7 mesteri természetes ételfesték házilag

Avatar Gadam | 2022.12.26. 1220 Views 0 Likes 5 On 1 Rating

1220 Views 5 On 1 Rating Rate it

természetes éteLfesték házilag

Íme 7 különleges természetes ételfesték recept, amit házilag készíthetsz el kimondottan könnyedén. Hozzávalók és elkészítési módszerek külön-külön színenként kiválogatva.

Rózsaszín természetes ételfesték házilag

Adjunk hozzá 1-2 teáskanál epret minden 1 csésze királyi cukormázhoz. A port feloldhatod 1-2 evőkanál vízben, mielőtt hozzáadná, ha minimalizálni szeretnéd a csomósodás veszélyét.

Piros természetes ételfesték házilag

Adjunk hozzá 1-2 teáskanál répaport minden 1 csésze királyi cukormázhoz. Oldd fel a port 1-2 evőkanál vízben, mielőtt hozzáadnád, ha minimalizálni szeretnéd a csomósodás veszélyét.

Narancsos természetes ételfesték házilag

Adjunk hozzá 1-2 teáskanál sárgarépaport minden 1 csésze királyi cukormázhoz. Oldjad fel a port 1-2 evőkanál vízben, mielőtt hozzáadnád, ha minimalizálni szeretnéd a csomósodás veszélyét.

Sárga természetes ételfesték házilag

Forralj fel 1 csésze vizet és kb. 1 kis csipet sáfrányszálat közepes lángon. Vedd le a keveréket a tűzről, és hagyd 15 percig ázni. Szűrd le, majd tedd vissza a keveréket a fazékba. Csökkentsd 3-4 evőkanálnyira a mennyiségét, majd tedd át egy kis üvegbe, hogy teljesen kihűljön. Adj hozzá 1/2-1 teáskanál sárga színt minden 1 csésze királyi cukormázhoz.

Zöld természetes ételfesték házilag

Adjunk hozzá 1-2 teáskanál matchát minden 1 csésze királyi cukormázhoz. Ha szeretnéd, a port feloldhatod 1-2 evőkanál vízben, mielőtt hozzáadnád.

KéK természetes ételfesték házilag

Egy kis lábasban keverj össze 2 csésze aprított vöröskáposztát és 1.5 csésze vizet. Közepes lángon forraljuk fel a keveréket. Vedd le a keveréket a tűzről, és hagyd 15 percig ázni. Szűrd le, majd tedd vissza a keveréket a fazékba. Csökkentsd 3-4 evőkanálnyira, majd keverj bele egy kis csipetnyi szódabikarbónát – ettől a színe lilából kékre változik! Tedd át egy üvegbe, hogy teljesen kihűljön. Adj hozzá 1/2-1 teáskanál kék színt minden 1 csésze királyi cukormázhoz.

LiLa természetes ételfesték házilag

Keverjünk össze 2 csésze áfonyát és 1/4 csésze vizet egy kis edényben. Közepes lángon forraljuk fel a keveréket. Addig pároljuk, amíg a bogyók szétpukkadnak és elkezdenek szétesni. Pépesítsük a bogyókat krumplinyomóval, majd szűrd le a folyadékot, és dobd ki a szilárd anyagot. Tedd vissza a levet a fazékba, és forraljuk vissza. Csökkentsd 1/4 Csészényire, majd tedd át egy üvegbe, hogy teljesen kihűljön. Adj 1/2-1 teáskanál lila színt 1 csésze királyi cukormázhoz.

Forrás: How to Make Natural Food Coloring – DIY Food Dyes Tutorial (food52.com)


1220 Views 5 On 1 Rating Rate it