Vegán brazil fekete babpörkölt (Feijoada)

Avatar admin | 2021.02.03. 21 Views 0 Likes 0 Ratings

21 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Készíthetem feijoadát babkonzervekkel?

A fekete bab a klasszikus brazil feijoada fő összetevője, és a recept gyakran tartalmaz nyers szárított babot. Ennek oka, hogy állítólag lassú tűzön, lassú tűzön főznek, és addig, amíg a folyadék sűrű pörkölté nem válik.

Bár ez a folyamat sűrűbb levest eredményez, elég időigényes lehet, mivel elő kell áztatnia a babot, majd legalább 40 percig párolni kell.

A receptünkben ehelyett már főtt, konzerv fekete babot használtunk, hogy gyorsabb alternatívát nyújtsunk a klasszikus feijoada helyett.

A konzervezett babból ne dobja ki a sóoldatot, hanem öntse a levesbe a többi hozzávalóval együtt. Segít sűríteni a levest, mivel keményítőben gazdag, és extra ízt is ad.

Ha inkább szárított fekete babot használ, ne felejtse el szobahőmérsékleten áztatni őket egy tálban, vízzel legalább 4 órán át. Ezután kövesse receptünket, és győződjön meg arról, hogy a bab majdnem megfőtt, mielőtt hozzáadná a sárgarépát és a kelkáposztát.

Melyik zöldséget használhatom ebben a pörköltben?

A zöldségeket és a zöldségeket gyakran a feijoada oldalaként szolgálják fel, ahelyett, hogy magához a pörkölthez adnák.

Ebben a vegán kanyarban azonban a levest finom zöldségekkel főztük, beleértve a fekete kelkáposztát és a sárgarépát. Ezt a két összetevőt gyakran használják a brazil konyhában, és néha a feijoadában is.

A feijoada Brasileira egyéb ízletes zöldség-alternatívái a következők:

Hogyan eszi a feijoada brasileirát?

A brazil hagyományok szerint ezt a fekete babpörköltet gyakran farofa, zsemlemorzsához hasonló lisztkeverék teszik fel, majd egy rizs oldalával, zöldekkel, például kelkáposzta vagy gallér zöldekkel, és néha forró mártással tálalják. A narancsszeletek ezt követően elkészítik az étkezést egy frissítő és szájpadtisztító befejezés érdekében.

Vegán receptünkben úgy döntöttünk, hogy a zöldségeket közvetlenül a levesbe adjuk. Ráadásul frissen facsart narancslével meglocsoljuk, mielőtt tálaljuk az ízlelés érdekében. Ezenkívül a citrusfélék, például a narancs, a rizs és a bab összekapcsolása segít jobban felszívni a vasat a fekete babból, tehát ez kettős ütés!


Source link


21 Views 0 Ratings Rate it