Wildfires a Serious Concern for Vehicles, Passengers – Be Car Care AwareBe Car Care Aware

Avatar Gadam | 2021.01.29. 26 Views 0 Likes 0 Ratings

26 Views 0 Ratings Rate it

Mivel a tűzvészek elnyelik a nyugatot, a nonprofit autógondozási tanács emlékezteti az autótulajdonosokat, hogy rendszeresen ellenőrizzék és cseréljék utastéri légszűrőiket és motorszűrőiket annak biztosítása érdekében, hogy maximális védelmet nyújtsanak a füst és a törmelék ellen.

„A kabin légszűrői jelentik az első védelmi vonalat a szennyeződések ellen, amelyek csökkentik a jármű fülkéjének levegőminőségét a jármű tulajdonosai és utasai számára” – mondta Nathan Perrine, az autógondozási tanács ügyvezető igazgatója. „Az Autóápolási Tanács azt javasolja, hogy a futótűz által sújtott területeken és a környező államokban élők autósainak cseréljék ki a kabin légszűrőit. Ez az egyszerű, mégis fontos szolgáltatás segít biztosítani a jármű hosszú élettartamát, valamint a tiszta levegőt az autó belsejében. ”

A kabin légszűrője felelős az utastérbe jutó levegő tisztításáért. Normál körülmények között segít megfogni a pollent, baktériumokat, port és kipufogógázokat, amelyek a jármű fűtési, szellőztetési és légkondicionáló (HVAC) rendszerébe kerülhetnek, rontva ezzel a belső levegő minőségét és károsítva a rendszert. A szűrő megakadályozza a levelek, hibák és egyéb törmelékek bejutását a HVAC rendszerbe, ami szintén problémákat okozhat.

A legtöbb utastéri légszűrőhöz a HVAC ház paneljén keresztül lehet hozzáférni, amely lehet a motorháztető alatt vagy a jármű belsejében. A kabin légszűrőjét nem szabad tisztítani és visszahelyezni. Ehelyett 12 000-15 000 mérföldenként vagy a használati útmutatóban le kell cserélni. Azokon a területeken, ahol erős a levegőben lévő szennyező anyagok, például korom, füst és a tűzvészek hulladékai, gyakrabban kell cserélni.

„Fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül a motor légszűrőjét” – folytatta Perrine. „A motor légszűrői befogják a szennyeződéseket, beleértve a koromot is, ami költséges motor károsodást okozhat. Kritikus szerepet játszanak abban is, hogy a füst és a törmelék ne szennyezze az üzemanyag-befecskendezett autók légáramlás-érzékelőjét. Alapszabály, hogy a légszűrőket minden olajcserénél ellenőrizni kell, és évente ki kell cserélni őket, vagy ha más szennyeződés jelei vannak. „

Ha többet szeretne megtudni a jármű légszűrőiről, látogasson el www.carcare.org és tekintse meg a „Légszűrő karbantartása” videó- a Car Care Council YouTube csatornáján a címen www.youtube.com/carcaretips.

A nonprofit autógondozási tanács információforrás a „Be Car Care Aware” fogyasztói oktatási kampányban, amely a járművek rendszeres gondozásának, karbantartásának és javításának előnyeit hirdeti a fogyasztók számára. A legfrissebb autóápolási hírekkel kapcsolatban keresse fel a tanács online médiatermét a címen http://media.carcare.org. A népszerű Car Care Guide ingyenes példányának megrendeléséhez keresse fel a tanács fogyasztóvédelmi webhelyét a címen www.carcare.org.


Source link


26 Views 0 Ratings Rate it