Vakcinázó emberek Puerto Ricóban: COVID-19 elleni védőoltás

Avatar admin | 2021.09.10. 0 Likes 0 Ratings

0 Ratings Rate it

Liliana Sanchez-Gonzalez oktató előadást tart Puerto Rico egészségügyi és oltóanyag-szolgáltatóinak.

Amikor Puerto Ricónak segítségre volt szüksége az emberek beoltásához a COVID-19 ellen, a CDC csapata felhajtotta az ingujját, és munkához látott.

Az amerikai karibi közösséget súlyosan érintette a COVID-19, több mint 100 000 fertőzés és 2000 haláleset külső ikon 3 millió ember között. Mivel a vakcinák 2020 végén kezdtek elmozdulni az engedélyezés felé, a Puerto Rico -i Egészségügyi Minisztérium (PRDH) technikai segítséget kért az oltási kampány megtervezéséhez. A CDC San Juan -i irodájának öt embere azt a hatalmas feladatot kapta, hogy oltásokat juttassanak az emberek karjába, hogy segítsenek megállítani a járványt.

A Puerto Rico-i csapat általában a dengue-lázat, a szúnyogok által terjesztett betegséget tanulmányozza a régióban. A járvány kezdete óta a CDC adatelemzéssel, epidemiológiával, laboratóriumi tudományokkal és egyéb szolgáltatásokkal támogatta a helyi reagálási erőfeszítéseket. Ezzel a tapasztalattal a dengue-láz csapata gyorsan arra tudott koncentrálni, hogy fegyveres COVID-19 felvételeket kapjon.

A CDC Puerto Rico-i csapatát Gabriela Paz-Bailey, vezető járványügyi szakember vezette, és ott volt Oscar Padro, informatikus, Liliana Sanchez-Gonzalez, járványügyi szakember, Eunice Soto, toborzási szakember, Jeffrey Ramos-Kuilan, logisztikai szakember és Jesus Rodriguez, sürgősségi menedzsment szakember. Kéz a kézben dolgoztak a PRDH-val és más partnerekkel a COVID-19 oltási végrehajtási terv kidolgozásában.

A közegészségügyi szakemberek helyszíni látogatásokat végeznek a központok oltási kapacitásának felmérésére.

Gabriela Paz-Bailey, Angel Rivera és Alexandra Conde helyszíni látogatásokat tartottak, hogy felmérjék a központok oltási kapacitását. Minden webhely javaslatokat kapott a fejlesztésekre, és gyorsan végrehajtotta azokat.

A csapat online forrásokat fejlesztett ki, hogy felgyorsítsa az oltóanyag -szolgáltatók felvételének folyamatát, segítve a szolgáltatók számának 20 -ról 550 -re történő növelését.

„A PRDH számos hívást és e -mailt kapott a szolgáltatóktól a regisztráció módjáról, ami jelentősen lelassítja a folyamatot” – mondja Oscar. “Új digitális eszközöket dolgoztunk ki, amelyek javították a munkafolyamatukat, beleértve az online szolgáltatói regisztrációs űrlapot.”

A Puerto Rico -i Nemzeti Gárdával együttműködve Jeffrey segített kifejleszteni egy oltóanyag -elosztó leltárrendszert, amely a vakcinákat a központi csomópontokba szállította, ahol a gárda csapatai ezt követően elosztották azokat a szolgáltatóknak. Ez a rendszer szolgáltatta a legteljesebb, szigetekre kiterjedő adatokat az összes elosztott vakcináról.

Eközben az Eunice azonosította és beiratta a vakcinázó szolgáltatókat, hogy biztosítsa a szigetekre kiterjedő lefedettséget, és ez elérte a legnagyobb szükségletűeket. “Puerto Ricónak szilárd egészségügyi infrastruktúrája van tapasztalt oltóanyag -szolgáltatókkal” – mondja. „A kórházakat, a szövetségi képesítéssel rendelkező egészségügyi központokat és az alapellátó központokat gyorsan felgyorsították, hogy az oltóanyagok első sorává váljanak. A nem hagyományos oltóanyag-szolgáltatók toborzása a vidéki területeken, ahol kevesebb oltóanyag-szolgáltató állt rendelkezésre, elengedhetetlen volt az elérhetőség biztosításához az egész szigeten. ”

Ezenkívül a csapat több mint 1000 egészségügyi szolgáltatót és oltószemélyzetet oktatott ki a COVID-19 vakcinák működéséről és lehetséges mellékhatásaikról. A CDC csapata távozása után a PRDH Immunizációs Programjában tapasztalt trénerek, mint Angel Martinez, Veronica Rodriguez, Ivette Maldonado és Jesus Alvarado tovább használták a kialakított rendszereket közel 20 000 szolgáltató képzésére Puerto Ricóban.

Liliana feladata annak biztosítása volt, hogy a szolgáltatók „rendelkezzenek minden szükséges képzési és oktatási erőforrással” – mondja. „Először kifejlesztettünk egy COVID-19 oltási weboldalt online képzési és oktatási anyagokkal. A spanyol weboldal gyorsan a COVID-19 elleni vakcinákkal kapcsolatos információk egyik legfontosabb online forrásává vált. Továbbá erőforrásokat fejlesztettünk ki, hogy segítsük a szolgáltatókat a vakcinák helyes és biztonságos előkészítésében és beadásában, valamint tájékoztassuk őket az allergiás reakciókról, mellékhatásokról és helyzetekről, amelyeket el kell kerülni a COVID-19 vakcinák beadása során. ”

A közegészségügyi szakemberek interjút készítenek egy oltóanyag -szolgáltatóval, hogy jobban megértsék az oltás során felmerülő kihívásokat.

Eunice Soto interjút készít egy oltóanyag -szolgáltatóval, hogy jobban megértse az oltás során felmerülő kihívásokat.

Egy gyorsan változó környezetben, amikor új programokat és kezdeményezéseket vezetnek be, elengedhetetlen a világos és időszerű kommunikáció. A csapat hetente „irodai nyitvatartást” állapított meg, amikor az immunizációs program megoszthatta a stratégiákat, a prioritásokat és az újonnan kidolgozott anyagokat, Alexandra Conde, a program értékelője által koordinálva. Gabriela folyamatosan kommunikált a CDC, a PRDH vezetősége és az immunizációs program között, amelyet Angel Rivera és a PRDH orvosa, Iris Cardona vezetett az incidenskezelőként.

„A PRDH elkötelezett munkatársaival karöltve dolgozni a bevetésem egyik csúcspontja volt”-mondja Gabriela. „Lenyűgözött Iris Cardona vezetése az incidensmenedzserként. Nagy stresszhelyzetben képes volt arra, hogy mindenkit a fő célunkra összpontosítson, hogy lövést kapjunk az emberek karjába. ”

Az atlantai CDC egyéb helyszíni megbízottjai, köztük Eddie O’Neill, közegészségügyi tanácsadó, Jenny Concepción-Acevedo népegészségügyi tanácsadó és Milton Martinez népegészségügyi tanácsadó is teljes munkaidőben támogatta a PRDH-t, és zökkenőmentes átmenetet biztosított. csapat befejezte bevetéseit. Milton Martinez a CDC megbízottja az Immunizációs Programban, és folyamatosan dolgozik a vakcinák forgalmazásában.

A CDC és a PRDH közötti együttműködés támogatta a COVID-19 oltási terv sikeres végrehajtását Puerto Ricóban. Áprilisig a sziget több mint 1,5 millió oltóanyag -adagot kapott, és a mintegy 99 százalékot gyorsan elosztotta az oltóanyag -szolgáltatóknak. A fennmaradó részt a tervek szerint szétosztják. A mai napig több mint 702 199 ember kapott legalább egy adag oltást, és közel 400 000 ember van teljesen beoltva.

A számos kihívás ellenére a CDC csapata és a PRDH Immunization Program erőfeszítései már hatékonynak bizonyulnak. A COVID-19 miatti halálesetek száma folyamatosan csökken, beleértve a haláleseteket a tartós ápolási intézményekben.

„Iris Cardona és Angel Rivera, valamint a PRDH Immunization Program személyzetének vezetésével a CDC helyszíni kirendeltjei és bevetési csapata mintegy három hónap alatt több mint félmillió vakcina beadását segítette elő a szigeten” – mondja Gabriela.


Forrás link


0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok