Zseniális terasz ponyva házilag

Avatar Gadam | 2022.11.17. 862 Views 0 Likes 1 On 1 Rating

862 Views 1 On 1 Rating Rate it

terasz ponyva házilag

A terasz ponyva készítése házilag is lehetséges. Mutatunk egy masszív, vízálló ponyvakészítési megoldást, amit egy vérprofi alkalmaz.

Vízálló terasz ponyva készítés házilag

A házi ponyva elkészítéséhez elhasznált lepedőt használ alapul. Nézd meg a videót, vagy olvass tovább.

  1. Először találj egy vödröt, ami elég nagy ahhoz, hogy ellepje a lepedőt. A terasz ponyva esetén érdemes világos lepedőt választani. És Egy másik vödröt is szerezz, ami szélesebb. Ebben fogod összegyúrni a lepedőt tökéletes terasz ponyvává a későbbiekben.
  2. Vegyél egy 100%-os szilikont, valamint denaturált szeszt, de higitót is használhatsz.
  3. Ahhoz, hogy biztonságos legyen az elkészítési folyamat, szemeteszsákot használj, amivel kibéleled a vödröt. A biztonság kedvéért teszteld a szemeteszsák anyagát. Önts a sarkára a higitóból vagy a denaturált szeszből, és ellenőrizd, hogy minden rendben van -e. Nem olvasztja -e meg például a szemeteszsák anyagát.
  4. A vödröt kibéleled a megfelelő szemeteszsákkal, majd beleöntöd a 1.5 L higitót vagy a denaturált szeszt.
  5. Jöhet a 100% szilikon. Ebből nem kell a drágát megvenned, nem lesz tőle jobb a házilag készített ponyvád. A higitó/denaturált szesz és szilikon arány 5:1-hez legyen. A 1.5 Liter higitóhoz így 0.3 Liter szilikont adagolj a vödörbe.
  6. Össze kell dolgozni az anyagot. Használj kémiai kesztyűt a folyamathoz. Emeld át a szemeteszsákot óvatosan egy szélesebb, vödörbe, tálba.
  7. Miután ezzel megvagy, tedd bele a lepedőt, és kösd össze a tetején a szemeteszsákot. Majd két kézzel, óvatosan, ügyesen forgasd és dolgozd meg a kupacot, hogy a lepedő minden pontját érje a létrehozott oldatod.
  8. Végül szárítókötél segítségével szárítsd 24 órán át a kiterített lepedőt.

 

Forrás: https://youtu.be/z_R0gEDZhAI


862 Views 1 On 1 Rating Rate it