Lenyűgöző szempillanövesztő házilag

Avatar Gadam | 2022.08.05. 223 Views 0 Likes 0 Ratings

223 Views 0 Ratings Rate it

szempillanövesztő házilag

Készen állsz rá, hogy magad is kipróbáld a házi szempillanövesztő megoldásokat? Olvasd el a bemutatót Magno szakértői tanácsaival.

Szempillanövesztő házilag

Amikre szükséged lesz:

  • Egyedi szempillák, például HOUSE OF LASH She Doesn’t Need No Much Individual Lashes
  • Szempillaragasztó („A fekete színű a legjobb sminkkel vagy vastagabb szempillasor létrehozásához, míg a fehér színű világosra szárad, ami a természetes megjelenéshez a legjobb” – Magno szerint.)
  • Egy applikátor, például egy csipesz.
  • Nem vízálló szempillaspirál, például a TOO FACED COSMETICS.

Mik a házi szempillanövesztő készítésének lépései:

#1. Fertőtlenítés

„A fertőzések kockázatának csökkentése érdekében moss kezet szappannal és vízzel, mielőtt az arcodhoz érnél” – mondja Magno. Ugyanígy járjon el minden eszközzel, amit használ, például a csipesszel.

#2. Ellenőrizd az utasításokat

A konkrét lépések márkánként változhatnak. „Mindig a legjobb, ha követjük az utasításaikat a megfelelő alkalmazáshoz és használathoz” – jegyzi meg Magno.

#3. Tervezd meg az elhelyezést

„Térképezd fel, hova szeretnéd elhelyezni a szempillanövesztőt” – tanácsolja Magno. „Attól függően, hogy milyen megjelenésre törekszel, a műszempillákat a szempillasor alatt vagy a szempillasor felett is alkalmazhatod” – magyarázza. Ne feledd azt sem, hogy az egyes szempillák különböző hosszúságúak, ezért a szempillákat úgy helyezd el, hogy az kiemelje a szemformát (azaz a hosszabb szempillákat középre, a rövidebbeket pedig a sarkokba).

#4. Készítsd elő a ragasztót

Vedd fel a szempillát az applikátoroddal, és vigyél fel egy vékony réteg ragasztót (mi a BEAUTYGARDE Eyelash Glue For False Lashes-t szeretjük) a végére, akár egy vattapamacs segítségével, akár úgy, hogy egy kis cseppet teszel egy tiszta felületre, és belemártod a tövet. „Ügyelj arra, hogy ne mártogasd túl, mert ez vastagabb ragasztófelületet eredményezhet, ami hosszabb ideig tart megszáradni, és jobban látszódhat a falsie felhelyezésekor” – tanácsolja Magno. Ezután „várj 10-15 másodpercet, vagy amíg a ragasztó ragadós lesz, majd legyezd a szempillákat, hogy gyorsítsd a száradási folyamatot”.

#5. Vidd fel az első szempillákat

Légy megfontolt a felhelyezésben: „Kezdjed azzal, hogy belenézel a tükörbe, és óvatosan felhelyezed az első szempillát a szemhéjad közepére, a szempillavonalat érintve, kissé nyitott szemmel, hogy lásd a felső szempillavonalat. Miután elhelyezted az első falsie-t, fogd a csipeszed, és keféld egymás felé a természetes szempilláidat, hogy segítsd összemosni őket” – mondja Magno. Ezt kövesse a középső szempillákkal a másik szemeden, így mindkét „horgonyzó” szempillát elhelyezted.

#6. Adj hozzá még több szempillát

Folytasd a szempillák fölhelyezését a szempillák belső és külső sarkaiban, amíg el nem éred a kívánt megjelenést. Ha menet közben hibázol (ami szinte biztos, hogy bekövetkezik, különösen, ha ez az első alkalom), sminklemosóval vagy szempillaeltávolítóval eltávolíthatod a szempillát és a maradék ragasztót.

#7. Az utolsó simítások

Amint a ragasztó megszárad – ami jó 10-15 percet vesz igénybe, ne siettesd! -, készen állsz a sminkelésre. „Az összemosás és a biztonságos elhelyezés érdekében csipeszt használhatsz, az ujjaidat vagy egy szempillagöndörítőt, hogy finoman összenyomd a mű- és a természetes szempillákat” – mondja Magno. „Ezután vigyél fel szempillaspirált az új szempillákra, és fekete szemceruzával rejts el a felesleges ragasztót, ha van.”

Videós útmutató szempillanövesztőhöz

Hogyan távolítsd el a szempillanövesztőt?

Az új, hosszú szempillák akár néhány napig is kitarthatnak, alapvető ápolással (gyengéden tisztítsd őket, ne nyúlkálj hozzájuk.). Valószínűleg természetes módon kezdenek majd lehullani, de amikor levennéd őket, fontos, hogy ezt megfelelően tedd.

Két szó: Ne húzd! A saját szempilláidat is kitépheted velük együtt!

„Ha azt tervezed, hogy újra felhasználod a szempillákat, akkor olajmentes sminklemosót érdemes használni” – mondja Magno. (Ha azonban nem szándékozol újra felhasználni őket, akkor az olajos sminklemosó hatékonyabb – mondja a szempilla szakértő.).

Egyszerűen itassunk át egy vattakorongot az eltávolítóval, és finoman dörzsöljük be, amíg az összes műszempillát el nem távolítjuk. Ha szempillaragasztó maradványok maradnak, továbbra is óvatosan töröld le sminklemosóval. A szempillák újrafölhasználásához alaposan tisztítsd meg sminklemosóval és izopropil-alkohollal, majd tedd vissza az eredeti csomagolásukba.

 

Szakmaforrás: DIY Eyelash Extensions Using Individual False Lashes | IPSY


223 Views 0 Ratings Rate it