10 Genuis Borax használ a kertben, ami meglep

Avatar admin | 2021.06.18. 65 Views 0 Likes 0 Ratings

65 Views 0 Ratings Rate it

Az évszázadok óta használt természetes ásványi anyag, a borax gyakori otthoni tisztítószer, amelyet mosásnövelőként és számos más típusú tisztítószerben használnak.

Tudta azonban, hogy a kertben is rengeteg borax felhasználható?

Íme néhány a borax növényein belül és környékén történő felhasználásának legjobb lehetőségeiről – és néhány tipp arra, hogy hogyan lehet okosan csinálni.

Borax használ a kertben

Szinte minden otthon egy doboz bórax van elrakva egy szekrényben vagy egy pult alatt. Olyan sokoldalú és praktikus, hogy ritka, hogy nem találja már elérhetőnek. Használata a kertjében csak ésszerű, de talán nem ismeri a saját kertjének összes felhasználását. Az alábbiakban megismerheti a borax használatának legfontosabb módjait a kerti betakarítás javításában.

Keressen még praktikusabb tárgyakat a kertjében? Nézze meg, hogyan kell használni fahamu a kertedben, Epsom sók a kertedben, fehér ecet a kertedben, sőt még tojáshéj a kertedben!

1. Hangyagyilkos

hangyák a levélben

A borax egyik legnépszerűbb felhasználása a kertben a hangyagyilkos. A hangyák komoly problémát jelentenek, különösen akkor, ha nagy mennyiségű zöldséget és gyümölcsöt próbálnak termeszteni. Mindenféle kereskedelmi termék használható, de a borax gyakran könnyebben elérhető.

Ha a boraxot használja a hangyák elpusztítására, ne hagyja ott, ahol gyermekek vagy háziállatok lenyelhetik, mivel már kis mennyisége is káros lehet.

Ha meg akarja ölni a hangyákat boraxszal, szórjon kis mennyiséget a hangyabolyra. Keverhetjük juharsziruppal, cukorral vagy mézzel is (kevés vízzel együtt). Ez olyan pasztát hoz létre, amely a hangyákat látogatásra csábítja. Helyezzen egy bukkanót egy sima felületre, a hangyaboly széléhez közel. A hangyák diófélék lesznek!

Ha nem a hangyák okozzák a problémákat, hanem valamilyen más típusú kártevő, például a csótányok, tudják, hogy a borax is képes megszabadulni tőlük. És ha a borax egyszerűen nem opció, akkor mindig elérheti valami hasonlót Hatalmas hangyagyilkos.

2. Trágya

megérintve a talajt a fazékban

A Borax műtrágyaként is használható. A növények egyik leggyakoribb mikrotápanyag-hiánya a bór, a leggyakoribb a cink. A bórhiány miatt a növények gyökerei elakadhatnak, más problémákkal együtt, mint például az üres pollenszemek, a rossz pollentermelés és kevesebb virág.

Más problémák is felmerülhetnek, mint az elsötétedett gyümölcs, az elhulló levélcsúcsok, az elsötétedett levelek, az elhalt gyökerek, a fekete foltok, a repedezett szárak és a boldogulás általános kudarca.

Ha észreveszi ezeket a problémákat, érdemes tesztelni a talaját – ez bórhiány lehet. Gyakrabban a homokos, szerves anyagban szegény vagy túl savanyú talajokban túl kevés a bór.

Nem csak ez, de vannak olyan növények, amelyeknek több bórra van szükségük, mint másoknak, mint az eper, a zeller, a káposzta és az alma.

Ha úgy találja, hogy több bórra van szüksége, akkor a borax használata nagyszerű módja annak, hogy néhányat adjon hozzá. Csak keverjen egy keveset a talajba – de csak a talaj eredményei által ajánlott mennyiséget használja. A bór feleslegben elpusztíthatja növényeit. Ezek is érdekelhetik Barkács szerves műtrágyák vagy Dr. Earth szerves és természetes többcélú műtrágya a kerted számára.

3. Gyomirtóként

gyomokat húz ki a földből

… ami a következő mutatónkhoz vezet, vagyis hogy a borax felhasználható gyomok elpusztítására is! Ha túl sok jó dolog van (azaz túl sok a növényzet gyom formájában), akkor száműzheti őket boraxszal. Hogy megszabaduljon tőlük, kombináljon 10 uncia boraxot körülbelül két és fél liter vízzel. Szivattyús permetezőgéppel vigye fel a keveréket a kertjében növekvő nem kívánt gyomok szárára és leveleire.

Csak azokat a növényeket permetezze be, amelyektől valóban meg akar szabadulni, és kerülje a túl sok felhasználást – kimosódhat a talajba. Próbáld elkerülni a csupasz bőröd érintkezését ezzel a megoldással is, mivel az súlyos irritációt okozhat.

Megpróbál megszabadulni a gyomtól az úttesten vagy a járdán? Itt is használhatja a boraxot. Nem csak a bórax permetezése a tövén segít elpusztítani a gyomokat, de megakadályozhatja azok visszatérését is.

Csak ne használja ezt a keveréket, ha esőre számít, mivel a lefolyás károsíthatja növényeit. Íme néhány további nagyszerű lehetőség a gyommentes kert.

4. Tisztítsa meg a kerti szerszámokat

kerti szerszámok

Használhatja a boraxot a kerti szerszámok fertőtlenítésére és tisztítására is. A kapák, az ásók és a kerti edények fertőtlenítése elengedhetetlen, különösen a tenyészidőszak végén, vagy ha beteg vagy kártevővel fertőzött növényekkel dolgozik.

A Borax a tökéletes megoldás. Csak annyit kell tennie, hogy ½ csésze boraxot összekever egy liter meleg vízzel. Dörzsölje le és alaposan áztassa meg edényeit és szerszámait, mielőtt teljesen leöblítené őket, és napsugárzás alatt hagyná őket.

Ha úgy találja, hogy szerszámait és felszerelését rozsda borítja, itt is a bórax a mentő. Egyszerűen keverjen össze egy kis citromlevet a boraxszal, amíg paszta nem lesz. Vigye fel a szerszámok rozsdás helyeire, és hagyja fél órán át ülni, mielőtt tisztító ecsettel tisztítana. Lehet, hogy meg kell ismételnie néhányszor, ha az eszközei különösen kopottak és rozsdásak.

Annak érdekében, hogy keverékének további lendületet adjon, fontolja meg egy fél csésze Borax kombinálását egy liter forró vízzel és némi citromlével (kb. Negyed csésze citromlé és egy csésze borax).

5. Lombpermetként

lomb permetezése a kertben

Használhatja a boraxot levélpermetként is. Ha növényeiben komoly a bórhiány, akkor a hígított bórax oldat elkészítése segíthet.

Nem öntözi a leveleit az oldattal – csupán takarékosan szórja be növényei leveleire. Nem kell sok, és nem kell gyakran alkalmazni ezt a kezelést – csak nagyjából háromévente egyszer.

Szeretek is tartani Bonide All Seasons kertészeti spray kéznél csak arra az esetre, ha erre szükség lenne. Soha nem tudhatod, hogy növényeinek mire lehet szükségük egy adott évben.

6. Segítsen a rózsáknak ellenállni a kártevőknek

rózsák permetezése a kertben

Nincs hiány olyan kártevőkből, amelyek szívesen lógnak a rózsákon. A zöld legyek az egyik leginkább frusztráló. Könnyedén megölheti ezeket a kártevőket, ha 25 gramm bóraxot feloldunk meleg vízben. Miután feloldódott, hideg vízhez adva 600 ml oldatot készít. Ezután alkalmazhatja a megoldást a rózsáira.

További ötletekre van szüksége a kertjében felhasználható dolgokhoz? Nézze meg ezeket a tippeket kávézacc felhasználásával a kertben és még használ is szódabikarbóna a kertedben.

7. Szagtalanítsa a kert területét

zöldségeskert

A műtrágyáktól a peszticidekig, a talajtakarótól a trágyáig, a dolgok könnyen eljuthatnak egy kicsit… nos, büdösek!…. A kertben. Szórjon egy kis bóraxot a kerületre, hogy végleg elűzze a szagokat. Ismét győződjön meg arról, hogy olyan helyen alkalmazzák, ahol gyerekek és háziállatok nem férnek hozzá.

8. Fokozza a homokos talajt

homokos talaj

Ha természetes homokos talaja van, akkor azt tapasztalhatja, hogy az gyorsan kimosja a tápanyagokat. Vigyen fel hat-hét evőkanál Boraxot, hogy a talaj megtartsa a bórt. Íme néhány további nagyszerű ötlet a kerti talaj módosítása ez nagyszerű lehet a kerted számára.

9. Tiltd az egereket végleg

egerek vagy patkányok eszik a salátanövényt a kertben

A Borax megakadályozhatja az egereket is, mivel nem szeretik ezt a vegyszert talpra állítani. Ha problémája van azzal, hogy az egerek bejutnak a gyümölcsébe és zöldségébe, ez a tökéletes megoldás.

10. Tartsa meg a vágott virágokat

szüretelt virágokat egy vödörben

Szereted vágni a virágokat a kertedből, de utálod, amikor hervadni kezdenek? Ha igen, akkor még egyszer a borax a segítségére! Megakadályozza a levelek és virágok idő előtti hervadását, mivel eltávolítja a felesleges nedvességet.

Egyszerűen tegye a borax egy részét két rész kukoricalisztbe egy vázába vagy edénybe, majd adja hozzá a vágott virágokat.

Tippek a Borax használatához a kertben

maszk, kesztyű és lapát a kertben

A borax kertben történő alkalmazásának egyik fő figyelmeztetése. Sokan feltételezik, hogy a borax, mivel természetes termék, teljesen biztonságos (és biztonságosabb, mint a kereskedelmi termékek). Nagy mennyiségben azonban továbbra is mérgező lehet, ezért fontos, hogy óvatosan bánjon vele, és viseljen mind porvédő maszkot, mind kesztyűt, amikor csak kezel.

Ha gyermekei vagy állatai vannak, ez kétszeresen igaz. Csak egy kis mennyiségű borax veszélyes lehet, ha nem vigyáz.

Ne kövesse el azt a hibát sem, hogy összetéveszti a boraxot a bórsavval. A bórsav nemcsak az emberre káros, de a kertjében sem segít.

Ne feledje, hogy mindig tesztelje a talaját, még mielőtt kis mennyiségű boraxot adna hozzá. A toxicitás és a hiány között van egy finom határ, ezért biztos lehet benne, hogy a talajának és a növényeinek valóban szüksége van rá.

Ellenkező esetben vegye fontolóra ezeket a bórax kertészeti felhasználásokat – és egész pénzét költötte drága kerti módosításokra! Ezek a megoldások segítenek abban, hogy minden kertészeti munkáját gyorsan elvégezze.


Forrás link


65 Views 0 Ratings Rate it

  • Minden jog fenntartva 2019-2020. Hogyankészítsek.Hu Impresszum Adatkezelési szabályok