a területet. Ezt a házi hangyaspray-t alkalmazhatod hangyabolyokra és olyan helyekre is, ahol élelmiszert tartasz, például szekrényekre, ablakpárkányokra, ajtókra és munkafelületekre.

Az ecet működik a hangyák elleni védekezésben?

Csak rövid ideig. Azt feltételezik, hogy az ecet aromája eltakarja a hangya szagnyomát, és megakadályozza, hogy táplálékot találjon. Ha azonban az oldat elpárolgott, már nem lesz hatékony barkács hangyairtó módszer. Bár segíthet megakadályozni, hogy a hangyák egyáltalán élelmet találjanak, de a már otthonában lévő fertőzésre alig vagy egyáltalán nem lesz hatása.

Hogyan riaszd el akkor végérvényesen a szárnyas hangyákat?

A hangyáktól a legjobban a helyes megelőzési technikák alkalmazásával szabadulhatsz meg. A hangya megelőzési technikák nagyszerű barkácsmegoldást jelentenek, mivel segítenek abban, hogy a lakás kevésbé legyen vonzó a hangyák számára, és csökkentik a fertőzés kialakulásának lehetőségét.

  • Takaríts el minden kiömlött ételt és folyadékot.
  • Rendszeresen söpörd fel a padlót, hogy megszabadulj a morzsáktól és egyéb ételmaradékoktól.
  • Tárold az élelmiszereket légmentesen záródó edényekben.
  • Zárj el minden bejutási pontot, tömítsd el a repedéseket és réseket az ingatlan körül.

 

Forrás: Natural ant repellents: DIY ant control | Western Exterminator


338 Views 0 Ratings Rate it