Tippek az időbélyeggel ellátott tartalmakhoz és bejegyzésekhez

Avatar admin | 2021.03.17. 5 Views 0 Likes 0 Ratings

5 Views 0 Ratings Rate it

15 éve blogolok, de soha nem gondoltam sokat a blogtartalom időbélyegzésének legjobb módjára.

Aztán elkezdtem egy könyvet írni Trust Signals: Az új PR, amely szinte napi online kutatást igényelt. A tapasztalat olyan emberré változtatott, akinek meglepően szenvedélyes véleménye volt az időbélyegzésről.

Hol van a friss cucc?

Amikor elmegyek a szupermarketbe, inkább a perifériákat vásárolom, nem pedig a belső folyosókat. Ennek oka, hogy az élelmiszerboltok általában hasonlóan vannak kialakítva, a friss falak – hús, hal, termékek, tejtermékek – a külső falakat foglalják el. Az áruház központjába megyek, ha olyan konzerveket akarok, amelyek fenntartják a családom egy zombi apokalipszis után.

A könyvkutatás során azonban rájöttem, hogy ilyen elkülönítési szabvány nem létezik a legtöbb blogtartalom között – márkák vagy kiadók számára. Amikor egy témáról többet akarok megtudni, véletlenszerűen találkozom a következőkkel:

  • Időbélyegzett bejegyzések, amelyek időben tájékoztatást nyújtanak
  • Időbélyegzett bejegyzések frissítésekkel a frissesség biztosítása érdekében
  • Időbélyegzett bejegyzések, amelyek időtálló információkat kínálnak
  • Dátum nélküli bejegyzések, amelyek időben vagy időtálló információkat kínálnak
  • Időbélyegzett bejegyzések, amelyek elavult információkat kínálnak
  • Dátum nélküli bejegyzések, amelyek elavult információkat kínálnak

Az ilyen bejegyzések összehasonlító hasznossága szorosan illeszkedik az általam felsorolt ​​sorrendbe. Nézzük meg részletesebben az egyes kategóriákat, hogy megértsük, miért.

1. Időbélyegzett bejegyzések, időszerű információkkal

Ez az arany színvonal. Ha a bejegyzésed 2020-as vagy 2019-es időbélyeggel rendelkezik, akkor tudom, hogy friss tartalomról van szó.


Az egyetlen hátrány, hogy a friss időbélyeg nem sokat mond nekem a saját kutatási normáiról. Néha olyan linkeket találok a 2012-es “legújabb tanulmányokhoz”, amelyek már túl vannak hasznukon (még ismert publikációk is bűnösek ebben). Örömmel tapasztaltam, hogy amikor a Forbes tanácsai számára tartalmat készítenek, azok nemcsak az időbélyegző bejegyzéseket írják elő, hanem megkövetelik, hogy az idézett kutatások legfeljebb három évesek legyenek.

A kiadványok szabványai eltérnek, de a legutóbbi időbélyeg a legjobb első lépés a jó minőségű, releváns tartalom azonosításához.

2. Időbélyegzett bejegyzések frissítésekkel a frissesség biztosítása érdekében

Természetesen, ha van blogja, amely már régóta létezik, akkor a tartalmának nem mindegyikének megjelennek a legutóbbi közzétételi dátumai. Tehát hogyan tartja relevánsnak? A legjobb módszer a bejegyzések időközönként történő frissítése és az eredeti időbélyeg mellé a legújabb frissítés időbélyegének felvétele.

A legtöbb kifinomult kiadó tudja, hogy a legtöbb blog forgalma régebbi bejegyzésekből származik, így ha frissen tudja tartani őket, a látogatói és a Google is megjutalmazzák.

Tegyen egy pontot arra, hogy évente legalább egyszer végigolvassa az összes bejegyzést – legalábbis azokat, amelyek forgalmat kaptak -, hogy átolvassa és frissítse a tartalmat.

3. Időbélyegzett bejegyzések, időtlen információkkal

Ez egy kicsit trükkös. Ha a bejegyzésnek nemrégiben volt időbélyege, akkor tudom, hogy jó használni. De ha régi időbélyeggel rendelkezik, akkor el kell olvasnom a darabot, hogy megállapítsam, hogy az-e elég releváns hogy továbbra is használhatom – mert olyan magas szintű trendekről van szó, amelyek nem változnak olyan gyakran, történelmi kutatásokról vagy általános marketing bölcsességről.

Még akkor is, ha az információ valóban időtálló, a frissített időbélyeg periodikus hozzáadása még mindig jó ötlet. Azt mondja nekem, hogy nemrégiben megvizsgáltad a tartalmad relevanciáját, így nem kell ezt megtennem helyetted.

4. Dátum nélküli bejegyzések, időben vagy időtlen információkkal

Ez a fajta tartalom hasznos lehet, de néha egyszerűen nem éri meg a fáradságot. Ha a bejegyzésed dátum nélküli, fogalmam sincs, mikor írtad, ezért magamnak kell kitalálnom, hogy még mindig időszerű-e vagy releváns-e számomra. Lehetséges, hogy a kontextusból megtudhatom, vajon nemrég történt-e (például ha megjegyzi, hogy Trump az elnök, akkor tudom, hogy újabb, mint ha Obama elnökét említi).

Lehet, hogy rákattintok egy linkre, és egy érdekes, 2020-as tanulmányra mutatok. Fizessen piszkot! Vagy rákattinthatok egy linkre, amely 404-es hibát eredményez, mert az elavult kutatás, amelyre a post hivatkozik, már nem is online. Frusztráló.

5. Időbélyegzett bejegyzések elavult információkkal

A rossz hír az, hogy nem tudom felhasználni az elavult információkat. A jó hír az, hogy ha ezt azonnal elmondja nekem egy 2011-es időbélyeggel, akkor nem fogja pazarolni az időmet.

6. Dátum nélküli bejegyzések elavult információkkal

Ez a típus a legrosszabb az összes közül. Be kell olvasnom a bejegyzését, kattintanom kell a bekapcsolási linkekre, meg kell vizsgálnom a megjegyzések időbélyegeit, vagy más nyomozói munkát kell végeznem, csak hogy megállapítsam, hogy tartalma számomra mit sem ér. Kérjük, ne késztessen arra, hogy ellenőrizzem a forráskódot vagy a Wayback Machine-t, hogy lássam, mikor tett közzé egy bejegyzést.

Időbélyegzett tartalom és bizalom

Amióta a módszerekről írok a márkák online bizalmat teremtenek, eszembe jutott, hogy a tartalom időbélyegei fontos bizalmi jelet jelenthetnek a márkák számára.

Visszatérve az élelmiszerbolt metaforájához, amikor felveszi ezeket a steakeket vacsorára, mi az első dolog, amit tesz? Ellenőrzi a “legjobb előtt” dátumot.

A „legjobb eladás” vagy az „eladás dátuma” viszonylag új jelenség, az 1970-es években az Egyesült Királyságból származik. Meglepődhet, ha megtudja, hogy az Egyesült Államokban a Az USDA nem követeli meg az élelmiszerek lejárati idejét, kivéve az anyatej-helyettesítő tápszereket. Ennek ellenére az élelmiszer-gyártók ezeket a címkéket adják termékeikhez.

Miért?

A bizalom kiépítése érdekében.

Kutatások kimutatták, hogy a fogyasztók lásd a lejárati dátumokat minőségi mutatóként. És ez nem olyan nagy szakasz, hogy az időbélyegzővel ellátott tartalmat ugyanabban a megvilágításban lássuk.

Legyünk őszinték: Miért hajlandó ennyi márka és kiadó időzíteni a bejegyzéseit? A blogolás első napjaiban összes a tartalom időbélyeggel volt ellátva. Nem blog volt, ha a bejegyzéseket nem egyértelműen dátumozták és fordított időrendi sorrendben jelenítették meg.

Valamikor valaki okos lett és azt mondta: “Tudod mit? A látogatók ugrálnak, amikor meglátják a régi tartalmat, és ez a Google-nek sem tetszik. Tehát vegyük csak le a dátumokat, és senki sem lesz bölcsebb.”

Lehet, hogy okos, de megtévesztő is. Látogatói – és vásárlói – elgondolkodhatnak azon, hogy miben vagytok még megtévesztők.

Amikor a minőségi tartalom létrehozásához szükséges időt és kreativitást fordítja, megéri a viszonylag kis további elkötelezettséget a tartalom naprakészen tartása és az állapot megosztása érdekében a látogatókkal. Annál jobban bíznak benned érte.

További források a tartalom bizalomépítéshez történő felhasználásáról

Hogyan lehet elnyerni az ügyfelek bizalmát és hűségét a nem szűrt marketinggel: Stephen Denny a marketing intelligenciákról [Podcast]12 lépéses ellenőrzőlista a jó webhelytartalom létrehozásához [Infographic]

A tartalom életciklusának elsajátítása: Az ügyfélélmény átalakításának kulcsa


Source link


5 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok