Vegán kesudió Mayo recept | Élelmesen

Avatar admin | 2021.02.05. 10 Views 0 Likes 0 Ratings

10 Views 0 Ratings Rate it

GYIK


Meddig tart ez a vegán majonéz?

Javasoljuk, hogy ezt a mártogatást 2-3 napon belül fogyassza el, mivel a felvert aquafaba hajlamos arra, hogy az idő múlásával kissé elveszítse fluffitását.

Ettől kissé folyékonyabb lehet a majom, de mégis finom lesz.

Ha hosszabb ideig szeretné tartani, javasoljuk, hogy hagyja ki az aquafabát az összetevők listájáról, majd adjon hozzá vizet a kesudió krémhez.

A vegán majom kevésbé lesz szellős, de mégis szuper finom, és 4-5 napig fog tartani egy szorosan lezárt edényben.

A klasszikus mayo vegán?

A hagyományos francia majonéz sűrű mártás, amelyet olajból, ecetből vagy citromból és nyers tojássárgájából készítenek.

Mivel tojást használ, a recept nem alkalmas azok számára, akik vegán étrendet tartanak, vagy akik tojásallergiában szenvednek.

Házi majonézünk ehelyett az áztatott és kevert kesudió krémességére támaszkodik mind a tojás, mind az olaj helyettesítésére.

Egészséges ez a kesudió?

Nem talál olyan egészséges majonézes receptet, mint a miénk. Nem csak tojást és olajat cseréltünk kevert dióval, hanem felvert aquafabát is adtunk hozzá, hogy csökkentjük az egy adagra eső zsír- és kalóriamennyiséget.

Az áztatott kesudiót tejszínes mártássá lehet blitelni, amely a telített zsírok és kalóriák töredékét tartalmazza a tojáshoz és az olajhoz képest.

Az Aquafaba csak konzerves csicseriborsóból készült sós víz, olcsó és szinte nulla kalóriát tartalmaz.

Ennek az összetevőnek a hozzáadásával kevesebb diót tudtunk felhasználni a mártáshoz, így még jobban csökkentettük a kalóriákat.

Az eredmény gazdag és bársonyos vegán szósz, amelynek 20 g-ján (0,7oz) csak 60 kcal, 4,8 g zsír és 1 g telített zsír van. Ez azt jelenti, hogy egy klasszikus bolti vásárláshoz képest ez a majonéz fele zsírral és felével kalóriát tartalmaz.


Source link


10 Views 0 Ratings Rate it